Kun elämä painaa, kokeile kirjoittamista – 6 syytä, miksi kirjoittaminen tekee niin hyvää

Kirjoittamisella on paljon hyvinvointivaikutuksia.

1. Olosi kevenee ja stressi vähenee. Kirjoittaminen voi tutkitusti lievittää stressiä ja keventää oloa. Intuitiivinen kirjoittaminen auttaa purkamaan vaikeita tunteita ja nostaa esiin piilossa olleita sisäisiä ristiriitoja. Kirjoita siitä, mitä aidosti koet, ja kysy itseltäsi, mitä päällimmäisten tunteiden takaa oikein löytyy. Se, mikä aiemmin painoi taakkana harteilla, voi siirtyä muistikirjan sivuille.
2. Mielesi selkiytyy. Ajatukset ovat mielessä usein epämääräistä sekasotkua. Kun annat sekasotkun ja sisäisen kokemuksesi virrata sanoina paperille, samean puuron seasta voi löytyä suuriakin oivalluksia. Fiilis on paljon kirkkaampi, kun pää ei enää ole täynnä puuroa.
3. Voit nähdä itsesi. Kirjoittaminen voi toimia peilinä siihen, kuka ja mikä oikeastaan olet. Se auttaa tunnistamaan rajoittavia uskomuksia ja ajatusmalleja. Kun ajatukset tulevat esiin paperille, sinun on helpompi huomata ja oivaltaa: ”Oho, onko minulla tällaisiakin uskomuksia?” Oivallus on tie kohti uusia, parempia uskomuksia.
4. Tunnistat elämässäsi toistuvia kaavoja. Millaisia kokemuksia olet vetänyt puoleesi? Millaisessa roolissa elämässäsi olet? Oman tarinansa auki kirjoittaminen auttaa katsomaan eri elämänvaiheita uusista näkökulmista – ja voi siksi olla hyvin hoitava kokemus.
5. Voit kirjoittaa uusiksi elämäntarinasi käänteitä. Jos esimerkiksi jäit lapsena jotain vaille, voit kirjoittaa tarinan, jossa päähenkilö saa kokea sen, mitä sinä olisit joskus tarvinnut ja kaivannut. Kaipauksessa voi myös nähdä jotain kaunista ja koskettavaa, joka saa tulla esiin sanoina ja lauseina.
6. Teet tilaa haaveille, unelmille ja kaikelle sille, mitä haluat maailmaan luoda. Kirjoittaminen auttaa tekemään sisäistä maailmaasi näkyväksi. Voit tutkia, mitä kaikkea sinusta löytyykään. Kun uskaltaudut tuomaan haaveita, toiveita, mielikuvituksesi tuotteita ja pelkoja esiin tarinoiden kautta, teet tilaa erilaisille puolille itsessäsi, ja sinun on helpompi hyväksyä niitä.

Muista, että kirjoittamisen ei tarvitse olla täydellisen onnistunut projekti, joka etenee suoraviivaisesti ensimmäisestä lauseesta lopputeksteihin. Matkalle voi mahtua vaikka minkälaista mutkaa, mutta se ei haittaa!

TULOSSA la 15.10.22 Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti: Hoida itseäsi kirjoittamalla. Luvassa lempeää ohjausta intuitiiviseen kirjoittamiseen, rentouttavaa joogaa ja bonuksena verkkokurssi, jonka avulla voit jatkaa kirjoittamista myöhemminkin. Lue lisää ja varaa paikkasi! Myös tallenteet saatavilla.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image