2023 – vuosi anteeksiannolle ja uudelle kipinälle

Vuoden vaihtumiseen liittyy aina jonkinlainen energianmuutos. Tänä vuonna se on kenties selvempi kuin muutamina edellisinä vuosina.

Yksi tapa selittää energianmuutosta on kääntyä numeroiden voimakkaan symboliikan puoleen. Olemme siirtyneet ”seiskavuoteen”, jonka muita merkittäviä numeroita ovat 3 ja 5. Vaikka matematiikka ei kiinnostaisi pätkän vertaa, voivat numeroiden symbolit silti avata tämän ajan kollektiivista virtausta.

Numerot ovat symboleja siinä missä muutkin käyttämämme symbolit (risti, sydän, ankkuri, kirja, kissa, sormus, pöllö…). Symbolit puhuvat omaa kieltään, ne kantavat itsessään monenlaisia merkityksiä. Kyse ei ole ennustuksesta, vaan jonkinlaisen kollektiivisen virtauksen tunnistamisesta. Sen havaitseminen saattaa kasvattaa ymmärrystä ja lisätä hyväksyntää elämässä.

Tätä ei kenties edes kannata yrittää ymmärtää mielellä, vaan antaa sanojen ja numeroiden vain virrata läpi. Jokin itsessä saattaa tunnistaa tai muistaa niiden kautta jotakin juuri sinulle juuri tällä hetkellä arvokasta.

2+0+2+3=7. Uusi vuosi edustaa 7:n energiaa, joka liittyy vahvasti anteeksiantoon, laajalle katsomiseen ja näkemättömän näkemiseen. 7 on tämän vuoden ”polku”. Kävelemme sitä, halusimme tai emme.

Viime vuoteen nähden numero 2 muuttuu 3:ksi. Tämä on yllättävän voimakas muutos. Siksi myös luku 3 on tänä vuonna merkittävä. 3 on tämän vuoden ”siemen”, sen päälle vuosi rakentuu. Lisäksi 3 ja 7 ovat kytköksissä toisiinsa. 3 on tie 7:ään. Selitän kohta 🙂

Puhelimen näppäimistöllä 3:n ja 7:n väliin ja numero 5. Tämän vuoden kaksi viimeistä numeroa (-23) ovat yhteensä 5. Viitonen edustaa tämän vuoden ”lahjaa”, jonka voi halutessaan ottaa vastaan.

Viime vuosien jatkumoa voidaan katsoa näin: 2020 (4) liittyi valintoihin ja sitoutumiseen, 2021 (5) muutokseen ja kynnyksen yli astumiseen ja 2022 (6) seurausten kanssa elämiseen: siitä, mitä olemme kylväneet, avautui jonkinlainen kukka.

Edelliset kolme vuotta muodostivat kokonaisuuden (koko rivi myös puhelimen numeronäppäinnäytöllä). Nyt olemme siirtyneet ”uudelle riville”.

7 on symboli mm. mielelle, anteeksiannolle, armolle, varmuudelle, laajuudelle ja auralle.

7 on symboli myös illuusiolle, kostolle, todellisuuspaolle, epäilylle, kiittämättömyydelle, hämäykselle ja tekosyille.

Numeron 7 ytimessä ovat kysymykset: Onko tämä totta? Voinko päästää irti vanhoista tarinoista? Kuinka pelaan ”elämän peliä”?

Symbolina 7 on henkilökohtaisen tavoittamattomissa. Tämä tarkoittaa, että emme voi siirtyä laajuuteen ja mielen ohjaamisen noin vain. Emme pysty ”koskettamaan mieltä mielen avulla”. Joogit sanovat, että mieli on nopeampi kuin Luoja. Se pakenee luontaisesti kontrollointia. Reitti 7:ään kulkeekin sen parin eli 3:n kautta.

