Vaihdevuodet ovat naisen elämän toinen kevät, runsauden ja kukoistuksen aika

Naisen elämässä mikään ei ole niin väärinymmärretty ajanjakso kuin vaihdevuodet. Lähes kaikki asiat, joita kuulemme menopaussista ovat enemmän tai vähemmän negatiivisia ja herättävät lähinnä pelkoa ja ahdistusta. Nelikymppiset naiset, joilla esimenopaussin oireet alkavat ilmoitella itsestään, kauhistuvat tai yrittävät sivuuttaa ne, kuten minä tein. Alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan.

Toinen kevät

Menopaussin tarkoitus on olla runsauden ja kukoistuksen aikaa naisen elämässä. Kiinassa ja taolaisessa perinteessä menopaussia kutsutaan naisen toiseksi kevääksi. Silloin naisella on käytössään kaikkien aikaisempien elämänvaiheidensa tuoma kokemus, ominaisuudet ja voimavarat. Hänellä on nuoren tytön uteliaisuus ja viattomuus, kypsän naisen villi seksuaalisuus sekä aikuisen naisen rohkea viisaus. Hän pystyy mihin tahansa, sillä hän ottaa haltuun koko voimansa. Myös Japanissa vaihdevuosia pidetään naisen uutena kukoistuskautena, ja siksi naiset suhtautuvat siihen innostuneina.

Menopaussi ja postmenopaussi ovat aikaa, jolloin nainen voi keskittyä itseensä ja fyysiseen, tunteidensa ja mielensä hyvinvointiin, omiin projekteihinsa, ihmissuhteittensa laatuun sekä asioihin, joita he haluavat saavuttaa tässä elämänvaiheessaan.

Kehon muutokset

Vaihdevuosien aikana kehomme alkaa selvästi muuttua toisenlaiseksi, me olemme kypsiä hedelmiä. Vaikka keho muuttuu ja sen hormonitasot vaihtelevat, kyseessä on luonnollinen prosessi, jonka läpi kehosi on luotu navigoimaan. Muutoksilla ja sinulla on yhteinen tavoite: pitää kehosi elinvoimaisena ja toimivana.

Ala kuuntelemaan herkällä korvalla kehoasi jo hyvissä ajoin. Jokainen voi tunnustella, minkälainen hoito sopii parhaiten itselle. Jotkut käyttävät hormonikorvaushoitoa, toiset luontaislääkkeitä tai näiden yhdistelmiä, jotkut taas eivät tarvitse mitään apuja. Näitä asioita ei kannata arvottaa vaan kunnioittaa jokaisen naisen omaa kokemusta ja päätöstä.

Naisen voimavuodet

Meidän täytyy tehdä tietoisia muutoksia elämäntapoihimme ja uskomuksiimme, kun haluamme laskeutua menopaussiin vähäisillä oireilla. Menopaussi on suuri mullistus, mutta ehkä sen mullistus on jotain aivan muuta kuin kuvittelemme. Miltä tuntuisi ajatus, että villeimmät ja voimakkaimmat vuotesi ovat vasta edessäpäin, kun täytät 50? Näin minä olen kokenut: vaihdevuodet ovat naisen voimavuodet.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image