3 helpottavaa vinkkiä kiireettömämpään arkeen

Moni meistä haaveilee rennosta elämästä jossa livumme sulavasti menosta toiseen ja ehdimme myös vain olla. Haaveissamme olemme sekä dynaamisia, aikaansaavia menijöitä että rentoja oleilijoita – vailla kiirettä ja mitään tarvetta stressinhallintaan.

Innostavatkin asiat muuttuvat stressaaviksi, jos niitä on liikaa. Kaikki meistä tietävät tämän, mutta moni meistä sortuu silti täyttämään kalenteriaan asioilla, jotka ovat todella kiinnostavia – tai periaatteessa pakollisia – ja sitten väsymme!

VINKKI 1: SUUNNITTELE TAUKOJA ITSELLESI

Todellisuus vaatii realistista suunnittelua:

  • Minä päivinä ja iltoina on harrastuksia, menoja, kokouksia?
  • Minä päivinä ei tarvitse mennä mihinkään?
  • Mitkä menot vievät aikaa, mutta eivät anna kovinkaan paljoa? Voiko niistä tinkiä?
  • Mitä tekisit, jos sinulla olisi enemmän vapaata? Mikä ihana asia ei tunnu mahtuvan kalenteriisi?

Vaikka olisit todella kiireinen ihminen, koeta suunnitella itsellesi t i l a a. Voitko järjestää kaksi tuntia viikossa, jolloin kukaan ei tarvitse sinua mihinkään? Järjestä vaikka kokonainen päivä, jos suinkin mahdollista, mutta jos kalenterisi on todella täynnä, aloita pienestä. Stressinhallinta on yksinkertaisia asioita!

VINKKI 2. MEDITOI, HILJENNY, O L E

Miksi pelkkä oleminen sitten on niin tärkeää? Ajatukset luovat meille valtavasti turhia huolenaiheita. Stressaavat ajatukset voivat aiheuttaa meille jopa fyysisiä reaktioita! Hiljentyminen ajatuksista ja tekemisestä on sekä kehollemme että mielellemme valtavan rentouttavaa.

Meditoinnilla on todettu olevan huikeita terveysvaikutuksia. Sen lisäksi hetken tauko auttaa meitä ottamaan etäisyyttä arjen ongelmista. Voit meditoida jopa töissä – työpöytäsi ääressä, ruokatunnilla tai pihalla.

Stressi on luonnollinen reaktio – kunnes se jää päälle

Stressireaktio on luonnollinen reaktio, joka nostaa virettämme ja auttaa meitä siten toimimaan nopeasti. Normaalisti stressireaktio nollautuu heti suorituksen päätyttyä. Jos stressireaktioita tulee jatkuvasti eivätkä ne ehdi purkautua kunnolla, keho ja mieli kuormittuvat. Jatkuva stressi on terveydelle vaarallista.

Moni kuitenkin sivuuttaa stressireaktiot, sillä näemme kaikkialla ympärillämme ylisuorittavaa elämäntyyliä. Luulemme, että vaarallisen stressaava elämä on luonnollista, vaikka moni ympäriltämme kokisi jopa työuupumuksen. Unohdamme, että vähemmän on enemmän. Pyrimme täyttämään työ- harrastus- ja treenitavoitteita. Sivuutamme luonnollisen impulssin vain olla, halailla läheisiämme, kuunnella musiikkia, kävellä maisemia ihaillen.

3. NUKU HYVIN!

Tärkein palautumiskeinomme on hyvä yöuni. Tee siis hyvästä yöunesta tärkein stressinhallinnan välineesi. Mikä makuuhuoneessasi ilahduttaa ja rentouttaa? Onko siellä jotakin, joka vaikeuttaa nukahtamista tai luo stressiä?

  • Vältä digilaitteiden katselua, rankkaa treeniä ja raskaita aterioita juuri ennen nukahtamista.
  • Tee makuuhuoneestasi viihtyisä. Huolehdi sen tuuletuksesta.
  • Pidä työasiat ja -välineet makuuhuoneen ulkopuolella.
  • Hiljenny, venyttele ja keskity rentouttaviin asioihin ennen nukahtamista.

Stressinhallinta ei ole velvollisuuksista luistamista tai sohvalla lorvimista vaan sopivan hidasta elämää, joka tuo meille terveen olon.


Mitran ihana kirja Seksi ja läsnäolo – opas rentoon nautintoon on tilattavissa TÄSTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image