Shakti Pad -bloggari: “Jos suinkin mahdollista, nukun päiväunet”

Shakti Pad -bloggari Noora Lintukangas vastaa Hidasta elämää -sivuston perinteisiin kysmyksiin.

Kuka olet, mistä tulet ja mihin olet menossa?

”Olen Noora, kahden pienen tytön äiti, jogini, yrittäjä ja joogaopettaja. Olen naimisissa supermiehen kanssa, ja asumme Loviisassa parisataavuotiaassa hirsitalossa, jossa on hyvä hengittää. Tulen sieltä sun täältä ja olen matkalla kohti valoa.

Sain ensi kosketuksen kundaliinijoogaan 2006 aavikolla Egyptissä: brittiläinen opettaja veti täydenkuun aikaan myöhäisillan joogatunteja tähtitaivaan alla. Tunnin jälkeen syötiin ja nukuttiin beduiinimatoilla, aamuviideltä herättiin joogaamaan.

Olin mukana vain kerran, mutta kokemus oli erityinen ja jätti minuun pysyvän jäljen; jonkinlaisen kaipauksen kohti jotakin määrittelemätöntä.

Maisemat ja joogalajit vaihtuivat moneen kertaan ennen kuin päädyin kundaliinijoogan opettajakurssille. Jotakin loksahti kohdalleen. Olen hyvin sitoutunut joogaharjoitusten ja meditaation viitoittamaan polkuuni ja hyvin iloinen siitä, miten paljon tietoisuutta, kärsivällisyyttä, kiitollisuutta, pyyteettömyyttä, armoa ja onnea se on elämääni jo nyt tuonut.”

Millainen on tavallinen päiväsi?

”Herään tyttärieni kanssa, syömme puuroa, käymme puistossa, kirjastossa tai kaupassa. Lounaan jälkeen laitan lapset nukkumaan. Iltapäivällä touhu jatkuu ja teemme normaaleja lapsiperheiden askareita pyykinpesusta askarteluun ja ruoanlaittoon. Syömme yhdessä isän tultua kotiin. Jossakin välissä joogaan ja teen tietokoneen ääreen painottuvat työni. Ja jos suinkin mahdollista, nukun päiväunet.”

Miten hidastat arjessa?

”Lasten kanssa päivät ovat samaan aikaan hektisiä ja hitaita. Jos tuntuu siltä, että menee liian lujaa, hengitän pitkään ja syvään.”

Mottosi?

”Real happiness lies in that which never comes or goes but simply is. (Yogi Bhajan)”

 

Millaisia aiheita saamme blogistasi tulevaisuudessa lukea?

”Kirjoitan arkielämän joogasta, sillä suurimmat joogaharjoitukset tapahtuvat joogamaton ulkopuolella. Tämä liittyy tietoisuuteen omasta itsestä, motiiveista, tunteista ja toimintatavoista, ennen kaikkea vuorovaikutustilanteissa.

Blogin nimi Shakti Pad on Pohjois-Intian ikivanhaa gurbanin kieltä ja tarkoittaa henkisellä polulla eteen tulevia koettelemuksia. Blogi on minun Shakti Padini, jonka kautta jäsennän omaa suhdettani joogafilosofiaan ja joka auttaa minua sitoutumaan. Enkä pane lainkaan pahakseni, jos joku muukin saa siitä omassa Shakti Padissaan voimaa ja toivoa.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image