Elämän haasteissa ja satuttavissa tilanteissa oletko itsesi puolella?


Elämä haastaa meitä monenlaisilla kipeillä kokemuksilla ja tapahtumilla. Nilkka voi nyrjähtää tai migreenikohtaus kaataa sängyn pohjalle. Tai töissä emme saavutakaan pyrkimäämme tavoitetta. Puhumattakaan ihmissuhdesolmuista, joissa ikävä kommentti viiltää tosi ilkeästi. Meistä jokainen saa oman osansa kipua elämässään.

Valitettavasti mielemme ylituomarille ei useinkaan riitä tuo alkuperäinen kipu, vaikka se olisikin jo hyvin tuntuva. Mielellämme on taipumus lisätä kärsimystä. Se tuo alkuperäisen kivun ympärille muistoja, mielleyhtymiä tai tulkintoja, jotka vahvistavat kipua. Tai se päästää valloilleen itsesyytösten, vähättelyn ja mitätöinnin vyöryn.

Niinpä nilkan nyrjähtäminen ei riitä, vaan mielemme rupeaa moittimaan meitä huolimattomuudesta katukivetyksen reunalla. Migreenin kourissa saatamme potea syyllisyyttä tekemättömistä töistä ja moittia itseämme luovuttamisesta. Vielä saavuttamaton tavoite saa seurakseen mielemme syövereistä täyslaidallisen ammatillista mitätöintiä. Mielellämme on myös pettämätön kyky kaivaa esille kaikki aiemmat ihmissuhdeloukkaukset oikeuttamaan ja voimistamaan tunnetasolla tuntuvaa kipua.

Joku viisas on joskus sanonut, että tuska on väistämätöntä, mutta kärsimys on valinta. Useinkaan emme voi vaikuttaa alkuperäisiin kivun, pettymyksen tai harmituksen tunteisiin. Onneksi voimme kuitenkin harjoittaa mieltämme, jotta jatkokärsimystä ei pääsisi syntymään. Voimme harjoitella lempeyttä ja armollisuutta itseämme kohtaan kivun hetkellä. Voimme opetella olemaan itsemme puolella vaikeina hetkinä.

Miten olla itsensä puolella

  1. Tee päätös olla itsesi puolella vaikeina hetkinä. Kun päätös on valmiina, niin se muistuu helpommin mieleesi haastavissa hetkissä.
  2. Kun huomaat mielesi lisäävän kärsimystä ikävillä ajatuksilla, pysäytä nuo ajatukset. Voit kuvitella mielessäsi aina silloin stop-merkin. Ja sen jälkeen hengittää tietoisesti ja rauhallisesti sisään ja puhaltaa pitkään ja levollisesti ulos. Näin saat aivojen stressitilaa helpotettua ja kielteisten ajatusten kommenttilinkoa hidastettua.
  3. Harjoittele lempeyttä ja hyväksyvyyttä itseäsi kohtaan päivittäin yhden arvostelusta vapaan vartin ajan. Sovi jo etukäteen itsesi kanssa, mikä olisi hyvä hetki arvosteluvapaalle vartille. Se voi olla heti aamulla, lounastunnin alussa tai työmatkalla. Lupaat itsellesi, että tuon vartin aikana et arvostele mitään itsessäsi tai ympärilläsi. Olet täysin arvostelusta vapaa ja otat kaiken vastaan lempeästi ja hyväksyen.
  4. Iltaisin voit pitää vielä kiitollisuushetken, jolloin huomioit päivän aikana esiin tulleita hyviä asioita ja ominaisuuksia itsestäsi. Kiität, kehut ja kannustat itseäsi ja vahvistat hyviä ja arvostavia ajatuksia itsestäsi.

Ole itsesi puolella, sillä olet omien hyvien ajatustesi arvoinen.

Lue lisää aiheesta voit lukea kirjastani Olet kaiken hyvän arvoinen


Tutustu koulutus- ja valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image