Sisäinen lapsi vaikuttaa siihen, miten suhtaudumme toisiin ihmisiin aikuisena – Näin voit tutustua tiedostamattomiin puoliisi

Pieni, ruskeatukkainen tyttö vaaleanpunaisessa Disneyn Lumikki- mekossa tulee luokseni. ‘Hei Susanna, onpa ihana nähdä sinua!’ sanon hymyillen ja nostan hänet syliini. Hieromme neniä vastakkain ja kerron hänelle taas kerran, miten kaunis, ainutlaatuinen ja arvokas hän onkaan juuri sellaisena kuin on. Sydäntäni vihlaisee, kun hän kuiskaa minulle, ettei oikein tiedä, miten hänen pitäisi olla, jotta tulisi hyväksytyksi.

Sisäinen lapsi on meissä jokaisessa asuva psyykkeen osa, joka on muotoutunut lapsuuden kokemustemme seurauksena. Erityisesti varhainen suhteemme vanhempiin tai muihin hoivaajiin vaikuttaa sisäisen lapsemme rakentumiseen. Hyväksytyksi ja kohdatuksi tullut lapsi, jonka tarpeisiin on vastattu oikea-aikaisesti asianmukaisella tavalla muodostaa ihan erilaisen kuvan itsestään, muista ihmisistä ja maailmasta kuin sellainen lapsi, joka on joutunut kohtaamaan turvattomuutta ja sivuutetuksi tulemista.

Sisäinen lapsi elää aikuisessa

Lapsuusiän kokemukset jättävät meihin pysyvät jälkensä, jotka kulkevat mukanamme vielä aikuisinakin. Koska varhaislapsuutemme tilanteet ja tunteet tallentuvat alitajuntaamme, emme useinkaan ole itse tietoisia niiden vaikutuksesta nykyhetkeen. Sisäinen lapsemme voi kuitenkin näyttäytyä meissä monin tavoin: hän saattaa astua esiin kuormittavissa hetkissä tai konfliktin uhatessa sekä vaikuttaa uskomuksiimme, tunteisiimme sekä tapaamme ajatella ja käyttäytyä.

Sisäinen lapsemme on syntynyt vuorovaikutuksessa (tai sen puutteessa), joten aikuisiälläkin hän ilmenee usein kanssakäymisessämme muiden ihmisten kanssa. Oman Sisäisen lapseni hälytyskellot alkavat soida, mikäli vuorovaikutustilanteessa on mielestäni pienikin konfliktin mahdollisuus. Tästä syystä minun on vaikeaa nostaa hankalia asioita esille, antaa kritiikkiä tai olla eri mieltä.

Sisäisen lapsen lahja

Lapsi meissä ei haasteista huolimatta ole kuitenkaan ominaisuus, josta täytyisi yrittää päästä eroon. Itse näen Sisäisen lapseni olevan taakan sijaan lahja- hänen ansiostaan minulla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Kohtaamalla rakkaudella pienen, Lumikki-mekkoisen tytön, voin ymmärtää paremmin itseäni, omaa toimintaani, reaktioitani ja tunteitani. Hänen avullaan voin nostaa alitajuntani pimeydestä aiemmin piilossa olleita puoliani tietoisuuden valoon ja nähdä itseni kokonaisemmin.

Sisäisellä lapsellamme on myös hallussaan aivan erityisiä supervoimia! Hänellä on luontainen kyky olla läsnä ja luova. Lapsi meissä on myös utelias, innostuva sekä leikkisä. Yhteyden saaminen näihin ominaisuuksiin itsessämme voi tuoda meille iloa, kepeyttä ja uusia, raikkaita näkökulmia.

Milloin sinä olet viimeksi vastannut Sisäisen lapsesi kutsuun?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image