Metsän tyyni hiljaisuus auttaa huomaamaan elämän pienet ja suuret ihmeet

Vuodenajat voivat auttaa havaitsemaan elämän pieniä ja isoja ihmeitä.

Nyt talvella luonto on levossa. Keväinen elämän virtaus esiin ja näkyville ja kesän kukoistus ovat takana. Kaikki on hiljentynyt ja elämä on kääntynyt sisäänpäin. Voitko itse kuunnella luonnon rytmiä ja hiljentyä ja kääntyä sisimpäsi äärelle? Voitko ottaa vuodenajan lahjat vastaan? Anna talven hiljaisuuden ja tyyneyden ravita sinua.

Kontrasti auttaa havaitsemaan

Kun otat vihreää maalia ja maalaat valkoiselle paperille, niin voit hyvin erottaa pensselinvedot. Toisin on, jos maalaat valkoisella maalilla valkoiselle paperille. Kontrasti auttaa havaitsemaan.

Talviaikoina hiljaisuus ja lepo auttavat havaitsemaan. Mene siis metsään ehkä lähimetsään tai puistokin voi hyvin toimia. Toki, jos mahdollista mene kunnolla ison metsän uumeniin. Kävele, ole ja nauti metsän ja elämän levosta ympäriltäsi.

Sitten hyvällä paikalla pysähdy ja löydä toisenlainen vuodenajan taika. Silmät auki tai silmät kiinni koe kuinka ympärilläsi on syvä lepo, rauhoittuminen ja sisäänpäin kääntyminen. Metsä on ympärilläsi kuin syvässä meditaatiossa.

Sitten tätä hiljaisuuden taustaa vasten tyyneyden pinnalla on jotakin hyvin elävää. Se on kehosi. Huomaa kuinka kehosi hengittää itse. Huomaa kuinka kehosi tuntuu lämpimältä ja elävältä. Koe tämä kaikki metsän tyyneyden pintaa vasten.

Koe elävyys

Anna itsesi todella kokea metsän tyyneydessä jatkuvassa liikkeessä oleva hengitys, sydämen lyönnit ja elävyys. Vaikka ympärilläsi on hämäryys ehkä harmaus tai valkeuskin, niin tässä kaiken keskellä on elävä kehosi. Sinä olet juuri nyt elossa ja kuinka riemastuttavaa se onkaan.

Olitpa onnellinen, surullinen, inspiroitunut tai allapäin, niin juuri nyt olet elossa. Olitpa ihmissuhteessa, yksin, rikas tai köyhä, niin juuri nyt olet elossa. Jos todella aistit elämän herkästi, niin siitä voi nousta kaikkia nopeasti tulevia ja meneviä tunnetiloja syvempi täyttymys ja ilo.

Anna talvisen luonnon auttaa sinua kokemaan elävyys!

 

Lisää luonnon taiasta ja hyviä metsäharjoituksia löydät  Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjasta.

 

 Unsplash kuvat: Klara Kulikova  /  Malte Schmidt


Katso täältä seuraavat metsäkoulutukseni – lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image