Ovatko seksuaaliset halusi kadoksissa? – Haluttomuus on osa luonnollista rytmiä

Puhun usein halun sytyttämisestä, jotta voit nauttia sensuaalisuudestasi, seksuaalisuudestasi ja elinvoimastasi, mutta on täysin ok olla myös haluton. On ihan ok, jos et halua seksiä. On täysin normaalia ja luonnollista, että välillä halut katoavat.

Itse asiassa haluttomuus on terveellinen osa luonnollista rytmiä ja elämän kiertokulkua. Et voi olla märkänä tai kovana koko ajan, valmiina ja innoissasi 24/7. Se ei ole tarkoitus.

Et voi olettaa, että olet täydessä seksuaalisessa kukoistuksessa ympäri vuoden. Kukatkin kukkivat jonkun aikaa, sitten ne kuihtuvat, kunnes tulee taas aika kukkia. Myös kehosi haluaa joskus levätä. Kenties keho-mielessäsi pyörii asioita, joita sinun täytyy sulatella ja integroida, kenties muut tärkeät asiat vievät huomiosi ja energiaasi.

Anna sille tilaa

Seksuaalinen energia on kuin vuorovesi, joka nousee ja laskee. Tämä vaihtelu voi olla päiviä, viikkoja tai kuukausia. Anna sille tilaa elämässäsi ja parisuhteessasi. Älä pakota itseäsi. Se johtaa helposti keholliseen tunnottomuuteen ja katkaisee yhteyden nautintoosi, kun ylität rajasi.

Jos sinulla on taukoa seksistä, se ei tarkoita, että olet rikki tai että parisuhteessasi olisi jotain vikaa. Jonkun ajan kuluttua halu ja into palaavat luonnollisesti ja puhkeat taas seksuaaliseen loistoosi.

Katso, mitä tapahtuu kun hyväksyt haluttomuuden ja jopa toivotat sen tervetulleeksi. Kokeile, jos voit nauttia siitäkin. Ja jos olet parisuhteessa, opetelkaa puhumaan tästäkin luonnollisesta asiasta luottamuksella ja ymmärryksellä, ehkäpä myös ripauksella huumoria, jos se helpottaa kommunikointia.

Houkuttele nautintoa

Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että olet jäänyt jumiin haluttomuuteen, suosittelen säännöllistä nautintoharjoittelua ja sooloseksiä. Houkuttelet itsesi lempeästi takaisin nauttimaan seksuaalisuudestasi, kohennat tultasi. Otat vastuun siitä, että saat taas seksuaalisen energiasi virtaamaan. Vahvistat suhdetta omaan kehoosi ja nautintoosi, olitpa sitten parisuhteessa tai sinkku. Lisää vinkkejä tähän löydät kirjastani Hehkuvan naisen salaisuuksia.

Kuva: Unsplash/ Belinda Fewings

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image