5 + 1 vinkkiä erilaiseen matkaan Barcelonassa

Jos Euroopan matkakohteista puhutaan, Espanja, ja erityisesti Barcelona, on monen suomalaisen suosikki: kohtuullisen lentomatkan päässä on tarjolla aurinkoa, lämpöä sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Barcelonassa onkin helppo saada kaksi lomaa yhdessä paketissa, sillä se tarjoaa puitteet sekä kaupunki- että rantalomalle.

Vinkkejä kaupungin tunnetuimpiin vetonauloihin – esimerkiksi Gaudín arkkitehtuuriin, Ramblan kävelykatuun ja Barcelonetan rantaan – tutustumiseen löytyy matkaoppaista ja netistä pilvin pimein. Tästä tekstistä sen sijaan saat 5 + 1 ehdotusta hieman erilaiseen matkaan Barcelonassa, Hidasta elämää -sivuston hengessä!

1. Ekohotelli Hostal Grau

Barcelonassa on monia erityylisiä ekohotelleja, mutta useimmat niistä (esim. Yurbban ja Sixtytwo) ovat kalliimman puoleisia. Aivan Barcelonan keskustassa, Plaça de Catalunyan lähellä sijaitseva pieni ja sympaattinen, perheomisteinen Hostal Grau on hieman edullisemmasta päästä. Hotellin huoneet on sisustettu ekologisin – ja osin myös kierrätetyin – materiaalein, ja hotelli kiinnittää toiminnassaan huomiota ympäristöystävällisyyteen myös muilla tavoin (mm. energiaa säästävät LED-valot, ympäristöystävälliset pesuaineet, kierrätyskäytännöt). Erikoisuutena hotellissa on mahdollisuus majoittua erityisessä sähkömagneettiselta säteilyltä suojatussa huoneessa (ns. “Off room”) – varsinkin erityisherkille tämä on kokeilemisen arvoinen huone!

2. Tribu Woki – luomukauppa ja -ravintola

Tribu Woki on useassa eri osoitteessa eri puolilla Barcelonan keskustaa toimiva luomukauppa, jonka tiettyjen myymälöiden yhteydessä (mm. Barcelonetan rannalla) toimii myös luomuruokaa tarjoava ravintola ja kahvila. Trendikkään vanhanaikaiseen tyyliin sisustetuista kaupoista löytyy luomuhedelmiä ja -kasviksia sekä kaikkea kodin ruoanlaittoon tarvittavaa, sekä mm. pieni valikoima luomuviinejä. Ravintolan listalta löytyy oma osio vegaaneille. Ruokalistan erikoisuuksia ovat mm. Pyreneiden vuoristossa kasvanut luomulammas sekä paikallisen alkuperäiskarjan lihasta tehtyjä burgereita. Kahvilan listalta löytyy perinteisten sämpylöiden ja leivonnaisten lisäksi muutama gluteeniton ja Paleo-vaihtoehto ja erilaisia vastapuristettuja mehuja. Tähän hintaan ei Suomesta saisi luomuruokaa ravintolasta.

3. Ekologista muotia Gràciassa

Gràcian kaupunginosassa sijaitseva Sunsais (Carrer de Ramón y Cajal 34) on pieni, valoisa putiikki, joka myy ekologisia naisten vaatteita ja muuta pientä kivaa (mm. mukeja, huiveja, kynttilöitä, laukkuja, koruja, Barcelonassa tehtyjä nahkatuotteita jne.). Muutaman korttelin päässä (Carrer de Torrent de l’Olla 95) on toinen pieni ekomuotiliike, GreenLifeStyle, jossa myydään myös ekologisia farkkuja. Huom! Kannattaa tarkistaa liikkeiden aukioloajat, sillä kaupat sulkevat ovensa päivällä siestan ajaksi.

4. Käsintehtyjä kenkiä

Moni suomalainen tuntee espanjalaisen El Naturalista -kenkämerkin, jonka kenkiä onkin Barcelonassa laajasti saatavilla. Hieman yksilöllisempää kenkämuotia löydät esimerkiksi Ravalin kaupunginosassa lähekkäin sijaitsevista kahdesta kenkäkaupasta, jotka kumpikin myyvät käsintehtyjä kenkiä. Vialis (Carrer d’Elisabets, 20) myy nahkaisia naisten, miesten ja lasten kenkiä sekä tennareita. Aivan vieressä (Carrer d’Elisabets, 13) sijaitsevan Caminon myymälästä löytyy käsin ommeltuja miesten ja naisten kenkiä sekä muotia. Molemmilla on useita liikkeitä eri puolilla kaupunkia.

5. Luomuviinejä ja tapaksia

Viinit ja tapakset ovat monelle olennainen osa Espanjan lomaa. Bar Brutal / Can Cisa on pieni, kuriositeetein (seinillä mm. jättimäinen miekkakala sekä viinihylly) sisustettu viinibaari, jossa näitä herkkuja voi nautiskella ekologisesti. Suuren viinivalikoiman kaikki viinit ovat luonnollisia, luomua tai Demeter-laatuisia. Trendikkäästä maineesta nauttivalla El Bornin alueella sijaitseva ravintola on suosittu, joten iltaisin pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa.

+ 1: Ympäristöystävälliset taksit

Barcelonan keskustassa on helppo liikkua jalan tai hyödyntää julkista liikennettä. Jos tilanne kuitenkin vaatii taksin käyttöä, kaupungissa on mahdollista tilata tavallisen taksin sijasta ympäristöystävällinen Taxi Ecològic, jolla pääsee hyppäämään hybridiauton kyytiin. Kaupungissa on myös sähkötakseja.

Lue myös: 5 vinkkiä: missä syödä ja juoda Barcelonassa


Jos olet suunnittelemassa matkaa Barcelonaan, voit tutustua lento- ja majoitustarjontaan tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image