Arkiseksi on pieniä rakkaudellisia tekoja – Silloin arki ei pääse etäännyttämään kumppanista

 

Arki haastaa seksimme, katkeamattoman yhteyden kumppaniimme ja parisuhteemme jatkuvan huomioinnin. Työ, taloudesta huolehtiminen, mahdolliset lapsemme, stressi ja ehkä omat harrastuksemme voivat viedä aikaa ja tilaa seksiltä. Älylaitteet, televisio, ystävät ja monet muut mielenkiinnon kohteet voivat kiinnostaa meitä enemmän kuin seksi kumppanimme kanssa.

Kun ajattelemme seksiä laajempana toimintana, niin silloin seksistä tulee usein kiehtovampaa tai ainakin sen toteuttamiseen arjessa avautuu enemmän mahdollisuuksia. Seksistä tulee näin hyvällä tapaa arkista, jokapäiväiseen parisuhteeseemme kuuluvaa, sitä rikastuttavaa ja ehkä helppoakin. Arjessa seksi voi olla halauksia, hyväilyjä, viettelyä, esileikkiä, puhetta ja merkitseviä katseita, flirttia ja huumoria.

 

Arkiseksi vastaa syviin tarpeisiimme

Arjessa meillä voi olla arkiseksiä ja harvinaisemmilla kuherruslomilla ja treffeillä ehkä myös gourmetseksiä. Arkiseksi on hellyyttä ja huomionosoituksia. Sitä, että kerromme sanoin, elein tai teoin kumppanillemme hänen olevan meille tärkeä. Sitä, että näemme kumppanimme ja osoitamme hänelle rakkautta. Hieromme ehkä kumppanimme päänahkaa, halaamme pitkään ja suutelemme vähintään kerran päivässä kahdeksan sekunnin suudelman.

Arkiseksi on arkisia pieniä rakkaudellisia tekoja. Sen ei kuulu olla puuduttavaa tai samanlaista päivästä toiseen. Arkiseksi vastaa syviin tarpeisiimme. Arkiseksi on kohtaamista, läsnäoloa, katsetta, kosketusta, sanoja ja tekoja, pieniä eleitä, mikrohetkiä tavallisen arkemme keskellä.

 

Gourmetseksin vuoro on kun arkiseksikin toimii

Gourmetseksi voi olla sitten sellaista seksiä, jota pääsemme toteuttamaan harvemmin. Se voi olla herkullista viiden tähden seksiä, johon tarvitsemme omaa aikaa ja tilaa asettua. Gourmetseksiä voimme suunnitella yhdessä kumppanimme kanssa, tai se voi syntyä spontaanisti tilaisuuden ollessa sopiva. Gourmetseksi on tutustumista itseemme ja kumppaniimme syvemmin sekä laajemmin seksuaalisesti. Se on seksin uutta oppimista ja tutkimista.

Voimme varata gourmetseksiin yön tai koko viikonlopun kahdestaan kotona tai muualla. Arjessamme ei ole järkevää harvoin myös mahdollisuutta tavoitella gourmetseksiä vaan tehdä arkiseksistämme sellaista, joka ylläpitää yhteyttämme. Silloin kun meillä on mahdollisuus gourmetseksiin, aikamme ei mene yhteyden uudelleen löytämiseen ja intohimon ja seksuaalisen halun uudelleen sytyttelyyn. Olemme pitäneet yhteyttä yllä jo aivan tavallisessa arjessa ja silloin olemme myös gourmetseksitaajuudella.

Kuinka tärkeää seksi on?

Useimmat meistä kaipaavat parisuhteessa katseita, kosketuksia, silittelyä, paijausta, halauksia tai suudelmia. Osa meistä kokee kykenevänsä antamaan näitä, kun olemme saaneet ensin seksiä, orgasmin, nautintoa. Osa meistä taas kykenee seksiin, kun saa ensin paljon lämmittelyä, seksiin virittäytymistä, esilekkiä.

Joskus meidän voi olla kuitenkin vaikea tunnistaa, mihin yhtymistä, orgasmia ja hyväilyseksiä pohjimmiltaan kaipaamme. Seksi voi olla meille tärkeää, mutta tarvehierarkiassamme seksi ei tule ennen maittavia yöunia ja kylläistä oloa. Heräämme seksin vähyyteen, muutokseen, puutteeseen usein, kun etäisyys kumppaniin on kasvanut liian pitkäksi.

 

Kun arkiseksi loppuu tai vähenee

Arkiseksin puute voi johtaa siihen, että kommunikointi parisuhteessa vaikeutuu, pinna kiristyy, läheisyys vähenee ja kynnys koskettaa kumppania kasvaa. Tai arkiseksiä on vaikea toteuttaa, koska etäisyys kumppaniin on liian pitkä henkisellä tasolla. Arki saattaa etäännyttää. Pikkuhiljaa saatamme katsoa kumppaniamme kuin vierasta henkilöä.

Miten tuo ennen niin tuttu tuntuu nyt vieraalta?

Miten tuntuukin vaikealta haluta tai koskettaa?

Tekee mieli käpertyä kumppanimme kainaloon, mutta jäämmekin istumaan sohvan toiseen laitaan. Tällöin rohkeutta on ottaa askel kohti kumppania. Kertoa ihoikävästä tai yhteydenkaipuusta. Mennä lähelle ja koskettaa enemmän kuin yhden kerran. Tällöin voi olla myös hyvä hakea apua vaikkapa pariterapiasta.

 

Millaista on hyvä seksi?

Hyvä ja tyydyttävä seksi on hyvää ja tyydyttävää kaikilla tarvetasoillamme. Olemme silloin rakastettuja, hyväksyttyjä, koemme arvostusta, meidät huomioidaan ja meitä kuunnellaan. Koemme syvää yhteyttä kumppanimme kanssa. Olemme parisuhteessamme yhdessä ja erillisinä. Teemme toisillemme hyvää ja pidämme huolta tarpeistamme sekä toiveistamme kunnioittaen toisiamme.


Kuuntele äänikirjana:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image