Rohkeus ei ole ihan pikkujuttu, mutta sitä voi ja kannattaa oppia

Tarvitset rohkeutta, jos haluat toteuttaa unelmasi. Rohkeus ei ole välttämättä ihan pikkujuttu. Se ei riennä avuksesi sormia napsauttamalla eikä komentamalla. Mutta voit ryhtyä treenaamaan ja oppia sitä.

Treenaaminen kannattaa, sillä sinut palkitaan ruhtinaallisesti. Voimalla, vapaudella, innostuksella, intohimolla ja ilolla – SINUSSA.

Rohkeus on itsen ja elämän arvostamista. Valintoja ja vastuita. Kontrollista irti päästämistä ja tuntemattomaan hyppäämistä. Uteliaisuutta. Tekoja, jotka ovat tuntuneet mahdottomilta.

Rohkeus on ennenkaikkea sydämen puheen kuuntelemista.

Muutos ja pelko kulkevat käsi kädessä. Mieli ryhtyy tuottamaan muutoksen edessä mustia möhkyjä ja keskittyy riskeissä ja katastrofeissa piehtaroimiseen. Se lietsoo pelkoa, paisuttelee ja uskottelee meille pahimman mahdollisen aivan varmasti tapahtuvaksi. Tunnemme elävämme pelkkien uhkien keskellä, vaikka meillä olisi luja kamara kengänpohjiemme alla.

Pelon ilmenemismuotojen repertuaari ulottuu murehtimisesta ja levottomuudesta paniikkiin ja kauhuun. Kuolemanpelkoon. Ja totta tosiaan, pelko tappaa. Tukehduttamalla. Tahdon ja unelmat.

Pelon edessä alamme mutkutella, sitkutella, vitkutella ja vatkutella. Lokeroimme itsemme joksikin, joka ei tästä tai tuosta syystä nyt vain voi eikä kykene. Uskomme uskomuksiamme ja ajatuksiamme. Pakenemme realismin labyrintteihin, joiden kätköistä joikaamme järkevyytemme ylistystä. Ja mikä pahinta, annamme pelon tehdä puolestamme päätöksiä – impulsiivisia ja likinäköisiä.

Jämähdämme tutun ja turvallisen tuntuiselle mukavuusalueelle. Mutta sekös peijakas paljastuukin juuri siksi “kaikkein pahimmaksi”. Valitettavasti liian monelle, liian myöhään.

Sillä onko mitään pelottavampaa, kuin että heittäisi elämänsä hukkaan? Jättäisi elämättä. Kuolinvuoteella on hieman myöhäistä kaihota toteutumattomien unelmien ja elämättömän oman elämän perään.

On sinun vallassasi valita, täytätkö mielesi peloilla vai mahdollisuuksilla.

Se, mihin suuntaat huomiosi määrittelee sen, miten elät ja millaisessa maailmassa elät. Se mihin mielesi keskittyy myös lisääntyy elämässäsi. Luot oman todellisuutesi uskomuksillasi ja ajatuksillasi.

Ei pelkoa pidä tukahduttaa eikä sitä vastaan pidä asettua. Anna itsesi tuntea sitä. Pysyttele pelon tunteessa jonkun aikaa, vaikka se ahdistaisi. Opit huomaamaan, että se menee ohi. Päästä irti, anna sen mennä, äläkä jää piehtaroimaan. Kun se taas tulee ja kohtaat sen uteliaana uudelleen ja uudelleen, menettää se vähitellen mahtinsa.

Olennaista on se, ettet anna pelon koskaan valita puolestasi. Muistuta itseäsi koko ajan, että sinä valitset.

Pelko pelkää valoa ja rakkautta. Vahvista itseäsi niillä.

Rohkeus on energiaa, joka tarttuu.

Hakeudu rohkeiden ihmisten seuraan ja vietä aikaasi heidän kanssaan. Etsi itsellesi esimerkiksi rohkea idoli, mentori tai valmentaja. Alat pian luottaa siihen, että sinäkin olet rohkea. Yhdessä oleminen vahvistaa luottamustasi.

Et tarvitse rohkeutta likikään koko ajan. Sanotaan, että 20 sekuntia kerta-annoksena riittää. On tärkeää, että valitset sellaisia kakskymmentäsekunttisia, joiden osoitteena on oma unelmasi – SUN JUTTUSI.

Ole kärsivällinen ja itsellesi armollinen, jos et aina onnistu. Luota siihen, että kykenet vähitellen siirtämään pelon kangistavat energiat tyynen rauhallisesti ja lempeästi hymähtäen pois itsestäsi.

Kiitä ja onnittele itseäsi jokaisesta rohkeasta teostasi!


Odotan tapaavani sinut valmennuksissani, joihin voit tutustua tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image