Itsensä kanssa voi tulla ystäväksi harjoittelemalla – 3 harjoitusta itsemyötätunnon herättelyyn

Huomaatko usein arvostelevasi tai sättiväsi itseäsi?
Asuuko sisälläsi kriitikko, jolla tuntuu olevan koko ajan jotakin asiaa?
Tunnistatko vaativasi itseltäsi paljon enemmän kuin voisit koskaan kuvitella vaativasi joltakin toiselta?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen “kyllä”, voi itsemyötätunto olla asia, jota kannattaa harjoitella.

Olen itse ollut aina supervaativa itseäni kohtaan. Vaativuus on johtanut elämässäni tilanteisiin, joissa seinä on tullut tavalla tai toisella vastaan. Muun muassa uupumus on ollut kokemus, joka on pakottanut minut tarkastelemaan itseäni syvemmin ja opettelemaan lempeyttä itseäni ja kehoani kohtaan.

Itsemyötätunnon harjoittelussa minulle on ollut apua etenkin seuraavista kolmesta asiasta:

1. Sen tiedostamisesta, miten kohtelen itseäni ja kehoani. Havahtuminen on tärkeää, sillä se luo pohjan toisin toimimiselle. Jotta mikään voi muuttua paremmaksi, täytyy ensin haluta itselleen hyvää.

2. Kehollisista harjoituksista, jotka auttavat minua pysähtymään hetkeen ja itseni automaattisen eteenpäin puskemisen sijasta etsimään lempeämpää tapaa toimia. Kehollisen läsnäolon kautta on mahdollista oppia pois “autopilotista” ja tehdä tietoisesti toisenlaisia valintoja.

3. Omien tunteiden tutkailusta ja niiden kanssa sinuiksi tulemisesta. Kun uskallan kohdata itseni ja tunteeni rehellisesti, teen tilaa lempeydelle ja hyväksyvälle läsnäololle. Tuosta tilasta käsin on paljon helpompaa säilyttää myötätunto myös silloin, kun sisäinen kriitikko iskee.

Seuraavat kolme Sielun sopukoita -kirjoituskorteista löytyvää harjoitusta auttavat vahvistamaan itsemyötätuntoa. Kutakin harjoitusta varten tarvitset muistikirjan ja kynän sekä noin 5-10 minuuttia aikaa.

TUNNISTA SISÄINEN KRIITIKKOSI
Oletko itseäsi kohtaan ankara? Tuntuuko, että päässäsi asuu sisäinen kriitikko? Kirjoita vuoropuhelu sisäisen kriitikkosi ja lempeän, todellisen sinän välillä. Todellinen sinä lähestyy kaikkea rakkaudesta ja myötätunnosta käsin. Vertaa vuorosanoja – kumpaa ääntä haluat kuunnella? Miten voisit ruokkia lempeyttä enemmän?

KUUNTELE KEHOASI
Ota mukava istuma-asento, sulje silmäsi ja käännä aistit sisäänpäin. Hengitä nenän kautta syvään sisään ja huokaise suun kautta ulos niin, että rentoudut. Toista muutaman kerran. Anna hengityksesi rauhoittua ja jää hetkeksi kuulostelemaan kehoasi. Mitä kehosi kertoo? Anna sen puhua, ja sitten kirjoita sen viesti sinulle.

ANNA TUNTEELLESI LUPA OLLA
Onko sisälläsi jokin tunne, jota et osaa nimetä? Kirjoita kuvailemalla mahdollisimman tarkkaan: Miltä se tuntuu? Missä se tuntuu? Kuinka kauan olet tuntenut sen sisälläsi? Mistä luulet, että tunne on peräisin? Mitä voisit tehdä, jotta tunne uskaltaisi tulla esiin? Muista, että kaikki tunteesi ovat sallittuja.

Lisää itsemyötätuntoa vahvistavia harjoituksia löydät Sielun sopukoita -kirjoituskorteista:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image