Tämä on ehkä tärkein kysymys kumppanin löytämisessä

Ehkä tärkein kysymys parinvalinnassa – mitä MINÄ tuon parisuhteeseen?

Suurimmalla osalla meistä on kokemusta parisuhteista – joillain useampia ja joillain vähemmän. Jos sinulla on kokemusta useammasta, olet myös kokenut eron tai useamman. Syitä parisuhteiden päättymisiin on tietenkin satoja, erilainen ”rakkauden kieli”, yhteen sopimaton peruskommunikaatio ja vaikka mitä muita, mutta voisiko olla niin että useimmin kysymyksessä kuitenkin on osapuolten yhteensopimattomuus alun perinkin?

Ihmisten sopivuus kumppaniksi toiselle varmaankin muuttuu elämän edetessä ja yksilön halujen ja henkisen tilan muutosten myötä, mutta uskotko sinä, että tällä teemalla on merkitystä parisuhteen onnistumisen kannalta? Itse uskon että tämä on yksi kriittisimmistä tekijöistä parisuhteen onnistumisen ja kestämisen kannalta. Eikä muuten mitään tähtitiedettä 😊

Mitä MINÄ annan?

”Mitä minä tuon parisuhteeseen?” on erittäin tärkeä kysymys parinvalinnassa. Tämä siksi, että kun tiedät mitä itse tuot ja haluat suhteeseen tuoda, on sinun helppo hahmottaa, millaisen ihmisen tarvitset vastapuoleksi.

Millaisen ihmisen tarvitset?

Toisin sanoen, millainen ihminen haluaa ottaa ja kykenee ottamaan vastaan ne asiat, jotka sinä annat? Entä mitä ominaisuuksia sinulla tulisi olla, että voit ottaa vastaan ne asiat, joita vastapuolesi tuo suhteeseen?

 

“We don´t love people for what they do for us, we love people for what we do for them”

Parisuhteen mystiikka

Moni meistä haluaisi ihmissuhteiden ja kaiken niihin liittyvän olevan jotenkin mystistä, mutta ainakin TÄMÄ on oikeasti ihan hirveän yksinkertaista. Tee lista asioista, jotka sinä parisuhteessa annat toiselle! Ja sen jälkeen, kysy itseltäsi, mitä ominaisuuksia vastapuolella olisi oltava, että voi ottaa sun tuomat asiat vastaan ja nauttia niistä. Näiden juttujen ei välttämättä tarvitse olla hirveän korkealentoisia tai idealistisia, ole rehellinen ja kerro itsellesi, mitkä asiat ja ajatukset sinulle tosiasiassa ovat tärkeitä. Ja huom., nämä listat voivat olla hyvinkin yksityiskohtaisia, kunhan vain vastaat omiin ”kysymyksiisi” rehellisesti. Olen käyttänyt tätä työkalua useamman tapaamani asiakkaan kanssa viime aikoina, tässä käytän (luvan kanssa) esimerkkinä kahta hiljattain tapaamaani asiakasta, ja heidän listojaan ja vastauksiaan kahteen kysymykseen:

  1. Mitä sinä tuot suhteeseen?
  2. Mitä ominaisuuksia vastapuolella on oltava, jotta pystyy ottamaan nämä asiat vastaan?

Näitä asioita he tunsivat tuovansa parisuhteeseen, ja näitä ominaisuuksia heidän näkemyksensä mukaan pitäisi vastapuolella olla, että voisi ottaa vastaan asiakkadeni suhteeseen tuomat elementit ja asiat. Ja nämä siis editoimatta, asiakkaideni sanoin (huom, alla asiakkaan tuoma asia ja vastapuolen tarvittava piirre kauttaviivoilla eriteltynä):

 

Asiakas 1:

Läheisyyttä / Läheisyyden halua

Huolenpitoa  / Huolenpitoa

Avoimuutta / Avoimuutta ja mielenkiintoa

Anteliaisuutta / Anteliaisuutta

Turvallisuutta / Vastaanottavaisuutta

Luottamusta / Avoimuutta

Energisyys / Halua lähteä mukaan

Positiivisuus / Positiivisuus

Kannustavuus / Yhtäläinen kannustavuus – halu tehdä yhdessä, ylpeys toisen onnistumisista

 

Asiakas 2

Positiivisuus / Positiivisuus, optimismi

Yllätyksellisyys / Innostuvuus

100% lojaalius / Rehellisyys

Terveys ja urheilu / Samanhenkisyys

Innostuvuus / Aloitteellisuus

Fyysinen läheisyys / Keskitasolla (matching)

Ruoka (-harrastus) / Jakaminen

Kannustus / Kannustavuus

Ei se välttämättä niin monimutkaista ole.

Me kaikki haluamme tuntea itsemme tarvituiksi, ja se onnistuu parhaiten ihmisen kanssa, joka haluaa ottaa vastaan niitä asioita joita itse haluamme antaa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image