Tunnetko itsesi aina vähän ulkopuoliseksi? – Jokainen haluaa kuulua joukkoon ja tulla ymmärretyksi

Ihminen yrittää jollain tavalla koko elämänsä kuulua joukkoon. Lapsena koulun parijonohaussa, näytelmäkerhon roolituksessa, pallopelien joukkuevalinnoissa. On musertavaa, jos kukaan ei tahdo pariksi, jos näytelmissä joutuu aina esittämään kiveä tai puuta, tai jää joukkuejaossa aina viimeisten joukkoon kaivertamaan varpaalla koloa urheilukentän hiekkaan.

Haemme koko elämämme ymmärrystä muilta. Haluamme, että meidät nähtäisiin arvokkaina ja hyvinä juuri tällaisina. Sama jatkuu myöhemmin aikuisten leikeissä. On tylsää jäädä pois työpaikan taukoporukoista tai etsiä ruokalassa lounaspöytää, josta löytyisi itselleen sopiva paikka. Entä mihin jengiin kuuluu, kun luodaan onnistunutta perhekomboa? Mistä porukasta löytyisi se oikea, ja kuka tahtoisi juuri minut?

Yhteisöjä tukevat ajatusmallit ovat meissä sisäsyntyisiä. On vaarallista jäädä yhteisön ulkopuolelle. Aikojen alussa lauman hylkäämä ei ollut enää turvassa.

Kun ymmärtäisi jo lapsena sen, ettei tiettyyn joukkoon kuuluminen määritä minua ihmisenä. Ettei ryhmässä kukaan ole koskaan ihan samanlainen kuin toinen. Paikka tietyssä joukossa ei arvota asemaani maailman hierarkiassa tai kerro siitä kuinka hyvin tulen suoriutumaan elämässä. Löydän kyllä juuri tällaisena paikkani ja joukkueeni maailmassa. Olen turvassa, vaikken kuuluisikaan kaikkiin porukoihin.

Itseäni on helpottanut ajatus, että aina on olemassa ihmisiä, jotka eivät voi koskaan täysin ymmärtää minua enkä minä luultavasti heitä.

On tärkeää koota ympärilleen oma heimo. Ihmiset, jotka ymmärtävät minua ja silloin kun he eivät ymmärrä, he ovat silti tukenani. Valitsen heimooni ne, joiden seurassa tunnen oloni turvalliseksi. Ja on hienoa, jos omaan heimoon mahtuu erilaisia tyyppejä. Miten tylsä ja mauton onkaan soppa, jossa on pelkkää perunaa.

Samalla uskon, että tiettyyn elämäntilanteeseen kuuluu aina tietynlaisia ihmisiä ja porukoita. Itsekin muutun ja elän erilaisia ajanjaksoja. Toiset ihmiset ja yhteisöt liittyvät selkeästi tiettyyn elämänvaiheeseen, asuinpaikkaan, työyhteisöön tai jopa yksittäiseen matkaan. Erilaisilla ihmisillä on tärkeä rooli erilaisissa elämäntilanteissa. Joku muu ymmärtää minua paremmin tänään. Ja juuri tällä hetkellä kuulun vähän erilaiseen jengiin kuin muutama vuosi sitten.

P.S. Kukaan ei voi koskaan ymmärtää toista ihmistä kokonaan. Mutta on tärkeää, että ympärillä on ihmisiä, jotka yrittävät.

HE-kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit kertoo myötätunnon tärkeydestä ja erilaisuuden arvostamisesta. Tarina rohkaisee samalla erilaisten tunteiden käsittelyyn. Lämminhenkinen satukirja on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille.

Löydät kirjan täältä:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image