Rauhoittumiskortit lapsille ja nuorille

Rauhoittumiskortit on suunniteltu erityisesti lasten ja nuorten käyttöön. Korteissa on 45 erilaista rauhoittumisharjoitusta neljässä värikategoriassa:

Sininen = kehon rauhoittaminen

Keltainen = mielen rauhoittaminen

Vihreä = Lempeyden rauhoittava voima

Punainen = Liikkeen rauhoittava voima

Miksi?

Rauhoittumiskorttien harjoitukset opettavat lasta ja nuorta rauhoittamaan itse itsensä. Kyky rauhoittua omin keinoin on lasta ja nuorta palveleva taito, jota tarvitaan myös aikuisena.

Rauhoittumiskortteja on helppo hyödyntää erilaisissa tilanteissa. Lapsi tai nuori ei tarvitse ennalta mitään rauhoittumisen erityistaitoja, jotta hän voi tehdä harjoituksia. Jos lapsi ei osaa itse lukea, aikuinen voi auttaa.

Miten?

  1. Sekoita pakka, ja nosta yksi tai useampi satunnainen kortti. Tee harjoitus. Voit myös nostaa ja tehdä useamman harjoituksen peräkkäin.
  2. Kortit voi jaotella väriteemojen mukaan, ja tehdä erityyppisiä harjoituksia oman tarpeen mukaan.
  3. Jos on kaksi pakkaa käytössä, korteista voi tehdä muistipelin: aina kun löytää parin, kaikki pelaajat tekevät harjoituksen.
  4. Jouluna: tee korteista joulukalenteri luokkaan, päiväkotiin tai kotiin.
  5. Kortteja voi käyttää yksin, perheenjäsenten kanssa tai ryhmässä:

Ryhmässä: Rauhoittumiskortteja voi käyttää erilaisissa ryhmissä, kuten päiväkodissa ja koulussa. Pakasta nostetaan satunnaisesti yksi kortti, ja sen jälkeen harjoitus tehdään yhdessä. Myös korttien teemoja voi hyödyntää muodostamalla teemaryhmiä tai -pisteitä, joissa erilaisia rauhoittumistaitoja. Harjoitukset voi tehdä hyvin esimerkiksi luokkahuoneessa, ne eivät vaadi esimerkiksi makaamista. Koulussa tai päiväkodissa voi valita Viikon Kortin, jonka harjoitusta tehdään joka aamu.

Perheen kanssa: Rauhoittumiskorttien harjoituksia voi tehdä yhdessä perheen kanssa. Esimerkiksi illalla ennen nukkumaan menoa voi tehdä yhden tai useamman harjoituksen yhdessä muiden kanssa (huom! Osa liikkeeseen yhdistettävistä punaisista korteista ei välttämättä ole parhaita uniharjoituksia, jos on jo sängyssä.) Kortit sopivat hyvin myös automatkoille tai muihin reissuihin. Jos on esimerkiksi lentopelkoa tai muita pelkoa aiheuttavia asioita, korttien harjoitusten avulla voi valmistautua kohtaamaan pelottavia tilanteita.

Yksin: Kun lapsi osaa itse jo lukea, hän voi käyttää kortteja myös yksin. Kun lapsi tai nuori oppii kattavan välineistön rauhoittumiseen, hän oppii hyödyntämään niitä silloin, kun tuntuu, että sydän hakkaa tai mieli juoksee liian kovaa. Kortteja on helppo pitää mukana myös repussa!

Harjoitusten nimiä:

Ilmapallot

Lintu lensi oksalle

Väritä keho rennoksi

Saippuakupla

Varvashengitys

Metsänhenki

Iloon sukellus

Hyvän sydän

Salapoliisi

Lämpimät kädet

Maailman vahvin

 

Korttien tekijät:

Hanne Laasala on Mindfulness-ohjaaja ja erityisopettaja.

Sanna Wikström on Hidasta elämää -sivuston perustaja ja maailmanlaajuisen suosion saaneiden Stressinhallintakorttien tekijä.

 

Osta Rauhoittumiskortit TÄSTÄ

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image