Kun elämä tuntuu epäreilulta, muista tämä

Maaria Tommila Hidasta elämää blogitunniste

Hallinnan tunne omasta elämästä voi lisätä elämän mielekkyyttä, mutta elämä on joltain osin myös hallitsematonta ja ihmisen pienuutta suurempaa.

Voi olla tärkeää löytää omasta arjesta edes joitain pieniä asioita, joihin voi ainakin jonkin verran vaikuttaa, ja usein jokin tällainen asia onkin mahdollista löytää. Joskus pienistä asioista voi seurata suurempia muutoksia ja joskus asioihin voi vaikuttaa paljon enemmän kuin olisi ensin luullut.

Aina näin ei kuitenkaan ole. Voi olla vaikeaa hyväksyä, että omat suunnitelmat, haaveet tai ponnistelut eivät ole tuottaneet tulosta. Eivät ainakaan sillä tavoin tai sillä hetkellä, kuin itse olisi toivonut.

Noissa hetkissä itseäni on auttanut eniten sovun tekeminen. Aina uudestaan pyrin tekemään sovun itseni, maailman ja ympäröivien ihmisten kanssa. Sopuun pääseminen voi vaatia harjoittelua ja tahtoa. Se ei välttämättä tuosta vain saavu luoksesi, vaan saattaa edellyttää tietoista hakeutumista sovun äärelle.

Mitä sopu oikein on?

Sovun voi tehdä hiljaa itsekseen, joskus silmänräpäyksessä tai sitten hitaasti pikkuhiljaa laskeutuen. Minulle se tarkoittaa mielentilaa, jossa voin olla rauhassa asioiden kanssa, joista en muuten löytäisi rauhaa. Voin silti olla. Voin sallia. Voin jatkaa. Tai pysähtyä. Ja hengittää.

Joskus rauha, anteeksianto, luopuminen ja hyväksyminen voivat tuntua liian kaukaisilta ja suurilta juuri nyt, mutta sovun koen itselleni usein tarpeeksi pieneksi ja saavutettavaksi vaikka heti. Sopu on kuin lempeä lepopaikka, jonne voin mennä hengähtämään aina, kun sitä tarvitsen. Sovussa oloni muuttuu kevyemmäksi ja olen enemmän auki itselleni ja muille.

Vaikka en voisikaan juuri nyt valita muuta, voin valita sovun

Sopu jättää auki sen, että vielä voi olla matkaa jonnekin. Vielä voivat asiat olla kesken. Vielä ei tarvitse tuntea määränpäätä. Ei tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Minun ei tarvitse ratkaista mitään valitakseni olla sovussa itseni ja maailman kanssa. Sopu riittää juuri nyt.

Vaikka en mitään muuta voisikaan juuri nyt valita, voin valita sovun uudelleen ja uudelleen. Aina yhtä pehmeästi se ottaa minut vastaan, vaikka saapuisin kuinka tuuliselta matkalta lepäämään. Ja aina yhtä armolliseksi se maalaa maailman ja mahdollisuudet ympärilläni.

Ole sovussa, jos voit. Sillä sovun mahdollisuus on aina olemassa. Aina valmiina toivottamaan sinut tervetulleeksi, jos haluat mennä sovun luo.

 

Sydämellä, Maaria

 

Kuva: Pexels.com


Psst. Voit seurata minua Instagramissa ja kertoa, mitä ajatuksia kirjoitus herätti.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image