3 liittyy vahvasti tuleen, tekoihin ja voimaan (voit lukea laajemman tekstin 3:sta täältä). Se liittyy ”positiiviseen mieleen” ja kipinään aloittaa uutta. 3:a kuvastaa myös viha: kun huomaa olevansa vihainen, on hyvä hetki pysähtyä tutkimaan, mihin vihan kipinä kannattaa käyttää. Mistä viha syntyy, mikä on epäoikeudenmukaista?

Vuosiluvussa on edelleen paljon kakkosia, jotka edustavat mustavalkoista polarisoitumista ja ”negatiivista mieltä”, taaksepäin katsomista (3 taas katsoo selkeästi eteenpäin). Tämä kenties hillitsee hieman hulluimpia suunnitelmia ja auttaa tuomaan tasapainoa tulen kaikkivoipaan energiaan.

Akseli 3/7 edustaa myös tiedettä. Tämä on siis myös tieteen vuosi.

Kuten sanottu, 3:n ja 7:n väliin jää 5, joka tosiaan on tämän vuoden energiassa läsnä. 5 on silta, tasapaino ja fyysinen keho (täältä enemmän luvusta 5). Jos haluamme ottaa tämän lahjan vastaan, on meillä hyvä mahdollisuus käyttää 3:n mahdollistamaa tekojen energiaa myös fyysiseen kehoon ja pitää siitä huolta selkeillä rutiineilla, hyvällä polttoaineella – ja läsnäololla. Läsnäolo vahvistaa auraa.

5 voisi olla myös totuuteen kiinnittymistä. Maailma monimutkaistuu jatkuvasti ja epärehellisyydestä jää helpommin kiinni. Tämä saattaa toki johtaa siihen, ettei totuudella ole väliä, sillä totuuskin on suhteellinen ja kaikki vääntävät sitä haluamaansa muotoon – tai siihen, että totuudesta tulee kaikkien valheiden keskellä arvokasta.

Joka tapauksessa suosittelen rehellisyyttä itseä kohtaan – ja itsen armahtamista. 3–5–7 on selkeä sekvenssi:

Tunnista, mikä on totta, mikä on tärkeää, mitä juuri nyt tapahtuu, minkälaisen muodon elämäsi tarvitsee, minkälaista suuntaa ilo osoittaa – tunnista syyt ja seuraukset, tunnista että ihmisyys on yksi ja että ihminen itse on syypää omaan helvettiinsä.

Hyväksy se, mitä olet tunnistanut: hyväksy, mikä tunnistamisen merkitys on elämällesi ja muuta tapojasi sen mukaan, toista ja jatka vaikeuksista huolimatta, sillä menneeseenkään ei voi enää palata.

Ole samaa mieltä – tämä tapahtuu toistojen ja harjoituksen myötä: uusi polku vahvistuu niin vankaksi, että se on mahdollista hyväksyä ehdoitta. Silloin oman roolinsa tässä elämän näytelmässä voi esittää täysin rinnoin ja niin hyvin kuin mahdollista.

Jos tämän vuoden numeroiden viisauden tiivistää pähkinänkuoreen, voisi se olla: hae omalle olemisellesi sellainen muoto, joka palvelee dharmaa, olemassaolosi tarkoitusta. Luo sinulle tärkeitä asioita ja pelaa elämän peliä intohimolla ja rehellisyydellä, myös huumori on sallittua. Harjoittele tietoisesti anteeksiantamista ja salli uusille näkökulmille mahdollisuus. Myönnä välillä olevasi väärässä ja luovu kilpailusta. Ihmisillä on monia tapoja kuvata yhtä ja samaa rakkautta, kipua tai kauneutta. Mikä kukaan on sanomaan, mikä tapa on toista parempi tai huonompi.

Meillä on mahdollisuus oppia ja muuttaa itseämme. Sinulla on voima muuttua ja muuttaa maailmaa. Ja kun ryhdyt toimimaan, tee se intohimolla.

Armollista ja avaraa vuotta ❤

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image