Tiedätkö mitä tarvitset itsesi näköiseen hyvään elämään? – Käy läpi nämä 5 kohtaa

Onko sinulla usein vaikea, sekava tai uupunut olo? Koetko sisäisiä ristiriitoja? On mahdollista, että olet hylännyt itsesi.

Tunnistat itsesi hylkäämisen tästä:

– Kyseenalaistat jatkuvasti, ovatko tunteesi sallittuja ja normaaleja.
– Hyväksyt ja kunnioitat toisten tarpeita, mutta et omiasi.
– Valitset aina sen, mitä kuvittelet, että sinun täytyy valita, mutta et koskaan sitä, mitä aidosti haluat.
– Soimaat itseäsi usein siitä, mitä teet tai olet – niin hyvästä kuin pahasta.
– Et uskalla tarttua unelmiisi, koska et tunne olevasi niiden arvoinen.
– Koet jatkuvasti olevasi jotenkin vääränlainen.

Miten voit palata takaisin itsesi puolelle?

  1. Opettele vähitellen hyväksymään tunteesi. Ne ovat normaaleja, ne ovat sallittuja. Luultavasti lukuisat muut ihmiset tuntevat samalla tavalla kuin sinä. Tunteissa ei ole mitään väärää eikä oikeaa – mitä ikinä oletkin kokenut, sinulla on oikeus kokemukseesi.
  2. Kysy itseltäsi, mitä oikeasti tarvitset, jotta jaksat, jotta voit hyvin – jotta voit ehkä suorastaan kukoistaa. Elinvoimaisena olet automaattisesti enemmän myös muille – mutta muista, että sinulla on myös lupa olla vain ja ainoastaan itseäsi varten. Omaa olemassaoloaan ei tarvitse lunastaa uhrautumalla.
  3. Käänny sisäänpäin ja kysy itseltäsi tärkeä kysymys: Mitä minä todella elämässäni ja arjessani haluan? Moni on kadottanut oman äänensä kokonaan toisten odotusten alle. Aloita pienistä, itsesi näköisistä valinnoista. Huomaa, miten ne vahvistavat sinua.
  4. Opettele tunnistamaan sisäistä puhettasi. Ne soimaukset, jotka pyörivät mielessäsi, tuskin ovat totta. Niitä ei ole enää pakko uskoa. Kun huomaat jälleen kerran ruoskivasi itseäsi, pysäytä puhe sanomalla jotain muuta. ”Seis! En enää halua kohdella itseäni näin. Ansaitsen parempaa. Opettelen olemaan itselleni hyvä.” Ja jos sisäisen puheen muuttaminen kestää, älä soimaa itseäsi siitä(kin)… anna itsellesi aikaa muutokseen.
  5. Tunnustele, millaisia syviä uskomuksia sinulla on itsestäsi. Kokemus siitä, että on vääränlainen, on todennäköisesti pitkän (eikä kovin tietoisen) kasvatuksen tulosta. Mieti, vietätkö aikaa yhteisöissä tai ihmissuhteissa, joissa kokemus vääränlaisuudesta vahvistuu. Ole itsellesi rehellinen: Missä ja kenen kanssa minun on helppo olla oma itseni? Missä taas ei? Pesäeroa ei tarvitse mihinkään tehdä kertaheitolla, mutta opettele luomaan rajoja sinne, missä niitä tarvitset. Tällöin teet tilaa itsellesi olla sellainen kuin olet – ja siihen tilaan mahtuvat paremmin ne ihmiset, jotka välittävät sinusta juuri sellaisena kuin olet.

Kun haluaisit kytkeytyä toiveisiisi ja sielusi kutsuun (vaikka et ehkä edes tiedä mitä ne ovat), Luovuuskartta-workshop on sinua varten. Katri Syvärisen inspiroiva workshop (la 6.1.24 Zoomissa – tallenne saatavilla) inspiroi kohti itsesi näköistä elämää – tämä on ihana aloitus uudelle vuodelle. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tekemään oma Luovuuskarttasi vuodelle 2024! 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image