On yksi kysymys, joka voi pelastaa parisuhteesi

Parisuhteet harvoin loppuvat siksi, että rakkautta ei enää ole. Parisuhdevalmennuksissanikin esiin noussut tavallisempi syy parisuhteiden päättymiselle on kumppanien kokema yhteyden puute. Yhteyden katoaminen tapahtuu torjumalla toista pienillä huomaamattomilla eleillä päivittäin ja kun tätä jatkuu tarpeeksi pitkään huomaakin jossain kohtaa, ettei koe enää mitään yhteyttä kumppaniinsa. Kun yhteys on kadonnut, kumppanit eivät enää motivoidu panostamaan parisuhteeseen.

On ymmärrettävää, että unelmoimme täydellisestä parisuhteesta ja rakkaudesta, joka täyttää meidät ja kaikki toiveemme ilman, että teemme sen eteen sen enempää töitä. Järjellä ajateltuna tiedämme, että mikään arvokas ei voi koskaan säilyä ja kehittyä tällä tavoin, mutta unelmoimme näin siitä huolimatta. Psykologinen termi tälle lapsenomaiselle maailmankuvalle on ulkoistaminen, joka tarkoittaa, ettemme tahdo hyväksyä vastuuta omien tarpeiden tyydyttämisestä. Rakkaussuhteissa tällainen toiveajattelu on kaikkein vahvimmillaan.

Saatamme myös takertua uskomukseen, että kumppani osaa lukea ajatuksemme ja tarpeemme. Tietoisessa kumppanuudessa kannamme vastuun siitä, että opettelemme kehittämään taitoja kertoa kumppanillemme lempeästi ja selkeästi ajatuksista, tunteista, tarpeista ja haluista.

Tämä vaatii kuitenkin sitä, että osoitamme kumppania kohtaan huomiota ja uteliaisuutta. Pysähdymme kumppanimme äärelle kysyen kysymyksen “mitä sinulle kuuluu tänään”. Erityisen tärkeää on kuunnella ja todella kuulla. Tietoisen läsnäolevan kuuntelemisen avulla osoitamme aitoa kiinnostusta sitä kohtaan, miten kumppani voi tänään. Tämä ilmentää tärkeintä välittämisen tapaa.

Tutkimusten mukaan niinkään tärkeää ei ole se, että kumppani pääsee kertomaan päivästään, vaan että hän saa kokemuksen kuulluksi ja nähdyksi tulosta, joka rakentaa turvaa ja yhteyttä kumppaneiden välille.

 

”Huomio on rakkauden monivivahteisin ja hienovaraisin muoto. Tässäkin hetkessä on mahdollisuus valita rakkaus itseä ja toista kohtaan. Tässä hetkessä voi valita antaa oman huomion lahjan ilmentäen sitä hetki hetkeltä”
Hanne Savunen

 

Ajankohtaista minusta ja työstäni löydät täältä

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image