Uniikki: Nämä 7 ajatusta auttavat, kun elämä ahdistaa

 

Rap-artisti Uniikki kertoo, miten on oppinut tulemaan toimeen synkempien tunteiden kanssa.

Masennuksen ja paniikkihäiriökausien jälkeen Uniikki näkee tulevaisuuden toiveikkaana. Nämä asiat ovat auttaneet häntä tulemaan toimeen ahdistuksen ja vaikeiden tunteiden kanssa:

1. Puhuminen auttaa. ”Sillon kun oli paniikkihäiriö, mul oli vaan sellane olo, et mus on jotain vikana ja oli sellanen häpeä. Sit kun alkoi puhuu muille ihmisille, ni alkoi helpottaa tosi paljon. Ku vuosii myöhemmin tuli masennus ni taas tuli sama. Et mä oon jotenki rikki ja mus on jotain taas vikana. Kesti varmaan kuukausii ennenku mä uskaltauduin puhuu siit. Siitä alkoi taas paraneminen. Nykyään puhun mun tunteista avoimesti. Jos tarvetta puhua jostain, niin mä teen sen. Läheiset yleensä haluu sulle vaan hyvää.”

2. Et ole yhtä kuin tunteesi. ”Sä et oo yhtä kuin sun tunteet. Mä voin ajatella, et tunteet on tavallaan ku jotain pilvii taivaalla. Ne tulee ja ne menee. Et jos mua nyt ahdistaa, ni se on vaan yks pilvi tos ja sit se on poissa. Sit tulee joku toinen tunne ja se on parempi. Mut ne sun tunteet ei muodosta sua. Sä et oo yhtä kuin ne sun tunteet.”

3. Vaikeatkin vaiheet menevät ohitse. ”Kyl tunteet yleensä aina väistyy. Ku mulla oli se pahin masennuskausi päällä, ni mun on vaikee ees tunnistaa itteeni jälkikäteen. Silti sekin meni ohi.”

4. Olet itsellesi paras kaveri. ”Mä oon ollu aika ankara itseäni kohtaan. Mut jos sä ajattelet sun parast kaverii, jos se mokaa jossain elämän asias, niin et sä tiuski sille, vaan sä tsemppaat sitä. Et ens kerral paremmin. Niin sunhan pitäis olla sun itsesi paras ystävä. Sitä on pitäny opetella, ettei oo itelleen enää niin ankara. Koska se tuo ihan turhaan huonoi viboi et sä sätit ittees. Pitää olla iisimpi itselle.”

5. Uskalla olla oma itsesi. ”Saan itelle ihan mielettömästi siitä, et mä teen muille kivoi juttui. Et ehkä se et on kiltti ja empaattinen, niin joo, jotkut saattaa käyttää sitä hyväks, varmaan jossain ihmissuhteis on käytettykin, mut mä koen, et se tulee olee tulevaisuudes enemmänki sellanen tosi iso pääoma, mä koen sen vahvuutena.”

6. Arvosta hyviä päiviä. ”Oon oppinu arvostamaan niitä päiviä, ku on oikeesti onnellinen ja hyvä fiilis.”

7. Elämänpolkusi on tehnyt sinusta juuri sinut. ”Jos ei olis ollu vaikeuksii, en olis lähteny tälle tielle, enkä olis tässä nyt.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image