Pelasitko Tinderin läpi, mutta jäit ilman kumppania? – 6 vinkkiä rakkauden löytämiseen

Kesä ja kärpäset, voiko olla täydellisempää alustaa deittailulle, ihastumiselle, mahdolliselle uudelle ihmissuhteelle? Toden totta, kesä on usein mitä antoisinta aikaa ihastua, rakastua ja tapailla uutta ja kiehtovaa ihmistä.

Valitettavasti kaikilla meistä ei ole mahdollisuutta rakkauden kesään. Auringonvalon ja lämmön keskellä, ympärillä olevien ihmisten avautuessa ja lähentyessä, saattaa yksinäisyys iskeä päälle. Toive kumppanista palaa voimakkaana liekkinä, joka uhkaa kuitenkin tukahtua. Tinder on pelattu läpi eivätkä baarit kiinnosta. Muut deittisovellukset tuntuvat kierrättävän samaa, eikä lähikaupan viehättävä kassaneiti ymmärrä vihjettä, vaikka kuinka hymyilisit Plussa-korttia vinguttaessa.

Mikä siis avuksi?

Yksittäisen ihmiselon yksi keskeisimmistä kysymyksistä on, kuinka voin löytää itselleni sopivan kumppanin. Tämä haaste on kulkenut läpi historian, joskin syyt ovat vaihtuneet selviytymisestä lähemmäs keskinäisen yhteyden kaipuuta. Viime vuosikymmeninä on yleistynyt myös vapaaehtoinen valinta olla yksin, mutta se lienee yhä marginaali.

Sopivan kumppanin löytäminen on vaikeaa, mitä sitä kieltämään. Sen sijaan rakkauden löytäminen tai ennemmin sen oivaltaminen on kuitenkin helpompaa. Varsinkin jos sisäistää, että rakkaus itsessään on läsnä kaikkialla. Kun oman elämän rakkaushormoneja vahvistaa, se näkyy ja hehkuu myös ulospäin.

Puen nyt rakkaustohtorin lierihatun päähäni ja annan sinulle kuusi täsmävinkkiä rakkauteen. Näillä et voi mennä metsään, vaikka yksi vinkeistä jopa kehottaa moiseen.

1. Pidä itsestäsi hyvää huolta

Jos nukut yöllä riittävästi, et todennäköisesti kulje päivällä unelmiesi heilan ohi, mikäli hän kadulla kävelee vastaan. Hyvä ja ravitseva ravinto tuntuu kokonaisvaltaisesti ja antaa tarvittavaa energiaa. Kevyt liikkuminen puolestaan virkistää niin mieltä kuin kehoa. Hyvinvoiva ihminen on yleensä puoleensavetävä, tälle löytyy ihan biologiset perusteet.

2. Liiku luonnossa

Metsässä liikkumisen terveysvaikutukset ovat kiistattomia, eivätkä ne riipu siitä, uskooko ihminen itse niihin. Luonnossa käyskenteleminen hoivaa meitä, halusimme tai emme. Samalla vahvistuu juurevuus sekä pienen boostaamisen avulla jopa primitiivisyys. Luontoa havaitsemalla voimistuu myös havainto elämän kiertokulusta ja ykseydestä. Metsä vahvistaa niitä “sinisiä ajatuksia”, joista Veikko Huovinenkin Konsta Pylkkäsen suulla kirjoittaa. Sellaiset ajatukset tuovat mukanaan rauhaa, levollisuutta ja tasapainoa, joka huokuu myös ulospäin.

3. Ole kiinnostunut asioista

Asioista kiinnostuminen synnyttää usein roihun, jonka liekki näkyy kauas. Touhua niiden asioiden parissa, jotka sinua kiinnostavat, vaikka ja varsinkin silloin, jos ne vaativat sinulta jonkun uuden taidon opettelua. Monissa tutkimuksissa on selvinnyt, että etenkin naiset kiinnostuvat miehistä, joilla on intohimoa ja tavoitteita elämässään. Utelias ja intohimoinen suhtautuminen omaan elämään synnyttää sukupuolesta riippumatta elinvoimaa, joka kasvaa vierivän lumipallon tavoin.

4. Lähesty rohkeasti

Tämä voi olla vaikea rasti, myönnän sen. Toisen ihmisen lähestyminen on pelottavaa, varsinkin jos on mahdollisuus tulla torjutuksi. Tämä on silti mitä tärkein siedätyshoidon kohde, mikäli haluaa itselleen kumppanin. Toki on myös heitä, joiden ei koskaan tarvitse tehdä aloitetta, mutta valtaosa meistä muista tietää, että rohkea rokan syö ja saa mahdollisuuden. Minua on lähestytty romanttisin aikein joitain kertoja, ja joka kerta se on tuntunut hyvältä. Vaikka olen joutunut antamaan useimmin pakit, olen kokenut eleen todella rohkeana ja arvostanut suuresti sen osoittajaa. Muistelen näitä hetkiä aina silloin, kun toista ihmistä lähestyminen pelottaa. Mitä todennäköisimmin hän ilahtuu siitä ja tuntee olonsa imarrelluksi.

5. Opettele luopumaan odotuksista

Mikään muu ei tuota yhtä paljon pettymystä ihmiselle, kuin hänen omat odotuksensa. Jonkun mielestä voi tuntua kohtuuttomalta sanoa kumppania kaipaavalle, että luopuu odotuksista. Maailma on silti täynnä esimerkkejä, joissa oma hellanlettas on löytynyt pitkälti juuri odotuksista luopumisen myötä. Tähän on osaltaan syynä se, että odotukset saavat meidät osin sulkeutumaan mahdollisuuksilta. Kun odotamme jonkun asian menevän tietynlaisesti, emme ole tarpeeksi auki sille, että hyväksyisimme sen kulkevan täysin erilaista reittiä pitkin. Elämä voi olla tosi hyvää juuri nyt tällaisenaan, eikä vasta sitten kun se on täyttänyt odotuksesi.

6. Ole auki

Elämälle antautuminen ja sille auki oleminen mahdollistaa sen, että saat kokea päivittäin valtavasti rakkautta. Kun pidät itsestäsi huolta, virkistät mieltä ja kehoasi, olet kiinnostunut asioista, uskallat lähestyä ihmisiä ja luovut turhista odotuksista, olet auki elämälle ja sen tarjoamalle rakkaudelle. Sellaisen rakkauden vaade ei ole uusi kumppani, vaikka hämmästyttävän usein se moisen mahdollisuuden eteen tuokin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image