Sinun ei tarvitse tietää, mikä sinusta tulee isona – Voit muuttaa suunnitelmia vielä monta kertaa

Meillä on usein lapsena monenlaisia suunnitelmia ja haaveita, mitä teemme sitten, kun olemme isoja. Joskus on hauska lukea vanhoja kaverikirjoja, siellä on kysytty, missä näemme itsemme 25-vuotiaina. Jotkut vastaukset voivat naurattaa nyt aikuisena. Jotkut ehkä tiesivät jo lapsena, millaisen tulevaisuuden itselleen haluavat.

Lapsuuden kirjoituksia on hauska lukea. Eihän silloin kenenkään kuulunut vielä tietää, mitä elämältään haluaa.

Nuorena opettajat ja vanhemmat puhuivat tulevaisuudesta jo totisempaan sävyyn. Yläkoulussa piti miettiä tarkkaan, mitä alaa haluaa lähteä opiskelemaan ja millaisen elämän itselleen haluaa luoda. Ainakin omassa nuoruudessani asioista puhuttiin siihen sävyyn, että valinta on sitten lopullinen. Kuinka hullua on ajatella, että teini-ikäinen osaisi päättää, mitä haluaa tehdä koko loppuelämänsä ajan. Silloin oli jo vaikea päättää, minkälaiset sukat pukee aamulla jalkaan.

Kuitenkin yläkoulun jälkeen kaikki lähtivät kulkemaan sitä polkua, minkä olivat kaikessa viisaudessaan valinneet. Jotkut valitsivat oikein ja ovat samalla tiellä vieläkin. Jotkut valitsivat väärin ja päättivät lähteä seuraamaan toista polkua.


Sitten on suuri ryhmä ihmisiä, jotka tiesivät valinneensa väärin, mutta eivät kehdanneet tai jaksaneet enää vaihtaa suuntaa. He saivat vakituisen työpaikan ja asettuivat aloilleen. Ehkä valinta tuntui hetken oikealta, mutta vuosien mittaan unelma ei enää tuntunutkaan itselleen sopivalta. Sitten mieleen hiipi epävarmuus ja häpeä.

Mitä muut ajattelevat, jos irtisanoudun vakituisesta työstä?
Mitä muut ajattelevat, jos ryhdyn opiskelijaksi vielä aikuisena?
Mitä minun olisi pitänyt tässä iässä jo saavuttaa?

Kaikki nämä ajatukset vievät meitä elämässä ihan väärään suuntaan. Jokaisella meistä on oikeus ja vapaus muuttaa suunitelmia vaikka miljoona kertaa.

Jos haluat muuttaa jotain asioita elämässäsi, se ei tarkoita sitä, että olisit epäonnistunut.

Olet onnistunut saavuttamaan yhden haaveesi, mutta nyt on aika kulkea kohti uusia unelmia. Ajattele muutosta voimavarana, kuinka upeaa on, että voit saavuttaa elämäsi aikana useampia unelmia.

Muista, että sinä et KOSKAAN ole liian vanha muuttamaan elämäsi suuntaa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image