Huolien ja uhka-ajattelun kierteessä on entistäkin tärkeämpää keskittyä hyvään – Huomaatko nämä kannattelevat asiat ympärilläsi?

Olet varmaan huomannut, miten ikävät uutiset saavat vain ahmimaan lisää surullisia ja pelottavia juttuja. Pelko ja huoli kaappaavat meidät hyvin helposti valtaansa.

Koko historian ajan ihmisten aivot ovat harjoitelleet huomaamaan kaiken henkeämme uhkaavan. Tässä taidossa ne ovat jo erittäin tehookkaat. Kaikki ikävät uutiset ja kielteiset asiat kiinnittävät huomiomme helposti, herkästi ja välittömästi. Lisäksi mielellämme on taipumus jäädä vatvomaan ikäviä asioita ikään kuin oppiakseen niistä pahan päivän varalle.

Kaikki tämä lisää aivojemme tasolla stressiä, mikä saa aivomme vieläkin herkemmiksi huomaamaan pahaa ja uhkaavaa. Joudumme kielteisen uhka-ajattelun noidankehään. Tunnemme paniikin nousevan sisällämme. Maailma näyttäytyy meille yhä pelottavampana ja turvattomampana, joten olotilamme muuttuu lamaantuneeksi ja voimattomaksi.

Kuitenkin koko ajan ympärillämme on myös hyvää. Stressaantuneet aivomme huomaavat sen vain tosi huonosti. Niinpä mitä enemmän surua, huolta ja epävarmuutta on ympärillämme, sitä tärkeämpää on tietoisesti keskittyä hyvään. Kun huomaamme hyvää, aivoillamme on mahdollisuus päästä rentoutumaan.

Anna siis itsellesi mahdollisuus nauttia kaikesta hyvästä ja kauniista. Puhtaasta ilmasta, linnun laulusta, sammaleen vihreydestä tai auringon säteistä poskesi iholla. Huomaa herkästi vastaantulijan hymy, päiväkodin pihalta kantautuva lasten nauru, läheisen ohimenevä kosketus tai jaetun kahvihetken yhteenkuuluvuuden tunne. Ole tietoisesti läsnä kaikelle hyvälle.

Hyvää huomatessasi ota kaikki aistit käyttöösi ja anna hyvän muuttua aistiesi kautta osaksi sinua. Appelsiinia syödessäsi hivele kuoren pintaa ja sen muotoja, ota vastaan oranssin värin intensiivisyys, kuule pienimmätkin kuoren rapsahdukset hedelmää kuoriessasi, anna tuoksun tulvahtaa täydellä voimalla sieraimiisi ja nauti hedelmän mausta suussasi mahdollisimman pitkään.

Mitä useammin annamme hyvälle mahdollisuuden ja mitä kauemmin keskitymme hyvään, niin sitä voimakkaammin se rentouttaa aivojamme – ja vaikuttaa rauhoittavasti olotilaamme.

Kun annamme hyvälle mahdollisuuden, annamme levollisuudelle ja sisäiselle rauhalle mahdollisuuden. Rakennamme sisällemme rauhaa ja turvaa, joka säilyy aina vakaana epävarmassakin maailmassa. Vaikka välillä uhka-ajattelu vangitsee mielemme, voimme sen huomattuamme aina uudelleen ja uudelleen siirtyä tietoisesti sisällämme olevaan rauhan tilaan.

Sisäinen rauha ei tee meistä kuitenkaan passiivisia, vaan tuosta aivojemme levollisesti tilasta käsin näemme asiat selkeämmin ja osaamme toimia viisaasti tilanteen vaatimalla tavalla. Toimintaamme eivät sanele äkkinäiset pelkoreaktiomme, vaan syvällinen ymmärrys ja viisaus.

Sisäinen rauhamme on olemisemme luonnollinen perusta ja se löytyy jokaisen sisältä. Kun päätät keskittyä hyvään, vahvistat omaa rauhaasi. Sillä olet sen arvoinen.

Tutustu kirjaani Olet kaiken hyvän arvoinen ja opi erilaisia tapoja antaa hyvälle mahdollisuus.


Tutustu koulutus- ja valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluentoTÄSTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image