Iskikö loma-ahdistus? Ei hätää! Sielun stressi laukeaa ja psyyke puhdistautuu

Samalla tavalla kuin lomalentsu välillä iskee, käy, kun sielun stressi laukeaa. Kun tulee tilaa, turvaa, hyvää, hoivaa, ihanuutta, herkästi alkaakin kaikenlaista ahdistusta pukata pintaan, jos jokin on arjen tohinassa jäänyt kohtaamatta. Ei hätää! Mikään ei ole mennyt pieleen, eikä ahdistuksesta tarvitse ahdistua. Se on psyyken tapa puhdistautua.⁠

Jeesaile itseäsi: tee ihania, hoivaavia juttuja. Sillä luot itsellesi turvaa – eli kohtaavaa tilaa olla sen kanssa mitä nousee ilman, että mistään ankeusfiiliksistä tarvitsee päästä eroon. Se tosiaan on niin simppeliä kuin että oikein kuulostelet, että mikähän nyt tekisi hyvää ja tuntuisi hoivaavalta – JA TEET SEN.

Silloin kuulet paremmin myös intuitiotasi: mikähän täällä nyt painaa. Ja kun olet sen kanssa mitä on, se menee myös ohi (tulee kohdatuksi). Ja jos on haastavaa saada kiinni, että mikä nyt tökkii, pyydä siihen vaikka tukea ja apua, puhele ja avaa sen sijaan, että esität että kaikki on jees koska kaikenhan nyt pitäisi olla tosi jees kun on vapaata.⁠
Saat olla JUST missä olet, aina.


Voimauttavat kurssini ja valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Kuva: Unsplash