Miten helpottaa pahaa mieltä? – Kysy itseltäsi nämä hyvää oloa lisäävät kysymykset

Kun olotila on surkea, meillä on usein tapana pohtia, miksi meistä tuntuu pahalta. Etsimme syytä pahaan oloomme. Ja oletamme ihan loogisesti, että löytämällä syyn pystymme kohentamaan mielialaamme poistamalla mielipahan aiheuttajan.

Valitettavasti miksi-kysymys ei yleensä kykene helpottamaan oloamme, sillä se suuntaa katseemme taaksepäin. Meidän on kuitenkin mahdotonta vaikuttaa jo tapahtuneeseen. Mennyttä tarkastellessamme näemme vain loputtoman syiden ja selitysten ketjun.

Joskus syyn löytäminen voi lisätä ymmärrystämme tilanteesta, mutta useimmiten se saa meidät uppoamaan ongelmaamme yhä syvemmälle ja syvemmälle.

Miksi-kysymys voi tuntua lohduttavalta, koska se näyttää, kuinka väärin meitä on kohdeltu. Vaarana kuitenkin on, että se tekee meistä ikuisia uhreja. Se sitoo meidät kiinni ikävään kokemukseemme vaatimaan muutosta, jota ei tule. Sillä menneisyyttä ei voi muuttaa.

Saatamme juuttua historiaamme ja syiden kaivelemiseen niin pahasti, että samaistumme tarinaamme ja kokemuksiimme. Koemme olevamme yhtä ikävien kokemustemme kanssa. Niinpä isän välinpitämättömyys tai ongelmat äiti-suhteessa voivat pitää meidät vallassaan koko loppuelämän.

En kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi kieltää kokemuksemme. Sen sijaan kun lakkaamme taistelemasta tapahtunutta vastaan, voimme oikeasti hyväksyä tapahtuneen todeksi. Todeta vain ihan tyynesti, että tämä on tapahtunut ja tämä on totta.

Silloin emme enää pyri muuttamaan mennyttä tai toivo erilaista menneisyyttä, vaan mielemme lähtee kysymään, miten tästä eteenpäin.

Miten helpottaa pahaa mieltä

Miten-kysymys kurkottautuu eteenpäin ja avaa alitajuntamme kohti ratkaisuja. Se saa mielemme etsimään keinoja selviytyä. Se löytää tapoja kohentaa tunnetilaa. Se auttaa meitä näkemään vinkkejä ja vihjeitä, jotka auttavat meitä eteenpäin polullamme. Irti ikävistä kokemuksistamme, irti surkeasta olosta.

Kun vaihdat miksi-kysymyksen miten-kysymykseen saatat itse tuntea olotilassasi ja energiatasossasi muutoksen. Niinpä voit käyttää miten-kysymystä helpottamaan pahaa mieltä. Voit käyttää esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Miten voin voida paremmin?
  • Miten voin edes hiukan helpottaa oloani?
  • Miten voin auttaa itseäni tässä tilanteessa?
  • Miten voin kohdella itseäni paremmin?
  • Miten voin arvostaa itseäni enemmän?

Vaikka auvoista oloa tai onnellista loppua ei olisikaan näkyvissä, miten avaa näkyviimme seuraavan askeleen kohti parempaa ja helpompaa oloa. Se lisää tunnettamme elämänhallinnasta. Emme ole enää ajopuita virran vietävänä, vaan miten-kysymykset ovat kuin mela tai airot, joilla voimme itse ohjata elämämme venettä.

Alitajuntasi vastaa aina kysymykseen, jonka siltä kysyt. Niinpä kysy itseltäsi vain hyvää oloasi lisääviä kysymyksiä. Sillä olet kaiken hyvän arvoinen.

Lue aiheesta lisää uudesta kirjastani Olet kaiken hyvän arvoinen


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image