[Sina_riitat_Milla_Jarvinen_Artikkelikuva]

Sinä riität – ja miksi sinun kannattaa uskoa niin?

Monista on haastavaa hyväksyä se ajatus, että olisi riittävä juuri nyt. On helpompaa kritisoida, vertailla ja tavoitella jotain muuta, kuin ymmärtää, että on omana itsenään jo tarpeeksi. Televisio, pop-kulttuuri ja ympäröivät ihmiset ohjaavat helposti ajatuksiasi siitä, kuka sinun pitäisi olla. Jos olet koko elämäsi ajan katsonut itseäsi ulkopuolelta ja muovautunut erilaisiin muotteihin, tämä tapa on ymmärrettävästi vaikea muuttaa.

Olet myötätuntoisempi toisia kohtaan, kuin mitä olet itsellesi. Olisiko jo aika hyväksyä itsesi niin kuin hyväksyt ystäväsi? Tässä useammasta eri artikkelista kerätyt osuvimmat ajatukset vastaukseksi kysymykseen “miksi sinun kannattaa uskoa olevasi riittävä”:

1. Mikään saavutus ei vakuuta sinua

Täydellisyys on harha. Jos et nyt voi ajatella riittäväsi, et voi tavoitteesi saavutettuasikaan.

2. On kuluttavaa yrittää olla sitä, mitä kuvittelet muiden haluavan sinun olevan

Mistä edes tiedät, mitä muut haluavat? Etsit kuin addikti toisten ihmisten hyväksyntää ja lupaa, vihjeitä ja ohjausta siitä, kuinka olla. Mitä enemmän puhut suoraan sydämestäsi ja rakastat niitä ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta sinut, sitä helpommin voit olla oma itsesi ja omistautua kehittymään omana itsenäsi.

3. Olet ainoa sinä

Sinussa on jotain, mikä erottaa sinut kaikista muista ihmisistä ja tekee sinusta yksilöllisen. Huomaa se, ja rakasta sitä. Kun olet oma aito itsesi ja lopetat muiden odotusten perässä juoksemisen, maailma tulee sinun luoksesi.

[Sina_riitat_Milla_Jarvinen_Kuvituskuva]

4. Olet oppinut elämästäsi – ja opit edelleen

Olet selvinnyt elämän haasteista, rakastanut, pelännyt, unelmoinut. Olet tehnyt virheitä ja niiden myötä kasvanut lisää. Aina on uutta opittavaa, näe se lahjana. Itse asiassa löydät itsesi vain olemalla ensin vähän eksyksissä.

5. Toiset päivät ovat vaikeampia kuin toiset

Muiden mielipiteet, ulkopuoliset vertailut ja omat negatiiviset ajatuksesi voivat aika ajoin ajaa sinut kyseenalaistamaan arvosi. Toisinaan saatat lähes hukkua pahoinvointiisi, mutta muistuta itseäsi: kyllä se hyväkin päivä vielä koittaa.

6. Et ole yksin; monet muutkin etsivät oman elämänsä ohjekirjaa

Kuvittelet helposti, että muut ihmiset ”osaavat olla oikeanlaisia” samalla kun itse etsit paikkaasi maailmassa. Saattaisit yllättyä jos tietäisit, kuinka moni ajattelee itsestään niin kuin sinä ajattelet sinusta.

7. Kun sinä tiedät olevasi riittävä, kukaan ei voi kieltää sitä

Sinä riität sellaisena kuin olet. Älä epäile sitä. Sinuun ei tarvitse lisätä mitään, mutta voit vapaasti kasvaa omana itsenäsi.

 

Lähteet: www.huffingtonpost.com, www.pickthebrain.com, thoughtcatalog.com, tinybuddha.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image