Oletko kokenut Lapin kesän koskettavan kauneuden? – 5 värisyttävää elämystä Ylläksen luonnossa

Kaupallinen yhteistyö Visit Ylläksen kanssa

Oletko ajatellut, että Lappiin kannattaa suunnata vain ruska-aikaan tai hiihtolomalla? Tässä 5 syytä kokea unohtumaton kesäreissu Ylläksellä 💙

1. Kesänkijärven kierros

Kesäillan aurinko kultaa maiseman ja jyrkkärinteiset Kesänkitunturi ja Kellostapuli kuvastuvat järven pinnasta. Metsä kahisee kevyen tuulen tanssittaessa oksia ja tunturipurossa solisee vesi. Laavulla repusta kaivetaan termospullollinen kahvia ja ohrajauhoon leivottua lapin rieskaa nuotiolla lämmitettäväksi. Avotulen räiskeeseen sekoittuu kuukkelin laulu läheisen puun oksalta. Lintu katselee hetken päätään käännellen, kunnes pyrähtää pois paljastaen oranssit pyrstösulkansa.

Kesänkijärven kierros on helppokulkuinen, reilun viiden kilometrin ympyräreitti Kesänkijärven ympäri. Jylhien tuntureiden syleilyssä kulkeva, aarnimetsän reunustama reitti soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille. Kunnostetun polun alkuosa on laavulle saakka avustajan kanssa esteetön.

Retkeilymahdollisuuksista voit lukea lisää Ylläksen sivuilta TÄSTÄ.

2. Keskiyön pyöräily Kukastunturiin

Kylä hiljenee ihmisten käydessä nukkumaan – vain pari satunnaista yön kulkijaa ja tien reunustalla seisova yksinäinen poro. On aika seikkailulle. Polkaise Kukastunturille katselemaan tuntureiden kylpemistä kultaisessa valossa. Yön usva, harsomainen valo ja täydellinen hiljaisuus ovat mykistävä kokemus, jolle kannattaa antaa mahdollisuus.

Vuokraa sähköpyörä Äkäslompolon vuokraamoista ja polkaise Kukastunturille helposti ja vaivattomasti. Sähköavustus takaa nautinnon ylämäessäkin. Bongaa porot vasoineen tunturista ja ihastele sammalmättäiden huumaavaa tuoksua. Kukastunturin valloitus on helppo ja lempeä retki kaiken ikäisille. Huipulle saakka vie leveä, helppokulkuinen reitti.

Pyöräilystä ja reiteistä löydät luettavaa ja videoita Ylläksen sivulta TÄSTÄ.

3. Suppaillen läpi lompolon

Aurinko kimaltelee kirkasvetisen lompolon pinnassa. Sup-lauta lipuu vaivattomasti eteenpäin rikkoen tyvenen. Lauta keinuu jalan painon alla ja viileää vettä valuu paljaille varpaille. Istahdat polviesi päälle. Ohjaat laudan syvempään veteen ja sukellat uimaan. Makea järvivesi sivelee ihoasi, kun kiipeät takaisin laudalle. Jäät makaamaan ja annat auringon lämmittää.

Sup-lautoja on vuokrattavissa sekä Ylläsjärven että Äkäslompolon kylältä. Ylläsjärvellä voit kokeilla myös Sup-joogaa Aava Laplandin opastuksella. Äkäslompolosta on myös kapea jokiyhteys Kesänkijärvelle. Uskallatko heittäytyä rauhallisen, mutkittelevan joen viidakkoon ja etsiä tiesi Kesänkijärvelle?

Aava Lapland -joogastudion löydät TÄSTÄ
Kurkkaa tietoa melonnasta Ylläksen sivuilta TÄSTÄ.

4. Ylitä itsesi Pirunkurussa

Yksi Ylläksen legendaarisimmista reiteistä, Pirunkurun ponnistus, on nimensä veroinen. Hikipisaroilta ei voi välttyä rakkaista kurua noustessa ja jutustelu vaihtuu puuskutukseksi. Mitä ylemmäs nousee, sitä useammin haluaa pysähtyä ja kurkata taaksepäin. Takana aukeaa mykistävä näky: kuru täynnä suuria, pakkasrapautumisen synnyttämiä lohkareita ja taustalla Yllästunturin kaikki kolme huippua.

Pirunkurun nousu on todellinen ponnistus, mutta ylhäällä odottava pysäyttävä, aava tunturimaisema ja evästauko Tahkokurun kodalla palkitsevat kulkijan kuin kulkijan.

Tietoa luontopoluista ja Suomen kauneimmista tuntureista löydät Ylläksen sivuilta TÄSTÄ.

5. Lettukestit laavulla

Kasaat kuivia, rapisevia klapeja nuotiopaikalle kehikoksi. Puukko veistää puun pintaan lastuja ja kuiva tuohi rapisee käsissä. Aurinko kurkistelee tunturin takaa ja suopursut huumaavat tuoksullaan. Raapaiset tikun ja nuotio aloittaa tanssinsa. Pannulla sihisee rasva ja repusta löytyy pullollinen lettutaikinaa. Kuksa on kukkurallaan marjojen kultaa: viereiseltä suolta poimittua hillaa. Kaada tilkka taikinaa pannulle ja anna nuotion hoitaa loput.

Maistuuko mikään ruoka koskaan huonommalta ulkona nautittuna? Letut eivät ole poikkeus. Ylläs Ski Resortilta johtaa helppokulkuinen reitti Ojanlatvan laavulle, joka on jänkän ja tuntureiden reunustama. Hillat lettujen päälle voit poimia viereiseltä suolta heinäkuun puolestavälistä elokuun alkuun.

Alueen karttaan voit tutustua Ylläksen sivulla TÄSTÄ.

Ylläksen aktiviteetit löydät täältä

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image