Mitä enemmän pidät itsestäsi, sen paremmin onnistut siinä, mihin ryhdyt

Minun on ollut vaikea ymmärtää, miksi ainoastaan alle kymmenen prosenttia meistä ihmisistä tekee työkseen sitä, mitä todella haluaisi.

Olen tehnyt elämässäni nuoresta pitäen varsin omaehtoisia valintoja ja toteuttanut omia juttujani. Se on ollut niin itsestään selvää, että on ollut vavahduttavaa havahtua siihen, ettei suurin osa ihmisistä eläkään samoin.

Koin ja koen sen surulliseksi. Tilanteen tiedostamisesta syttyi myös kipinä Löydä Sun Juttusi -valmennuksen kehittämiseen.

Valmennuksissani olen oivaltanut yhden olennaisimmista syistä siihen, miksi ihminen tyytyy tyytymättömyyteen. Syy on huono käsitys itsestä.

Huono minäkäsitys ei ole edes ikäkysymys, kuten olin naivisti ajatellut. Monella keski-ikäisellä ja kyseisen vaiheen ohittaneellakin on hämmästyttävän aliarvioiva asenne itseen.

Minäkäsitys on mielenkiintoinen ja moniulotteinen kokoelma uskomuksista, tunteista ja ymmärryksestä, joita meillä on itsestämme. Lisänsä siihen antavat muiden ihmisten (edesmenneidenkin) äänet, jotka kuiskivat, miten meidän tulisi olla ja elää. Egommekin sotkee soppaan oman lusikkansa. Käsitykseen liittyy myös yhdistelmä ominaisuuksia, joita ihailemme muissa ihmisissä.

Minäkuva on maine, joka sinulla on itsestäsi omissa silmissäsi ja omassa mielessäsi.

Minäkuva määrittelee sen, miten paljon pidät itsestäsi ja miten arvokkaana pidät itseäsi. Myös sen, miten osaavana ja kykenevänä pidät itseäsi siinä, mitä teet, tai mitä haluat tehdä.

Minäkäsitys ei ole totta, se on VAIN KÄSITYS. Mutta tuo käsitys on hyvin tunnepitoinen – ja tunne on uskomattoman vahva vaikuttaja.

Se, mihin uskot tunteen voimalla, muuttuu todellisuudeksesi.

Jutun juju on siinä, että toimimme synkassa sen käsityksen kanssa, joka meillä on itsestämme, vaikka käsitys ei olekaan totta. Vaikka se on vain oman mielettömän mielemme luomus.

Juuri jujussa on kohta, johon voit ”iskeä”. Upea mahdollisuutesi parempaan elämään.

Käsitys itsestä on kaikkine osineen opittua. Jos minäkäsityksessäsi on osia, jotka eivät palvele kokonaisvaltaista hyvinvointiasi, on sinulla halutessasi mahdollisuus oppia niistä pois.

Poisoppiminen on hitaampaa ja kivuliaampaa, kuin uuden oppiminen. Se edellyttää treeniä treenin jälkeen. Kärsivällisyyttä sekä lempeää armollisuutta itseä kohtaan. Vaiva palkitsee sinut kuitenkin ruhtinaallisesti.

Huonosta minäkäsityksestä poisoppiminen on nopein mahdollisuutesi saada itsellesi parempi loppuelämä.

Kun alat pitää itseäsi osaavampana ja kyllin arvokkaana ansaitsemaan hyvää, alat myös toimia synkassa uusien uskomustesi kanssa.

Mitä enemmän pidät itsestäsi, sitä paremmin onnistut kaikessa, mihin ryhdyt.

Sinulla riittää itseluottamusta ja asennoitumisesi on myönteistä. Vastoinkäymiset ja muiden mielipiteet eivät saa sinua enää juurikaan horjumaan polulta kohti omaa juttuasi. Omaehtoista, vapaalta tuntuvaa elämääsi.

Poisoppiminen on ehkä hieman harhaanjohtava ilmaisu. Homma ei suinkaan toimi niin, että käskytät huonot ajatuksesi ja uskomuksesi pysymään pois mielestäsi. Pakottaminen ei kanna missään asiassa pysyvään muutokseen.

Pakottamisen sijaan voit oppia KORVAAMISEN taidon. Aina, kun huomaat itseäsi tavalla tai toisella dissaavat, vahingolliset ajatuksesi, korvaa ne uusilla ja paremmilla. Ajatus ajatukselta, uskomus uskomukselta. Yksi toisensa jälkeen. Tietoisesti. Yhä uudelleen ja uudelleen.

Korvaamisen lisäksi uusia ja myönteisiä ajatuksia sekä uskomuksia on opeteltava VAALIMAAN ja VAHVISTAMAAN. Jos olet koko elämäsi ajan vahvistanut (tiedostamattasi) haitallista käsitystä itsestäsi, tarvitset toistuvaa tietoista, uuden ja myönteisen käsityksen vahvistamista.

Minäkäsityksen parantaminen ei ole mikään pikkujuttu. Se on Sun Juttusi, omaehtoisen ja oman näköisen elämäsi toteutumisen perusedellytys.

Elät todeksi sitä, mitä uskot olevasi ja saavutat sen, minkä uskot saavuttavasi.


Odotan innokkaasti tapaavani sinut valmennuksissani, joihin voit tutustua täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image