Seksi ja läsnäolo – kulkevatko ne aina käsi kädessä?

Seksiä voi harrastaa olematta siinä läsnä, aivan kuin mitä tahansa muutakin. Mielesi voi olla muualla, kehosi jäykkä, tunteesi kylmät tai sydämesi lukossa. Tällainen kokemus rikkoo sinua monellakin tasolla, joten sitä kannattaa ehdottomasti välttää.

Se, ettet pysty jossakin hetkessä olemaan läsnä, voi johtua kehon, mielen, tunteiden tai sydämen tason asioista. Osa häiriöistä menee ohi muutamassa sekunnissa, osa taas saattaa vaatia hieman työstämistä.

Läsnäolon puute voi johtua monesta asiasta:

  • Ohimenevä ajatus ei ole vakava asia. Sen voi antaa lempeästi mennä ohi korvien. Häiriö läsnäoloon on lyhytaikainen – paitsi jos alat analysoida kyseistä ajatusta. Mahdollisuuksia on monia, ja ne ovat kaikki huonoja! Voit esimerkiksi syytellä itseäsi siitä, ettet pystynyt olemaan täysin läsnä, tai pohtia miksi jokin täysin turha ajatus pomppasi mieleesi.
  • Jokin riita tai muu suhteeseen liittyvä tunne vaivaa. Älä sivuuta ja paina piiloon oikeasti tärkeitä asioita. Läsnäoloon voi yrittää keskittyä kuin hampaat irvessä, mutta tunne kolottaa silti sisälläsi. Aito läsnäolo on sitä, että olet avoin elämälle juuri sellaisena, kuin se sillä hetkellä näyttäytyy.
  • Jos keho jännittyy tai ei kiihoitu, ei seksiä kannata jatkaa tai yrittää. Silloin kannattaa pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan, mitä itsessä oikeasti tapahtuu. Vaivaako jokin tunneasia, onko olo väsynyt vai onko tilanteessa kiireen ja siten suorittamisen tuntua?
  • Suorittaminen. Jos on kovin tottunut suorittamaan elämää, voi sitä olla vaikea lopettaa seksinkään ajaksi. Suorittaminen on niin totuttu toimintamalli, ettei välttämättä tule edes mieleen, että on olemassa syvällisempiä tapoja olla olemassa. Et välttämättä edes tiedä, miten muuten voisit olla olemassa. Suorittaminen pitää elämän mielen tason kontrollin alla. Tarkoituksena on suojella sydäntä, mutta lopputuloksena on se, ettei ihminen pääse toteuttamaan itseään vapaasti.
  • Keskittyminen tuloksiin. Kun olet läsnä seksissä, antaudut nauttimaan tästä hetkestä. Et mieti, miten sinun pitäisi liikkua tai saatko pian orgasmin, vaan annat seksin tapahtua luonnollisesti ja itsestään.

Näin seksi ja läsnäolo liittoutuvat sinussa voimakkaammin:

  • Hiljenny, meditoi, keskity sydämeesi ajatusten sijaan
  • Kuuntele kehoasi ja opettele tuntemaan sen viestejä
  • Kuuntele tunteitasi, mutta älä antaudu niiden vietäväksi
  • Pura uskomuksia, jotka estävät sinua rakastamasta itseäsi täysillä
  • Vähennä suorittavaa elämäntyyliä: ota taukoja, tee “ei mitään” ja nauti pelkästä olemassaolostasi

Avoin sydän on avain läsnäoloon. Sydämesi aukeaa, kun annat sille tilaa.


Lisää tätä? Mitran ihanat kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja löydät tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image