Näin otat hetken itsellesi – Viisi minuuttia omaa aikaa onnistuu oravanpyörässäkin

Sinä, joka unohdat huolehtia itsestäsi töiden, perheen, ylitöiden, remontin, harrastusten, lasten harrastusten ja muun oravanpyörän keskellä. NYT on aika ryhtyä laittamaan itsensä etusijalle, edes hetkeksi päivittäin.

Luo kiireiden keskelle uusi tapa: viisi minuuttia itsesi kuuntelemista joka päivä. Bussipysäkillä, ennen palaveria, kun odotat lasta soittotunnilta – ota oma hetkesi.

  1. Pysähdy. Keskity hengitykseesi.
  2. Kysy itseltäsi, mitä oikeastaan tarvitset juuri nyt. Kun vastaus nousee esiin, tarkista, onko se sinulle oikeasti hyväksi vai. Jos tarvitset vaikkapa lasin vettä tai hetken rauhaa, tiedät olevasi oikean asian äärellä. Jos luulet tarvitsevasi uuden käsilaukun tai pullollisen punaviiniä, kysy uudestaan. Mitä tarpeen takaa löytyy? Mitä tunnetta kaipaan? Mitä tarvetta yritän täyttää: hyväksyntää, turvaa, rakkautta?
  3. Anna itsellesi se, mitä kaipaat, siinä muodossa ja mittakaavassa kuin juuri nyt on mahdollista. Hengitä hetki raitista ilmaa, liikuta kehoa, halaa sisäistä lastasi. Aina ei tarvitse tehdä mitään: joskus riittää tietoisuus omasta tarpeesta. Pysyt yhteydessä itseesi etkä katoa kokonaan kiireiden alle. Jos vastauksesi on, että haluat myydä omaisuutesi ja muuttaa maailmalle, sitä ei tarvitse toteuttaa nyt (eikä ehkä koskaan). Mutta jos sama toive nousee esiin viikko ja kuukausi toisensa jälkeen, on aika tehdä asialle jotain. Omien tarpeiden kuuntelusta syntyy hengitys ja päivä kerrallaan omannäköinen elämä. 

Kuva: Vuoden paras päivä -kirjan kuvitusta, Emilia Ikäheimo

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image