5 vinkkiä unelmien toteuttamiseen: Tartu tilaisuuksiin, vaikka pelottaisi!

Talvisena päivänä vuonna 2009 palasin työpaikalleni palaverista Helsingin keskustassa. Käytävällä vastaan tuli firman toimitusjohtaja, joka huikkasi minut käymään huoneessaan. Lähdin sieltä shokissa: minut oli juuri irtisanottu tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Lähdin kotiin ja päässäni pyöri. Olin järkyttynyt ja samalla tiesin että näinhän tässä pitikin käydä. Olin istunut viimeiset puoli vuotta työpaikallani haaveillen aivan toisenlaisesta työstä, työstä jossa saisin auttaa ihmisiä elämäntaidon valmentajana ja NLP-kouluttajana.

Kesti 10 kuukautta kerätä rohkeutta aloittaa oma yritys. En oikeastaan enää halunnut työskennellä toisen palveluksessa, vaikka olin vannonut etten koskaan ryhdy yrittäjäksi. Näinhän siinä monesti käy: löydämme itsemme tekemästä juuri se mitä emme ikinä aikoneet tehdä.

Muutoksessa oli omalta osaltani kyse paljon enemmästä, kuin työstä. Kyse oli koko elämäntavan muutoksesta ja omalle sielun polulle astumisesta. Työ jota teen tänä päivänä on iso osa elämääni ja sitä kuka olen, sillä teen työtäni koko sydämelläni. Välillä on ollut hurjan vaikeita paikkoja, mutta nyt, 7,5 vuoden jälkeen voin sanoa eläväni unelmaani. Iso osa työtäni on auttaa asiakkaitani toteuttamaan omia unelmiaan. Mitä olen siis oppinut unelmien toteuttamisesta?

Viisi vinkkiäni unelmien toteuttamiseen ovat nämä:

  1. Kuuntele sydäntäsi. Moni yrittää ratkaista elämänsä isoja asioita puhtaasti järjellä. Näen paljon sitä, että me ihmiset valitsemme sen mikä on järkevää ja turvallista. Onnellisuutta ja merkityksellistä elämää ei kuitenkaan luoda pelkällä järjellä. Sydän ja sieltä kumpuavat toiveet ja kuiskaukset ovat paras kompassimme kun haluamme luoda todella hyvältä tuntuvaa elämää. En väitä ettäkö se olisi aina se helpoin tie, mutta ainakin omalta osaltani se on ainoa oikea tie. Pelkoon ja järkeilyyn perustuneet ratkaisut eivät ole kantaneet kovin pitkälle elämässäni.
  2. Usko itseesi. Tiedän että tämä on helpommin sanottu kun tehty. Joskus usko ei kerta kaikkiaan riitä, ja silloin on hyvä tarkastella omia ajatuksiaan. Mistä ne kumpuavat ja miksi ajattelen etten osaa, voi, uskalla tai ole riittävän arvokas? Ovatko ne edes totta vai jonkun toisen käsitys minusta? Unelmat haastavat meidät kasvamaan entistä suurempiin mittoihin ja yksi haaste matkan varrella on opetella luottamaan itseensä ja omaan visioonsa siitä huolimatta, mitä menneisyydessä on tapahtunut ja mitä muut ajattelevat.
  3. Ympäröi itsesi ihmisillä jotka uskovat sinuun. Tämä liittyy kiinteästi edelliseen kohtaan. Silloin kun tavoittelemme unelmaa, joka saattaa olla vain hentoinen toive ensi alkuun, sitä on varjeltava ja meidän on varjeltava itseämme negatiivisilta ihmisiltä. Jos ympärilläsi on lannistajia, etsi elämääsi uusia ihmisiä. Jaa unelmasi vain niiden kanssa jotka kannustavat sinua. Itselläni on tänä päivänä ympärilläni joukko ystäviä, kollegoita ja rakas puoliso, joiden tukeen voin luottaa. Lisäksi apunani on oma mentorini Camilita, jonka tuki, kannustus, neuvot ja usko minuun ovat olleet korvaamattoman arvokkaita niinä hetkinä, kun en ole jaksanut uskoa itseeni.
  4. Tartu tilaisuuksiin vaikka sinua pelottaisi. Sellaista hetkeä kuin täydellisen valmis ei tule koskaan. Tilaisuuksiin on tartuttava silloin kun niitä tarjotaan ja ne ovat linjassa tavoitteittemme kanssa. Opettele olemaan epämukavuusalueellasi. Unelmat vaativat meitä kasvamaan täyteen potentiaaliimme ja kasvu tapahtuu venyttämällä itseään jatkuvasti uusiin mittoihin. Tekemällä oppii.
  5. Älä luovuta liian helposti. Joskus on rankkaa, mutta seuraavassa hetkessä asiat voivat järjestyä jopa taianomaisella tavalla. Jokainen joka on tehnyt jotain merkittävää elämässään on epäonnistunut lukemattomia kertoja. Olen kuluneiden vuosien aikana ollut heittämässä hanskoja tiskiin lukuisia kertoja ja tehnyt pitkiä merenrantakävelyjä itku kurkussa. En ole kuitenkaan koskaan luovuttanut, sillä syvällä sisimmässäni olen tiennyt, että tämä on minun polkuni ja jonain päivänä elän unelmaani. Asiat ovat järjestyneet aina. Välillä olen tehnyt osa-aikatyötä jollekulle toiselle. Jos tuntuu siltä ettet pärjää yksin, hanki apua. Jos sinulla ei ole rahaa hankkia apua, mene kirjastoon ja lue kirjoja ihmisistä jotka ovat onnistuneet. Mitä voisit tehdä toisin jotta asiat lähtevät rullaamaan ja mitä sellaista olet jättänyt tekemättä, minkä tiedät olevan tärkeää, muttet ole tarttunut siihen syystä tai toisesta?

Uskon vilpittömästi, että se, mikä on sinulle tarkoitettu, odottaa kärsivällisesi, että löydät sen. Onnea matkaan!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image