On olemassa kahden tyyppisiä johtajia

On olemassa kahden tyyppisiä johtajia

 

”On olemassa kahden tyyppisiä johtajia: niitä, jotka puolustavat ympyräänsä ja niitä, jotka näkevät sen ulkopuolelle. On paljon helpompi omaksua ensin mainittu näkemys; ihmiset ovat yleensä epävarmoja ilman puolustusta ja tuntevat olonsa paremmaksi, mitä tiiviimpi heidän ympyränsä on. Toinen rooli kuuluu näkijälle. Se kertoo syvemmästä kaipuusta. Sisimmässämme tiedämme, että kaikki ihmiset ovat yhtä. Jokaiseen elämään kuuluu kärsimystä ja iloa. Yritämme sulkea tämän tiedon mielestämme, mutta emme pääse siitä täysin eroon, sillä inhimillisyys on peräisin sielusta. On harhaa väittää, että ulkomaailma ei ole ”minä itse”. Veditpä perheesi, heimosi, rotusi tai kansallisuutesi ympärillesi kuinka tiiviin rajan tahansa, tuloksena ei ole suurempaa turvallisuutta vaan eristymistä ja harhaa.”  – Kirjasta Deepak Chopra: Sielukas johtaminen – Seitsemän askelta menestyksen, Basam Books 2011

LUE MYÖS:

Tällainen on tulevaisuuden johtaja

Uusi työnteon arvomaailma tulee – Ollaanko valmiina?

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: