Kun kaipaus tekee kipeää, kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä

Älä pelkää

Oletko sinä hiljattain menettänyt ihmisen, asian tai paikan elämästäsi? Oletko joutunut luopumaan ihmissuhteesta, kodistasi, jostain muusta? Onko muutos tulossa, ja se pelottaa? Älä huolehdi, selviät kyllä.

Todellinen minäsi tulee nousemaan ja tulet elämään onnellisena, vaikka tilanne juuri nyt tuntuisi epätoivoisen kivuliaalta. Miksi väitän näin? No kun sinäkin tiedät sen, vaikket vielä sitä myöntäisi.

Miksi sen pitää sattua niin paljon?

Ajoittainen luopuminen ja muutos ovat luonnollinen osa elämää ja maailman kiertokulkua. Jos tällä hetkellä koet kipua tai ikävää menetyksen vuoksi, mistä se johtuu? Mikä sen aiheuttaa? Miksi se sattuu?

Me näemme maailmamme omien odotustemme kautta. Sanon maailmaMME, sillä meidän jokaisen kuva ympäristöstämme on erilainen, ja muodostuu toiveistamme, odotuksistamme ja peloistamme. Eli, HALUISTAMME. Olet luonut nämä kaikki itse, syystä tai toisesta.

Pyydän sinua kysymään itseltäsi yhden kysymyksen ja vastaamaan itsellesi rehellisesti:

Kaipaatko todellisuudessa ikäväsi kohdetta vai omia mielikuviasi, jotka tuohon asiaan tai ihmiseen liittyvät?

Mielikuvasi ja sinä

Mielikuvasi siitä miten asioiden pitäisi olla, muodostuvat elämänhistoriasi aikana niistä asioista, jotka olet kokenut turvallisiksi, hyväksyttäviksi, sopiviksi, hyviksi. Haluamme luoda elämäämme sääntöjä ja ohjeita, ja se on ihan inhimillistä.

Usein luomme näitä mielikuvia lähinnä kokeaksemme olevamme turvassa edes jossain, ja mikä sen parempaa kuin turvallisuus, vaikka jonkun muun mielestä olosuhteemme ja tilanteemme ei todellakaan olisi edes siedettävä.

Miten mielikuvia muutetaan?

No, myönnetään ihan ensimmäiseksi, että surusta luopuminen ei ole helppoa. Surustakin voi tulla turvallinen olotila, ja turvaa mielemme hakee ensimmäisenä ja viimeisenä. Voit toki pyytää tähän ammattiapua, ja esim. ratkaisukeskeinen terapia ja hypnoosi voivat tässä olla suureksi avuksi.

Kuitenkin, jos tunnistat ongelman, jotain on tehtävissä ihan omin voiminkin.

  1. Minkä tunteen kaipaamasi asia sinussa synnyttää? Jos niitä on useampia, listaa ne.
  2. Saitko todella nämä tunteet asiasta, ihmisestä tai paikasta, jota kaipaat? Vai voiko olla, että kuvittelit niin?
  3. Miksi haluat kokea näitä tunteita?
  4. Haluatko tai tarvitsetko todella näitä tunteita?
  5. Jos todellakin haluat kokea näitä tunteita, mikä muu asia, ihminen tai paikka voisi näitä sinulle tuottaa? Voitko kokea niitä ilman toista ihmistä, paikkaa, asiaa tai olosuhdetta? Voitko korvata nämä tunteet jollain sinulle hyödyllisemmällä?

Parantuminen, palautuminen, onnelliseksi tuleminen. Ne voivat kestää hetken, mutta edellä olevien kysymysten selvittäminen itsellesi auttaa takuulla. Mielesi työskentelee omaan tahtiinsa, eikä sinun kannata sitä yrittää hoputtaa. Kysy itseltäsi nuo kysymykset ja luota mieleesi, sillä se parantaa sinut kyllä.

Sinun ainoa suuntasi on nyt ylöspäin.

Mieti hetki, tunnustele, kuuntele. Sinä selviät. Sinusta tulee onnellinen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image