Mitä jos et olekaan introvertti? – Ehkä olet vain viettänyt aikaa vääränlaisten ihmisten seurassa

Moni introvertti kertoo viihtyvänsä ennemmin pienessä porukassa tai mielellään vain yhden hyvän ystävän seurassa. Yksin oleminen ei tunnu heistä ollenkaan pelottavalta tai kamalalta, silloin voi ladata akkuja ja rentoutua.

Sosiaaliset tilanteet saavat meidät usein jännittämään, vaikka emme olisikaan introvertteja. Varsinkin vieraiden ihmisten seurassa oleminen voi tuntua ahdistavalta, koska mietimme liikaa, mitä muut meistä ajattelevat. Toisten ihmisten seura voi saada meidät tuntemaan olomme kurjaksi, jos emme tunne sopivamme joukkoon.

Olen itse pitänyt itseäni aina ekstoverttina ihmisenä ja tunnistan itseni kaikista internetin kuvailuista, joissa kerrotaan ekstrovertin ominaisuuksista. Viihdyn suuressakin ihmisjoukossa, saan energiaa ihmisten kohtaamisesta ja tykkään jutella ihan vieraiden ihmisten kanssa syvällisistäkin asioista. Olen saanut aikuisena ystävystyä muutaman itseään introvertiksi kutsuvan ihmisen kanssa ja olen oppinut heiltä hurjasti.

Olen huomannut, että minussa on lopulta hyvin paljon samanlaisia piirteitä kuin introverteissa ystävissäni. Tämän huomattuani pohdin, ovatko ihmiset välttämättä sittenkään niin yksiselitteisesti introvertteja tai ekstovertteja.


Tunnistatko sinä näitä seuraavia ominaisuuksia itsessäsi?

1. Viihdyt sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa voit olla oma itsesi. Iso porukka ei haittaa, kunhan jokainen kunnioittaa toisten tapaa olla ja elää.

2. Voit nauraa, höpöttää hassuja juttuja ja pelleillä, kun ympärillä on ihmisiä, jotka nauravat sinun kanssasi eivätkä sinulle.

3. Kun olet viettänyt hauskan illan ystävien kanssa, voisit heti lähteä uudestaan viettämään aikaa heidän kanssaan, koska tunnet olosi rentoutuneeksi heidän seurassaan.

Lähes jokainen meistä tunnistaa itsensä ainakin osittain näistä väittämistä, vaikka pitäisi itseään introverttina tai ekstroverttina ihmisenä.

Ehkä meidän ei kannata liikaa asetella itseämme tai toisiamme mihinkään lokeroihin. Tärkeintä on ympäröidä itsemme sellaisilla ihmisillä, jotka tuovat meistä parhaat puolet esille ja joiden kanssa yhdessä vietetty aika antaa enemmän kuin ottaa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image