Intuitiosi vahvistuu, kun annat sen ohjata sinua – Haahuile metsässä sinne, minne nenä näyttää

Erityisesti metsä on herkullinen paikka tehdä intuitiovaellusta ja herkistää intuitiota.

”Kun kävelet metsässä, sen sijaan, että ajattelisit ”tuolle harjulle kiipeän”, voisitko päätyä eri tavalla harjun huipulle?

Ensin ehkä tunnet kehossasi vetoa kääntyä oikealle ja päädyt ison puun juurelle. Kun pysähdyt puun juurelle, huomioisi vaeltaa sen takana olevaan isompaan kiveen vähän ylempänä rinteessä. Tuohon kiveen osuvat auringon säteet puiden lehvästön läpi valaisten kiven oikean ylänurkan. Se saattaa tuntua jollain lailla puoleensavetävältä. Seuraat vetovoimaa ja impulssia.

Päädyt tutkimaan kivijärkäleen oikean kulman ylänurkkaa. Kuinka ihmeellisiä sävyjä löydätkään kivestä, kun jäkälä leikittelee kiven pinnassa luoden sydämen muodon. Hengähdät ulos ja koet kehosi rentoutuvan syvemmin.

Huomiosi pääsee taas vaeltamaan harjun mäntyjen joukkoon. Sitten näet edempänä ja ylempänä rinteellä männyn oksalla pienen linnun. Lintu lennähtää ja katoaa ylemmäksi puiden joukkoon. Kehossasi tuntuu impulssi seurata linnun suuntaa.

Tällä tavoin seikkailusi jatkuu eteenpäin. Useiden käänteiden, pysähtymisten ja ihmetysten hetkien jälkeen päädyt lopulta harjun laelle kallioiselle ja puuttomaan kohtaan, josta avautuu näkymä kauas kumpuilevaan maastoon. Kuten aallot vihreydestä kohti sinisyyttä, katoavat harjut kohti horisonttia.”

Tämä oli ote uudesta Metsässä-kirjasta intuitiovaelluksen luvusta.

Jokaista meistä ohjaa jokin – voisiko intuitio ohjata sinua?

Jokainen ihminen ohjautuu metsän polkua valitessa tai elämän valintoja tehdessä jonkin periaatteen, informaation, ohjauksessa. Intuitiovaelluksessa ideana on, että nyt ohjaava periaate ei ole mielen tulevaisuussuunnitelma vaan hetkessä tuntuva intuitiivinen kokemus.

Intuitiovaelluksen kaksi periaattetta

1) tule rennosti läsnä kehoosi ja kuuntele minne kehosi sisällä tuntuu impulssi kääntyä ja kulkea

2) anna huomiosi vapaasti vaeltaa ja kiinnostuneena seuraa mikä asia tuntuu vetävän huomiota puoleensa

Näissä periaatteissa tarkoituksena on siis tuntua mielihyvä ja hyvän tunteen virta. Ideana antaa huomiosi imeytyä jonnekin, joka on sinun kokemuksessasi kaunista, kirkasta, valoisaa ja elävää. Samoin on tarkoitus antaa kehon liikkua suuntaan, joka saa aikaan hienovaraisemman tai vahvemman mielihyvän tuntemuksen.

Voit myös pysähtyä usein. Rennosti uudestaan ja uudestaan voit palata läsnäoloon kuulostelemaan uutta intuitiivista virtaa, aivan kuten kuvailtiin Metsässä-kirjan lainauksessa.

Käytä intuitiovaellusta missä vain

Nyt voit käyttää näitä periaatteita metsässä polun valitsemiseen. Voit toki mahdollisesti kulkea myös polulta pois ja vaeltaa ihan omaan suuntaasi. Samoin voit näin synnyttää itsellesi vaikka kaupunkiseikkailun.

Voi olla hauskaa myös tutkia näitä periaatteita työseminaarissa, kun mietit että kenelle menisit puhumaan. Kumppania etsivä sinkku voi käyttää intuitiotaan sopivan ihmisen etsimiseen juhlissa. Kuka vetää huomiotani puoleeni? Ketä kohti kehoni haluaisi kulkea? Todennäköisesti päädyt oikein hienoihin kohtaamisiin, kun kuuntelet kehoasi ja huomioisi virtaa tässä ja nyt etkä mielen haluja ja pelkoja.

HUOM! Kun olet metsässä, muista säähän sopivat varusteet ja varmista, että et eksy.

 

Kurkkaa Jarkon uutuuskirja Metsässä.

 

Unsplash kuvat: Toni Lluch  / Cristina Gottardi / Jakob Owens 


Pian taas tulossa loistavat metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajakoulutukset – lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image