4 tapaa tukahduttaa tunteita – tunnistatko näitä itsessäsi?

Antaudutko sinä tuntemaan rohkeasti tunteitasi? Osaatko irtipäästää tunteitasi terveellä tavalla? Onko sinulla tapana tukahduttaa tunteita? Tunteiden tukahduttaminen voi tapahtua ainakin neljällä tavalla.

1. Tietoinen tukahduttaminen

“Ei minulla ole aikaa tuntea, parempaakin tekemistä. Kiire. En tiedä mitä niille tunteille edes pitäisi tehdä? Hihhuleiden hommaa parkua joka jutusta. Minä olen rautainen tyyppi, tunteet on heikoille. Kärsin vaan niiden läpi, mutten anna niiden häiritä.”

Kun tunnesäiliömme alkaa täyttyä ja kiehua yli, alamme olla turhautuneita ja ärsyyntyneitä. Mielialamme voivat vaihdella. Niskan ja selän lihakset voivat kipeytyä. Voi tulla päänsärkyä, kramppeja, närästystä, unihäiriöitä, allergioita ja muita vaivoja. Keho ilmoittaa tunnesäiliön tyhjentämisen tarpeesta.

2. Tiedostamaton tukahduttaminen

Tunteet aiheuttavat niin paljon häpeää ja syyllisyyttä, että niiden tuntemisen pelossa olemme niin jähmettyneessä tiedostamattomuuden tilassa, ettemme edes huomaa tukahduttavamme tunteitamme.

Tässä tapauksessa tunteiden jyrkkä kieltäminen ja niiden heijastaminen muihin ovat yleisimpiä selviytymismekanismejamme. Tämä häpeä, viha ja pelko projisoituu vahvana muita kohtaan. Ihmisistä, paikoista, instituutioista, uskonnoista, Jumalasta, pakolaisista, politiikoista, eri tavalla ajattelijoista tulee vihollisia. Tunteemme ovat suuria ja vahvoja valittua vihollista kohtaan. Vihasta saatu valheellinen voima vaatii jatkuvaa tulta pesään, sillä vihasta saatu voimamme ei ole pysyvää.

3. Purkaminen toisen niskaan

Tässä räjähdetään ja puretaan tunteen huippu vapauteen, mutta vain sen verran, että sitä jää vielä tukahdutettavaksi asti. Tämä on monien mielestä vielä sallittu tapa, purkaa tunteensa johonkin toiseen. Luulemme, että sitten se tunne on irtipäästetty, mutta ei se ole. Kun puramme negatiivisen tunteen, annamme sille vielä enemmän voimaa, koska se ihminen, johon sen puramme, hyökkää meitä vastaan samalla tunteella, tai tukahduttaa aiheuttamamme tunteen itseensä, jolloin se taas vaatii purkamista johonkin toiseen.

Tälläisissä tapauksissa ihmissuhteet kärsivät ja jos emme opi muita keinoja, voimme huomata pian olevamme aika yksin.

4. Harhautus

“Apua, minulla on joku tunne, en halua tuntea sitä, äkkiä lasi viiniä ja tv päälle!”

Tämä tapa on rahasampo hyvin monelle eri alalle. Tämä tapa johtaa myös suorittamiseen ja työnarkomaniaan.

Teemme mitä tahansa, ettei meidän olisi pakko kohdata tunteitamme. Teemme hulluna töitä, harrastamme jokaisena iltana, siivoamme ja sisustamme maanisesti ja sosiaalinen kalenterismme on täynnä. Puhua pälpätämme, tekstaamme, luemme, selailemme sosiaalista mediaa, kuuntelemme radiota ja tv on aina päällä. Matkustamme, shoppailemme, ylensyömme, pelaamme rahapelejä. Juhlimme, otamme pillereitä joka vaivaan, juomme alkoholia tai käytämme jopa huumeita.

Hetkikin yksin, tunteidemme kanssa olisi aivan liian pelottavaa. Moni näistä harhautuksista saa meidät voimattomiksi ja rahattomiksi ja lisää syyllisyyden tunteita. Moni näistä johtaa riippuvuuksiin, ihmissuhteiden kariutumisiin, itsekkyyteen, yksinäisyyteen ja itseinhoon.

irtipaastometodi02

Hyödymme suuresti siitä, että opimme irtipäästämään tunteitamme:

Terveydentilamme paranee, sillä tunteet eivät aiheuta energiatukoksia kehoomme.

Turhautuminen ja stressaantuminen vähenee ja ymmärrys tunteistamme ja niiden tarpeellisuudesta kasvaa.

Tarve himoihin ja harhautuksiin vähenee.

Tila rakkaudelle kasvaa ja se näkyy ihmissuhteiden parantumisina.

Saavutamme paremmin tavoitteemme, kun energia virtaa vapaasti.

Meillä on vähemmän tarvetta tiedolle ja opimme käyttämään intuitiotamme.

Meistä tulee luovempia, rauhallisempia ja tietoisempia.

Opimme saman irtipäästön taidon koko elämässämme ja irtipäästämme kaikesta joka tukahduttaa meitä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image