Löytyykö suhteestanne nämä 4 voimavaraa?

Suhteen voimavarat

Suhteen voimavarat ovat kuin peruskallio, jonka päällä suhde voi turvallisesti olla ja kasvaa. Hankalassa tilanteessa tai vaiheessa voimavarat tuovat turvaa, lämpöä ja huumoria. Suhteen voimavaroja on useita, joista alla on esiteltynä neljä olennaista ja tärkeää.

Kun välillänne vallitsee

…luottamus, arki sujuu ihanan rennosti. Voit sanoa kump­panillesi esimerkiksi: ”Älä puhu minulle nyt mitään.” eikä hän ota sitä henkilökohtaisesti, sillä hän tuntee sinut ja tietää, että kaipaat toisinaan hiljaisuutta. Luottamus on koko suhteen pohja, mutta se vaikuttaa monilla tavoin myös arjen sujuvuuteen.

…ystävyys, on arki sekä hauskaa että syvällistä. Ette pel­kästään hoida asioita vaan nauratte yhdessä, käytte innos­tavia keskusteluita, teette retkiä erilaisiin paikkoihin ja osaatte kuunnella toisianne.

…tasapaino, osaatte sekä ottaa että antaa. Välillä on toi­ sen vuoro ottaa tilaa itselleen, käyttää korostetun paljon aikaa omiin harrastuksiin tai tarvita tukea ja lohtua. Välil­lä taas on toisen vuoro. Kumpikin teistä tietää saavansa aikaa, tilaa, lämpöä ja tukea, kun sitä tarvitsee.

…vetovoima, koette toistenne olemuksen kutsuvana. Flirttailette katsein ja kosketuksin sekä jakamalla kahden­ keskeisiä juttuja. Kehutte toisianne ja nautitte läheisyy­destä. Kaipaatte toisinaan silti omaa tilaa, joka virkistää ja luo jälleen luontaisen kaipuun toisen lähelle.

HARJOITUS: Keskustelkaa, mikä voimavara korostuu suhteessanne ja mikä taas ei. Muistakaa jälleen, että kummallakin saa olla oma kokemuksensa asiasta. Pohtikaa, onko tässä jotain yllättävää. Olisitko ajatellut, että juuri tämä voimavara tulee olemaan suhteessanne vahva? Haluaisitko, että jokin toinen voimavara vahvistuisi? Millä konkreettisilla keinoilla voisitte vahvistaa suhteenne voimavaroja?

Jos oivallatte keskustelun seurauksena, että suhteen voimavarat ovat teillä kunnossa, ottakaa pieni hetki asian juhlistamiseen. Elämässä ei kannata keskittyä vain ongelmien parantamiseen, vaan myös hyvien asioiden juhlistamiseen!

Jos taas havaitsette, että suhteen voimavarat voisivat olla teillä vankempiakin, olkaa heti ensimmäiseksi kiitollisia havainnostanne. Kun tiedostatte ongelman, voitte lähteä muuttamaan sitä. Parisuhde muuttuu koko ajan. Teillä on kaikki avaimet käsissänne siihen, mihin suuntaan!

Voimavarat ja niiden kuvaukset on lainattu Mitran kirjasta Sydämen seksi – laajenna nautintoasi.


Mitran lempeä kirja Sydämen seksi – laajenna nautintoasi löytyy tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image