Elämän haasteissa ja satuttavissa tilanteissa oletko itsesi puolella?


Elämä haastaa meitä monenlaisilla kipeillä kokemuksilla ja tapahtumilla. Nilkka voi nyrjähtää tai migreenikohtaus kaataa sängyn pohjalle. Tai töissä emme saavutakaan pyrkimäämme tavoitetta. Puhumattakaan ihmissuhdesolmuista, joissa ikävä kommentti viiltää tosi ilkeästi. Meistä jokainen saa oman osansa kipua elämässään.

Valitettavasti mielemme ylituomarille ei useinkaan riitä tuo alkuperäinen kipu, vaikka se olisikin jo hyvin tuntuva. Mielellämme on taipumus lisätä kärsimystä. Se tuo alkuperäisen kivun ympärille muistoja, mielleyhtymiä tai tulkintoja, jotka vahvistavat kipua. Tai se päästää valloilleen itsesyytösten, vähättelyn ja mitätöinnin vyöryn.

Niinpä nilkan nyrjähtäminen ei riitä, vaan mielemme rupeaa moittimaan meitä huolimattomuudesta katukivetyksen reunalla. Migreenin kourissa saatamme potea syyllisyyttä tekemättömistä töistä ja moittia itseämme luovuttamisesta. Vielä saavuttamaton tavoite saa seurakseen mielemme syövereistä täyslaidallisen ammatillista mitätöintiä. Mielellämme on myös pettämätön kyky kaivaa esille kaikki aiemmat ihmissuhdeloukkaukset oikeuttamaan ja voimistamaan tunnetasolla tuntuvaa kipua.

Joku viisas on joskus sanonut, että tuska on väistämätöntä, mutta kärsimys on valinta. Useinkaan emme voi vaikuttaa alkuperäisiin kivun, pettymyksen tai harmituksen tunteisiin. Onneksi voimme kuitenkin harjoittaa mieltämme, jotta jatkokärsimystä ei pääsisi syntymään. Voimme harjoitella lempeyttä ja armollisuutta itseämme kohtaan kivun hetkellä. Voimme opetella olemaan itsemme puolella vaikeina hetkinä.

Miten olla itsensä puolella

  1. Tee päätös olla itsesi puolella vaikeina hetkinä. Kun päätös on valmiina, niin se muistuu helpommin mieleesi haastavissa hetkissä.
  2. Kun huomaat mielesi lisäävän kärsimystä ikävillä ajatuksilla, pysäytä nuo ajatukset. Voit kuvitella mielessäsi aina silloin stop-merkin. Ja sen jälkeen hengittää tietoisesti ja rauhallisesti sisään ja puhaltaa pitkään ja levollisesti ulos. Näin saat aivojen stressitilaa helpotettua ja kielteisten ajatusten kommenttilinkoa hidastettua.
  3. Harjoittele lempeyttä ja hyväksyvyyttä itseäsi kohtaan päivittäin yhden arvostelusta vapaan vartin ajan. Sovi jo etukäteen itsesi kanssa, mikä olisi hyvä hetki arvosteluvapaalle vartille. Se voi olla heti aamulla, lounastunnin alussa tai työmatkalla. Lupaat itsellesi, että tuon vartin aikana et arvostele mitään itsessäsi tai ympärilläsi. Olet täysin arvostelusta vapaa ja otat kaiken vastaan lempeästi ja hyväksyen.
  4. Iltaisin voit pitää vielä kiitollisuushetken, jolloin huomioit päivän aikana esiin tulleita hyviä asioita ja ominaisuuksia itsestäsi. Kiität, kehut ja kannustat itseäsi ja vahvistat hyviä ja arvostavia ajatuksia itsestäsi.

Ole itsesi puolella, sillä olet omien hyvien ajatustesi arvoinen.

Lue lisää aiheesta voit lukea kirjastani Olet kaiken hyvän arvoinen


Tutustu koulutus- ja valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image