Pidätkö itseäsi itsestäänselvyytenä? – Muistathan, että sinäkin olet osa luonnon ihmettä

Monet meistä kaipaavat syvempää yhteyttä luontoon. Monet meistä kokevat myös, että me ihmiset olemme täällä yhdessä ja luonto on tuolla jossakin eikä luontoyhteyden löytäminen ole aina helppoa.

Mutta milloin keksimme, että luonto on ihmisestä erillinen?

Me olemme luontokappaleita

Luonto on suuri. Luonto on meidän ympärillä. Luonto on meidän keskellä. Me olemme luontokappaleita. Emme ole koskaan olleet erillään luonnosta ja elämästä.

Kun kosketat toista ihmistä, kosketat luontoa. Kun vasemmalla kädelläsi kosketat oikeaa käsivarttasi, kosketat luontoa. Kokeile nyt heti oikean käsivartesi koskettamista oivalluksen ja tunteen kanssa, että kosketat luontoa.

Sinä olet luonnon muovaama ihmeellinen elävä olento, jossa on miljoonien vuosien viisaus. Ihmeellinen viisaus saa kehosi hengittämään juuri nyt. Sydämesi lyö, ja loputon määrä elintoimintoja tapahtuu juuri nyt. Kaikki tämä viisaus toimii ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään. Jos meidän pitäisi tietoisesti huolehtia hengityksestä ja lukemattomista erilaisista elintoiminnoista, niin emme selviäisi pitkään.

Muistakaamme myös aivot. Kun pohdit kuinka pääsisit kansallispuistoon metsäretkelle, niin ihmeelliset aivosi käyvät nopeasti läpi eri vaihtoehtoja ja antavat sitten sinulle muutaman oivallisen mahdollisuuden ajatuksen muodossa. Auto, bussi tai ehkä polkupyörä. Ihmeelliset aivot keksivät lukemattomia ratkaisuja päivittäisiin tehtäviin ja askareisiin.

Me olemme samaa luontoa kuin galaksit

Me olemme samaa luontoa kuin meret, metsät, kalliot, vuoret ja lukemattomat elävät olennot. Olemme samaa luontoa kuin tämä planeettamme ja sen kuu. Olemme samaa luontoa kuin lähitähtemme, Aurinko, ja oma galaksimme ja lukemattomat galaksit. Olemme osa universumia. Kuinka ihmeellisiä olemmekaan ja kuinka ihmeellistä on, että olemme osa samaa universumia. Sinä, minä ja me kaikki kuulumme tänne.

Seuraavan kerran kun käyt kävelyllä metsässä ja puistossa. Katso taivasta, katso maata, katso ympärillesi ja tajua, että tämä on kaikki luontoa. Hengitä syvään sisään ilmaa – luontoa – anna itsesi oivaltaa, että sinä olet myös osa luontoa. Olet luontoa luonnon keskellä. Anna tämän oivalluksen upota mieltäsi syvemmälle olemukseesi ja kehoosi.

Anna oivalluksen upota kehoosi

Tämä pieni teksti on tunnelmointia Metsässä-kirjan viimeisestä luvusta:” Luonto on suuri – planeetat, tähdet ja galaksit”.  Metsässä-kirjasta löydät lisää tämänkaltaista ihmeen äärellä olemista ja monia harjoituksia, joilla voit auttaa itseäsi kokemaan syvemmin yhteyden kaiken, luonnon, kanssa.

Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirja

 

 Unsplash kuvat: Fiona Smallwood  /  Graham Holtshaus


Katso täältä seuraavat metsäkoulutukseni – lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image