Miksi keski-ikäisiä naisia sanotaan puumaksi tai vanhoja naisia haukutaan lohikäärmeeksi? – 4 myyttiä menopaussista

Oletko sinä ”siinä iässä”, jossa sinulla käsillä suuri transformaatio ja mullistava muutos? Menopaussi. Entäpä jos se mullistus tulee olemaan jotain aivan muuta kuin mitä kuvittelet.

Todellisuudessa ainoa asia, mistä joudut luopumaan, on kykysi saada jälkeläisiä. Kaikki muu on kulttuurista opittuja asioita ja usein vääristyneitä sellaisia. Puretaanpa muutama myytti yhdessä.

Myytti #1: Menopaussi iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta

Yhtenä yönä vaan heräät hirveään hikoiluun, kuumat aallot vyöryvät päällesi, olet lihonut, tunteet ailahtelevat ja seksuaalinen halu on poissa.Tämä ei ole totta.

Menopaussi on asteittainen prosessi, joka alkaa esimenopaussina 5-10 vuotta ennen kuukautisten loppumista. Tällöin hormonitasosi vaihtelevat jatkuvasti. Virallisesti menopaussi alkaa kun sinulla ei ole ollut kuukautisia vuoteen. Keskimääräinen ikä sen alkamiseen on 51 vuotta.

Kaikki meistä ovat ainutlaatuisia, upeita naisia, joten oireet voivat olla hyvinkin vaihtelevia. Tärkeintä on, että alat kuuntelemaan herkällä korvalla kehoasi jo hyvissä ajoin ja valmistaudut siihen, että tämä voi olla elämäsi parasta aikaa!

Jokainen voi tunnustella minkälainen hoito sopii parhaiten omalle keholle. Jotkut käyttävät hormonikorvaushoitoa, toiset luontaislääkkeitä ja jotkut eivät tarvitse mitään apuja. Näitä asioita ei kannata arvottaa vaan kunnioittaa jokaisen ainutlaatuista kokemusta. Näin voit laskeutua menopaussiin hellästi, vähäisillä kiusallisilla oireilla ja ottaa nautinnollisesti vastaan uudenlaisen elinvoiman ja energian nousun.

Myytti #2: Koet olosi kaikin tavoin hirveäksi menopaussin aikana

Jos koko ajan kauhistellaan, surkutellaan ja varoitellaan, että menopaussi on rankkaa ja surullista aikaa naiselle, jossa joutuu luopumaan kaikesta hyvästä, ei ole ihme jos nämä uskomukset alkavat toteuttaa itse itseään.

Minun ei ole tarkoitus syyllistää jos sinulla on ikäviä oireita. Tämä on havainto kulttuurista, jossa elämme ja joka ei arvosta vanhenevia naisia. Minulla itselläni oli pahoja oireita kun täytin 50 ja avioero sekä sen tuoma stressi eivät auttaneet asiaa.

Ajattelen, että sillä, että tunteet ja kokemukset nousevat pintaan vahvoina, on suurempi tarkoitus. Sen on määrä tuoda esiin kaikki ne asiat, joita emme ole käsitelleet, jotta voisimme löytää oman voimamme ja uuden suunnan. Jotta voisimme kunnioittaa viisautta, jonka elämänkokemus on tuonut tullessaan ja avata koko tietoisuutemme voiman.

Menopaussi on portti suurempaan omanarvontuntoon. Nyt on aika tehdä inventaariota ja tunnistaa ne asiat, jotka tuovat sinulle iloa ja ne, joista on aika luopua. Käyttää aikaa itsestäsi huolehtimiseen ja tekemään unelmistasi totta.
Usein naisten viisaus ja energia luonnollisesti suuntautuvat myös rakentamaan ja auttamaan omaa yhteisöä, yhteiskuntaa ja planeettaamme.

