Hyvinvoinnin ammattilaiset haastattelussa

Ajattelin kysäistä muutaman kysymyksen, tarkemmin sanottuna kolmelta ihmiseltä, kolme kysymystä. Pyrin pitämään linjani aina niin, että kysyn ihmisiltä, jotka ovat linjassa omien sanojen takana. Ja ennenkaikkea edustavat ja säteilevät hyvää energiaa kaikkialle ympäristöön.

Ensimmäisenä veli voi, eli turpaduunari. Toisena verimittaaja Marko Vapaa ja kolmantena tämän sivuston lukijoille tuttu villivihannesten puolesta puhuja, terveys- ja hyvinvointitoimittaja Raija Kivimetsä.

Kysymykset, jotka olivat kaikille samoja.

1. Mitkä ovat mielestäsi ravinnon tärkeimmät kulmakivet?

2. Mitä mielestäsi ihmisiltä uupuu ravinnosta?

3. Kuinka lisätä helposti omaa jaksamistaan?

Lihavoidut tekstit ovat omia lisäyksiäni. Lähdetäänpä liikenteeseen.

Christer “Turpaduunari” Sundqvist, hyvinvoinnin pioneereja, sekä pitkäaikainen oman linjan kulkija. Suuri inspiraatio myös allekirjoittaneelle.

Christer ”Turpaduunari” Sundqvist

1. Ravinnossa pitäisi olla “älliä”. Korostan näitä asioita valistuksessani: laatua, lisääaineettomuutta, lähiruokaa ja luomua. Tuon “ällipläjäyksen” voi omalla tahollaan mieluusti toteuttaa rennolla asenteella, sillä jos silloin tällöin poikkeaa tärkeimmistä kulmakivistä, ei tee suurta vahinkoa itselleen jos suuret linjat pysyvät samoina.

2. Uusavuttomuutta esiintyy varsin yleisesti. Joillekin olisi hyvä jos kauppias olisi sijoittanut kaupan sisääntuloväylälle varamummoja! Siitä voisi napata mukaan mummon ruokaostosten teon ajaksi. Mummo näyttää miltä kaupan osastolta löytyy terveyttä. Jos käsi hairahtuu epäterveellisten tuotteiden pariin, silloin mummo lyö kepillä sormille. Jos ei tiedä miten kalakeitto valmistetaan, silloin mummo valitsee oikeat raaka-aineet ja tulee kotiin näyttämään miten ruoka valmistuu.

3. Jos on kovin väsynyt ei pidä juoda lisää kahvia tai kitata sokeripitoisia energiajuomia, vaan silloin nukutaan väsymys pois. Huolehdi hyvästä yöunesta ja sinut palkitaan oikein energisellä olemuksella päivän mittaan. Muista mitoittaa päivittäiset haasteet niin, ettet kohtuuttomasti kuluta energiavarojasi. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä, joilta saat puhtia elämään. Muista jakaa tätä hyvää energiaa muille ihmisille, sillä kun antaa hyvää energiaa saa hyvää energiaa myös takaisin. Liiku raikkaassa ilmassa ja anna puhtaan ilman hivellä ihoasi sekä täyttää keuhkosi viimeistä keuhkorakkulaa myöten. Muista aika ajoin hemmotella itseäsi. Olet sen arvoinen. Älä stressaa turhaan!

Marko Vapaa

1. Emäksiset juomat ja sekaruoat.

2. Maan mineraalit eli luonnonsuolat ja savi.

3. Juo hyvin ja nukkuu väsymyksen pois.

Raija Kivimetsä

1. Minä arvostan ravinnossa luonnonmukaisuutta, laatua ja villeyttä. Kerään itse villivihannekset, marjat ja sienet ja ostan ja syön luomua aina kun on mahdollista. Oliiviöljyni on luomua ja kreetalaisen pienen kylän papin oliivitarhan satoa ja hänen puristamaansa. Minulle on tärkeää myös ruuan valmistaminen, ruuasta nauttiminen ja yhdessä syöminen. Nautinnollisuus ja yhdessä syöminen saavat rakkaushormoni oksitosiinin virtaamaan ja olon onnelliseksi. Lisäksi minulle on tärkeää ravinnon yksilöllisyys! Se mikä sopii minulle ei välttämättä sovi sinulle tai muille. Oman kehon kuunteleminen on erittäin tärkeää.

2. Todella monet syövät huonolaatuista, mautonta ja teollista eli ravintoköyhää ja kuollutta ruokaa, jossa on kaloreita mutta ei virtaa eikä ravintoaineita. Ravinnosta puuttuvat laadukkuus, kehon ja aivojen rakennusaineet ja maku. Monilta puuttuu myös ymmärrys siitä, että se mitä syömme rakentaa meitä ja tekee meistä niitä yksilöitä, joita olemme niin fyysisesti kuin henkisesti. Moni satsaa hienoihin autoihin, taloihin ja vaatteisiin, mutta syö halpaa ja huonolaatuista ruokaa.

3. Tämäkin on yksilöllistä, mutta minun jaksamiseni avaimet löytyvät villivihanneksista, ruusujuuresta, rannikkomännyn kuoriuuttesta ja mustikoista. Ilman voikukkaa en voi elää. Se todella saa niin mielen kuin kehon kehräämään. Voikukka on juuri minulle sopiva villivihannes. Se puhdistaa verta, maksaa ja munuaisia, poistaa turvotusta ja pitää suoliston kunnossa. Käytän voikukkaa ympäri vuoden: keväästä pitkälle syksyyn tuoreena suoraan kotipihalta, talvella kuivattuna ja pakastettuna. Kannustankin mielelläni suomalaisia hortoiluun. Villivihannekset ovat mielestäni superior-ruokaa, jossa on kymmenkertaiset määrät ravinteita ja antioksidantteja verrattuna viljeltyihin, luonnonmukaisestikin tuotettuihin kasviksiin.

Minulle elintärkeä jaksamisen ja voiman lähde on myös luonto, jossa liikun, hyötyliikun, nautin ja hiljennyn. Luonto hoitaa, hellii ja eheyttää. Liikkuminen ylipäätään omaa kehoa kuunnellen on myös merkityksellistä. Samoin oman elämän haltuun ottaminen. Vähemmän laitteiden kanssa seurustelua, enemmän aitoja silmitysten kohtaamisia ja nauttimista.

Hienoja viisauksia, hienoilta ihmisiltä. Keskitytään olennaiseen, elämisen kauneuteen kaikkine sateenkaaren väreineen. Antoisia auringonsäteitä ystävä hyvä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image