Seksi ja läsnäolo – kulkevatko ne aina käsi kädessä?

Seksiä voi harrastaa olematta siinä läsnä, aivan kuin mitä tahansa muutakin. Mielesi voi olla muualla, kehosi jäykkä, tunteesi kylmät tai sydämesi lukossa. Tällainen kokemus rikkoo sinua monellakin tasolla, joten sitä kannattaa ehdottomasti välttää.

Se, ettet pysty jossakin hetkessä olemaan läsnä, voi johtua kehon, mielen, tunteiden tai sydämen tason asioista. Osa häiriöistä menee ohi muutamassa sekunnissa, osa taas saattaa vaatia hieman työstämistä.

Läsnäolon puute voi johtua monesta asiasta:

  • Ohimenevä ajatus ei ole vakava asia. Sen voi antaa lempeästi mennä ohi korvien. Häiriö läsnäoloon on lyhytaikainen – paitsi jos alat analysoida kyseistä ajatusta. Mahdollisuuksia on monia, ja ne ovat kaikki huonoja! Voit esimerkiksi syytellä itseäsi siitä, ettet pystynyt olemaan täysin läsnä, tai pohtia miksi jokin täysin turha ajatus pomppasi mieleesi.
  • Jokin riita tai muu suhteeseen liittyvä tunne vaivaa. Älä sivuuta ja paina piiloon oikeasti tärkeitä asioita. Läsnäoloon voi yrittää keskittyä kuin hampaat irvessä, mutta tunne kolottaa silti sisälläsi. Aito läsnäolo on sitä, että olet avoin elämälle juuri sellaisena, kuin se sillä hetkellä näyttäytyy.
  • Jos keho jännittyy tai ei kiihoitu, ei seksiä kannata jatkaa tai yrittää. Silloin kannattaa pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan, mitä itsessä oikeasti tapahtuu. Vaivaako jokin tunneasia, onko olo väsynyt vai onko tilanteessa kiireen ja siten suorittamisen tuntua?
  • Suorittaminen. Jos on kovin tottunut suorittamaan elämää, voi sitä olla vaikea lopettaa seksinkään ajaksi. Suorittaminen on niin totuttu toimintamalli, ettei välttämättä tule edes mieleen, että on olemassa syvällisempiä tapoja olla olemassa. Et välttämättä edes tiedä, miten muuten voisit olla olemassa. Suorittaminen pitää elämän mielen tason kontrollin alla. Tarkoituksena on suojella sydäntä, mutta lopputuloksena on se, ettei ihminen pääse toteuttamaan itseään vapaasti.
  • Keskittyminen tuloksiin. Kun olet läsnä seksissä, antaudut nauttimaan tästä hetkestä. Et mieti, miten sinun pitäisi liikkua tai saatko pian orgasmin, vaan annat seksin tapahtua luonnollisesti ja itsestään.

Näin seksi ja läsnäolo liittoutuvat sinussa voimakkaammin:

  • Hiljenny, meditoi, keskity sydämeesi ajatusten sijaan
  • Kuuntele kehoasi ja opettele tuntemaan sen viestejä
  • Kuuntele tunteitasi, mutta älä antaudu niiden vietäväksi
  • Pura uskomuksia, jotka estävät sinua rakastamasta itseäsi täysillä
  • Vähennä suorittavaa elämäntyyliä: ota taukoja, tee “ei mitään” ja nauti pelkästä olemassaolostasi

Avoin sydän on avain läsnäoloon. Sydämesi aukeaa, kun annat sille tilaa.


Lisää tätä? Mitran ihanat kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image