Ei ole myöhäistä alkaa elää elämää, joka tuntuu hyvältä ja omalta

Eräs asia, joka tekee meistä ihmisistä onnellisia tai onnettomia on se, miten elämämme tärkeimmät asiat näkyvät tavallisessa arjessa. Omien arvojen tunnistaminen auttaa elämään omannäköistä elämää, olemaan vahva ja kokemaan, että elämällä on todellinen merkitys.

Riikka Pajunen kirjoittaa Omaa tehtävää etsimässä -kirjassaan huomanneensa, että suurimpia uupumuksen aiheuttajia ovat se, ettei ihminen elä arvojensa mukaista elämää tai että hän kokee, ettei häntä arvosteta. Uupunut ei osaa arvostaa itseään, eikä koe muidenkaan arvostavan häntä.

Alla oleva työkalu on poimittu Riikan kirjasta. Se auttaa näkemään, mitä todella arvostat elämässäsi. Sen avulla myös huomaat, miten sinulle tärkeät asiat näkyvät arjessasi.

Jos huomaat, että elämässäsi onkin oikeastaan liian vähän sitä, mitä todella arvostat, voit alkaa korjata tilannetta heti ja tuntea, miten omia arvoja kohti kulkeminen lisää tyytyväisyyttä elämääsi. Varaa siis itsellesi muistikirja, kynä ja hetki aikaa.

1. Listaa sinulle tärkeimmät asiat eli arvosi niin työelämässä kuin sen ulkopuolelllakin, esimerkiksi rakkaus, kasvu, terveys, perhe, lepo, ravinto tai muiden hyvinvoinnin edistäminen.

2. Kirjoita perään arvio asteikolla 1–10 siitä, kuinka hyvin kyseinen arvo toteutuu elämässäsi juuri nyt.

3. Kirjoita itsellesi muistiin, mitä tekemällä matalan arvosanan saaneet asiat saisivat enemmän tilaa elämässäsi.

4. Valitse kolme konkreettista tehtävää itsellesi tulevalle viikolle, joiden avulla voit toteuttaa arvojasi arjessa, ja laita ne kalenteriisi.

Kalenterisi paljastaa, miten käytät aikaasi ja mitä arvoja elämässäsi toteutat. Jos esimerkiksi sanot luonnossa oleskelun olevan arvosi, muttet koskaan vietä aikaa siellä, se on ihanteesi, ei toteutunut arvosi.

Jos huomaat, että arvojesi ja todellisuuden välissä on suuri kuilu, seuraava askel on ryhtyä miettimään, miten tuota kuilua voisi kaventaa, jotta elämäsi tuntuisi omemmalta ja viihtyisit siinä paremmin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image