Oletko sortunut toksiseen tsemppaamiseen? – Seitsemän tapaa kerryttää aitoa onnellisuutta


Onnellisuudella ei ole mitään tekemistä ns. toksisen tsemppaamisen kanssa. Yhteiskunta on opettanut meille onnellisuudesta, että kun pinnistelet, pusket ja kärsit tämän hetken, niin kirkkaimman kruunun saat. Ikään kuin onnellisuus olisi tämän toksisen tsemppaamisen tulos. Monesti siitä saattaa seurata lopuksi helpotuksen tunne, mutta harvoin onnellisuutta.

Mitä siis on aito onnellisuus? Jotain, joka lähtee sisältäpäin. Jotain, joka ei ole otettavissa pois, vaikka elämä heittelee ja tarjoaa kierrepallojaan.

 

”Vaikka mitä tapahtuisi,
tähdet pysyvät taivaalla.
Niitä ei kukaan sinulta vie.”

 

Onnellisuus on henkistä pääomaa, johon meillä jokaisella on pääsy. Tätä henkistä pääomaa voi kerryttää tutkimusten mukaan seuraavilla tavoilla:

 

1. Meditoimalla päivittäin. Mindfulness auttaa meitä olemaan läsnä kokemuksellemme sellaisena kuin se on. Mielen tyyneydestä käsin olemme myös vähemmän reaktiivisia ja harkitut tietoiset reaktiot nousevat arvoistamme.

2. Hae yhteyttä toisiin ihmisiin ja koe jaettua ihmisyyttä tuomitsemisen sijaan. Toisten kritisoiminen vie meidät erilleen muista, lisää erillisyyttä ja yksinäisyyden kokemusta. Kun taas tietoisesti yhteyden hakeminen saattelee meitä kokemukseen siitä, miten me ihmiset olemme kaikki samassa veneessä kokemassa samoja tunteita, vain asiat tunteiden takana vaihtelevat.

3. Pidä huolta itsestäsi, suuntaa itsemyötätuntoa ja anteliaisuutta itseäsi kohtaan. Ei ole itsekästä välittää itsestään, vaan kun happinaamari laitetaan ensin omille kasvoille, olet myötätuntoisempi ja anteliaampi myös toisia kohtaan.

4. Valitse kokemusten kartuttaminen tavaroiden sijaan. Tutkimusten mukaan onnettomat ihmiset kuluttavat eniten rahaa tavaraan, mutta uuden tavaran saaminen ei lisää ihmisen onnellisuutta. Taas kokemuksista läsnä olevasti nauttiminen tuo pitkäkestoista hyvää oloa.

5. Harjoita kiitollisuutta. Onnelliset ihmiset ovat kiitollisia ja kiitollisuus lisää onnellisuutta. Aloita kiitollisuuden harjoittaminen sinnikkäästi etsien kiitollisuuden aiheita, vaikka juuri sillä hetkellä et tuntisi luontaisesti kiitollisuutta. Huomaat, että kiitollisuus on taito, joka vahvistuu kuin lihas ja löydät elämästä koko ajan enemmän ja enemmän kiitollisuuden aiheita.

6. Harjoita anteliaisuutta. Voit antaa aikaasi, rahaa, kuunnella toista tai tarjota vastaantulevalle hymyn. Anteliaisuuden harjoittamisen vaikutukset onnellisuuteen on havaittu tutkimuksissa jopa aivojen tasolla.

7. Elä autenttisuudesta käsin. Omaan itseen tutustuminen, omien vahvuuksien ja heikkouksien hyväksyminen, rohkeus olla oma itsensä ja tietoisesti oman näköistä elämää eläen vahvistetaan onnellisuutta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image