Tällä keinolla voit vahvistaa narsistisen suhteen vaurioittamaa itsetuntoa

Itsetunnolla tarkoitetaan muun muassa itseen liittyvää arvostusta, kykyä luottaa itseen, pitää itsestä ja arvostaa itseä kaikista epätäydellisyyksistä ja heikkouksista huolimatta.

Narsistisessa suhteessa nuo kaikki vähintään rikkoontuvat tai voivat kokevat valtaisaa tuhoa narsistisen osapuolen kaltoinkohtelun ja väkivaltaisen käyttäytymisen seurauksena.

Muiden ihmisten suhtautuminen meihin ja se miten he meitä kohtelevat vaikuttavat suuresti käsitykseen, jonka luomme omasta itsestä.

Narsistisessa suhteessa tapahtuvan jatkuvan syyttävän, halveksuvan, väheksyvän ja toista ohittavan käyttäytymisen johdosta kokija menettää usein itsearviointikykyään omaa itseä ja omia kykyjään kohtaan, josta voi seurata suuri epävarmuus, sekä epäluottamus lukuisia elämän osa-alueita kohtaan.

Itsetunnon kohottaja numero yksi

Uusien tutkimusten mukaan itsetunnon vahvistamiseen on olemassa yksi keino, joka peittoaa alleen kaikki muut. Tuo keino on itsemyötätunto.

Lempeä ja myötätuntoinen sisäinen puhe, jota sävyttää lisäksi armollisuus ja hyväksyntä. Suuri vastavoima sille, jota narsistinen suhde edusti.

Pykimys siirtää negatiivisia ajatuksia taka-alalle ei useinkaan juuri auta, vaan voi toimia juuri päinvastaisella tavalla, eli vahvistaa niitä. Tähän itsemyötätunto antaa suurta apua ja tukea.

Itsemyötätunto kasvaa, vahvistuu ja voimistuu, kun keskittää aikansa ja energiansa niiden asioiden tekemiseen, joista saa voimaa ja elämäniloa.

Sellaisten ihmisten seura, jossa todella voi pystyä olemaan oma itsensä ilman suorituspaineita on kuin itsemyötätunnon latauspiste, jossa ajatukset ja tunteet oman itsen riittävyydestä ja rakastettavuudesta voivat kasvaa ja kukoistaa.

Lyhyt harjoitus itsemyötätunnon vahvistamiseen

Palauta mieleesi jokin negatiivinen tapahtuma, joka sai sinut kokemaan itsesi huonoksi ja riittämättömäksi ja tuntemaan ahdistusta tai pahaa oloa.

Palauta mieleesi niitä toistuvia raskaita ajatuksiasi, jotka ovat alkaneet tuon tapahtuman jälkeen vaivaamaan mieltäsi ja laskemaan mielialaasi.

Kysy seuraavaksi itseltäsi:

Mitkä faktat tukevat sitä, että ajatukseni ovat täysin totta?

Entä mitkä faktat taas puhuvat sen puolesta, etteivät ajatukseni ehkä vastaa 100% totuutta?

Kuka tai mikä sai minussa aikaan sen, että olen alkanut kärsimään huonosta itsetunnosta?

Haluanko antaa tuolle ihmiselle tai tapahtumalle vallan määritellä täysin sen kuka olen ja minkä arvoinen olen?

Jos joku muu ihminen, josta todella pidän ja jolle haluan pelkästään hyvää olisi kokenut saman kuin minä, mitä haluaisin hänelle sanoa, jotta hänen olonsa hieman helpottuisi?

Kirjoita lopuksi paperille ylös kaksi tärkeintä lausetta ja ajatusta, jotka tulivat mieleesi tämän harjoituksen aikana ja jotka haluat muistaa myöhemminkin.

Muista toistaa nuita lauseita itsellesi aina sen jälkeen jos/kun huomaat mielesi toistavan vanhaa raskasta tarinaa.

 

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image