Myytti #3: Menopaussi on vitaalisuutesi, seksikkyytesi, kauneutesi, seksuaalisen halusi ja intohimon loppu

Tämä on herkullista ja halukasta aikaa naisen elämässä- aivan toisin kuin meille on uskoteltu! Menopaussin aikana minä olen oppinut kukoistamaan seksuaalisuudessani aivan uudella tavalla. Se on vaatinut vanhojen solmujen aukaisemista ja tietoisia harjoituksia, mutta voin vilpittömästi sanoa, että en ole koskaan aikaisemmin nauttinut seksistä ja seksuaalisuudestani näin paljon.

Useimpien naisten itsevarmuus kasvaa eksponentiaalisesti tässä iässä ellei sitä himmennä muut elämän murheet tai huonot elämäntavat. Ei ole ihme, että menopaussia nykyään kutsutaan naisen voimavuosiksi. Ne tuovat uusia mahdollisuuksia ja nykyään kun elämme paljon vanhemmaksi kuin aikaisemmin, sinä voit olla vasta elämäsi puolivälissä.

Vaikka keho muuttuu ja hormoni tasot vaihtelevat, se on luonnollinen prosessi ja kehosi on luotu navigoimaan sen läpi.

Voit solmia uuden suhteen kehosi kanssa niin, että et koe sen muutoksia surullisena nuoruuden ja kauneuden menetyksenä, vaan kuuntelet, miten monella tavalla ja kiehtovasti se kertoo elämäsi tarinaa. Anna itsellesi aikaa kääntyä sisäänpäin. Kuuntele mitä sinä kaipaat.

Myytti #4 Sinusta tulee vanha lohikäärme ja puuma

Tässä vielä muutama helmi vanhasta kiinalaisesta kulttuurista, jossa arvostetaan luontoa ja pitkäikäisyyttä. Taolaisten oppien mukaan nuoren naisen symboli on susi. Keski-ikäinen nainen on puuma, viidakon kuningatar, joka tekee mitä haluaa. Vanhemman tietäjänaisen symboli on lohikäärme.

Niinpä niin, kuten useimmat feminiiniseen voimaan liittyvät sanat ja symbolit, myös lohikäärmeen ja puuman voima on käännetty päälaelleen ja naisia vastaan. Sanoja käytetään tekemään kypsistä naisista vähän naurettavia tai vastenmielisiä. Harva nainen haluaa tulla kutsutuksi ainakaan lohikäärmeeksi.
Taolaiset kuitenkin pitävät lohikäärmettä kaikkein voimakkaimpana olentona. Se syöksee tulta, osaa lentää, näkee kaiken korkeammasta perspektiivistä, se on lähes voittamaton.

Taolaisuudessa menopaussia kutsutaan naisen toiseksi kevääksi, runsauden ja kukoistuksen aikakaudeksi. Energia ei mene enää lisääntymiseen eikä valu pois kehosta kuukautisveren myötä. Naisella on käytössään nuoren tytön uteliaisuus ja viattomuus, kypsän naisen villi seksuaalisuus ja aikuisen naisen rohkea viisaus, eli mahdollisuus mihin tahansa. Nainen ottaa haltuun koko voimansa.

Monet naiset ovat löytäneet aivan uuden elämäntehtävän näinä vuosina. Näin kävi myös minulle. Kun ei enää tarvitse huolehtia niin paljoin muista tai perheestä eikä siitä mitä muut ajattelevat.

Nauti siitä, että menopaussi kutsuu sinua pysähtymään, kuuntelemaan, luomaan nahkasi ja löytämään jotain uutta. Voit viettää tulevat vuosikymmenet onnellisena, voimaantuneena ja kukoistavana.

Rakkaudella
Kirsti – puuma, kuningatar, tietäjänainen ja valloittava lohikäärme

Kuva: Elina Zolotareva/ Dreamstime

Keski-ikäisen naisen voimasta, aistillisuudesta ja kukoistuksesta voit lukea lisää kirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet. Kirjassa on myös inspiroivia käytännön harjoituksia. Löydät sen täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image