Ovatko seksuaaliset halusi kadoksissa? – Haluttomuus on osa luonnollista rytmiä

Puhun usein halun sytyttämisestä, jotta voit nauttia sensuaalisuudestasi, seksuaalisuudestasi ja elinvoimastasi, mutta on täysin ok olla myös haluton. On ihan ok, jos et halua seksiä. On täysin normaalia ja luonnollista, että välillä halut katoavat.

Itse asiassa haluttomuus on terveellinen osa luonnollista rytmiä ja elämän kiertokulkua. Et voi olla märkänä tai kovana koko ajan, valmiina ja innoissasi 24/7. Se ei ole tarkoitus.

Et voi olettaa, että olet täydessä seksuaalisessa kukoistuksessa ympäri vuoden. Kukatkin kukkivat jonkun aikaa, sitten ne kuihtuvat, kunnes tulee taas aika kukkia. Myös kehosi haluaa joskus levätä. Kenties keho-mielessäsi pyörii asioita, joita sinun täytyy sulatella ja integroida, kenties muut tärkeät asiat vievät huomiosi ja energiaasi.

Anna sille tilaa

Seksuaalinen energia on kuin vuorovesi, joka nousee ja laskee. Tämä vaihtelu voi olla päiviä, viikkoja tai kuukausia. Anna sille tilaa elämässäsi ja parisuhteessasi. Älä pakota itseäsi. Se johtaa helposti keholliseen tunnottomuuteen ja katkaisee yhteyden nautintoosi, kun ylität rajasi.

Jos sinulla on taukoa seksistä, se ei tarkoita, että olet rikki tai että parisuhteessasi olisi jotain vikaa. Jonkun ajan kuluttua halu ja into palaavat luonnollisesti ja puhkeat taas seksuaaliseen loistoosi.

Katso, mitä tapahtuu kun hyväksyt haluttomuuden ja jopa toivotat sen tervetulleeksi. Kokeile, jos voit nauttia siitäkin. Ja jos olet parisuhteessa, opetelkaa puhumaan tästäkin luonnollisesta asiasta luottamuksella ja ymmärryksellä, ehkäpä myös ripauksella huumoria, jos se helpottaa kommunikointia.

Houkuttele nautintoa

Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että olet jäänyt jumiin haluttomuuteen, suosittelen säännöllistä nautintoharjoittelua ja sooloseksiä. Houkuttelet itsesi lempeästi takaisin nauttimaan seksuaalisuudestasi, kohennat tultasi. Otat vastuun siitä, että saat taas seksuaalisen energiasi virtaamaan. Vahvistat suhdetta omaan kehoosi ja nautintoosi, olitpa sitten parisuhteessa tai sinkku. Lisää vinkkejä tähän löydät kirjastani Hehkuvan naisen salaisuuksia.

Kuva: Unsplash/ Belinda Fewings

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image