Pelkoa ei tarvitse selittää, järkeillä tai meikata kauniimmaksi – Uskalla tuntea pelkosi, mutta älä anna sen upottaa

Pelko tuleeko hyväksytyksi, pelko miten selviää, pelko epäonnistumisesta, pelko virheiden tekemisestä, pelko yksinjäämisestä, pelko omasta terveydestä… 

Erilaiset pelot ovat osa ihmisyyttä. Pelko on yksi perustunteistamme, josta ymmärrettävästi haluamme usein äkkiä eroon. Näin saattaa olla, että suojaudumme itsekään näkemästä pelkoamme, esim. ylisuorittamisen tai kontrolloimisen taakse. Mutta pelko ei katoa niin, sen päälle vain tulee ahdistusta.

Kysyy rohkeutta sallia ja suostua katsomaan pelkoaan. Sitä ei tarvitse selittää, järkeillä, meikata kauniimmaksi. Riittää, että lempeästi sanoo itselleen ”Nyt mua pelottaa”.

Pelon salliminen ja kohtaaminen ei tarkoita pelolla mässäilyä. Ainakin oma mieleni osaa syöttää hyvin yksityiskohtaisia kauhuelokuvia siitä, miten pahimmat pelkoni toteutuvat. Tämä ei ole pelon kohtaamista. Minun on täytynyt opetella vetämään raja omalle mielelleni. Hyväksyn pelon tunteen, olen sen kanssa, mutta mieleni kauhuelokuville sanon jämäkästi SEIS. Ne eivät kyllä useinkaan lopu ihan heti, vaan saan usein jämäkästi toistaa intentiotani rajata.

Kun tunne saa rauhassa tulla nähdyksi eikä vastaantaistelluksi, voi olla hyvä hetki kysyä itseltään: ”Miten voisin tukea itseäni tässä?”

Joskus myös ns. realitychekit eli todellisuustarkistukset auttavat, eli pelkojen realistisuuden tarkistaminen. Pelko saa olla ja on osa ihmisyyttä. Sen noustessa tarvitsemme itsestämme rakastavan aikuisen lämpöä ja tukea.

Miten sinä voisit tukea itseäsi, silloin kun tunnet pelkoa – antamatta sen tehdä valintoja puolestasi?

Kuuntele podcast emotionaalisista peloista alta.


Haluatko harjoitella olemaan itsellesi armollisempi?

Luultavasti tiedätkin jo, että se ei onnistu pelkällä tahdonvoimalla, eikä se onnistu kieltämällä vaikeita tunteita kuten riittämättömyyttä, itsevihaa ja häpeää.  Verkkokurssilla käsitellään armottomuuden takana olevia syvempiä syitä ja harjoitellaan inhimillisiä keinoja luoda itseen hyväksyvää, levollista ja myötätuntoista suhdetta.

Eevin Ole itsellesi armollinen verkkokurssi on nyt tarjouksessa 29€ (norm. 59€)

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Ole itsellesi armollinen verkkokurssi

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image