Kannatko mukanasi huolia ja ristiriitoja? Hoida itseäsi kirjoittamalla ja vapaudu turhasta taakasta!

Onko sinun vaikea kohdata tai ilmaista tunteitasi? Jäätkö helposti ylimääräisten ajatusten vangiksi?

Opettele keventämään oloasi ja päästämään irti turhista huolista intuitiivisen kirjoittamisen avulla.

Moni on huomannut, kuinka olo paranee, kun purkaa tunnelmansa muistikirjan sivulle. Kirjoittaminen on tutkitusti erinomainen keino vähentää stressiä. Sen avulla voit hellittää menneistä kokemuksista ja tulevista huolista sekä tulla tietoiseksi toistuvista kaavoista elämässäsi.

Tervetuloa Kasva kirjoittajaksi -etäretriitille la 15.10.2022. Päivän teema: Hoida itseäsi kirjoittamalla

Rentouttava ja hoitava päivä antaa avaimet, joilla voit avata sisäisiä lukkojasi. Opit, miten on mahdollista voida paremmin intuitiivisen kirjoittamisen avulla.

Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja. Riittää, että kynä ja paperi pysyvät kädessä. Perinteiset kirjoitussäännöt saat unohtaa heti alkumetreillä.

Kiireinen elämä tekee olosta tukkoisen. Pää on täynnä tavaraa, tunteet hukkuvat tekemisen alle. Kuka minä oikeastaan olen kiireen ja tekemisen takana? Hyvinvoinnin työkalutkin saattavat tuntua suorittamiselta. Tai sitten niitä ei jaksa tai muista käyttää arjessa.

Kirjoittaminen on ihmeellinen itsensä hoitamisen ja irtipäästämisen väline. Kaikki kirjoittaminen ei kuitenkaan automaattisesti edistä hyvinvointia. Kun haluat oppia yksinkertaisia tapoja oloa keventävään kirjoitustyöskentelyyn, Kasva kirjoittajaksi -etäretriittipäivä on sinua varten.

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitillä
– opit kysymään itseltäsi kysymyksiä, jotka auttavat ratkomaan sisäisiä pulmia
– saat helppoja kirjoitusharjoituksia, joita voit hyödyntää jatkossa itsenäisesti
– huomaat, miten hyvää pienikin hetki kirjoittamista voi tehdä
– kohtaat lempeästi itsesi – ehkä löydät jotain kauniimpaa kuin mitä osasit odottaa
– opit päästämään irti turhista vaatimuksista
– rentoudut oikein huolella
– opit ammentamaan omasta tarinastasi materiaalia myös luovaan kirjoittamiseen, jos niin haluat

Sinun ei tarvitse ryhtyä suorittamaan kirjoittamista säännöllisesti. Mutta etäretriitin avulla sinun on helpompi jatkossa auttaa itseäsi voimaan paremmin silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti sopii kaikentasoisille. Se järjestetään Zoomin kautta ja on todellakin kuin rentouttava päivä retriitillä: ei pelkkää näytön tuijottamista vaan sallivaa omaan olemiseen uppoutumista ja voimaantumista.

Ohjelma sisältää luento-osuuksia, lempeää kehollista työskentelyä sekä mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia. Sinulla ei tarvitse olla kirjoittajataustaa. Kehollisia harjoituksia jokainen voi soveltaa itselleen sopivaksi. Oleellista harjoituksissa on tunteminen ja kokeminen, ei minkään vaatimusten täyttäminen. Tänne saa tulla vapautumaan turhista odotuksista. Riität juuri sellaisena kuin olet.

Tämä päivä on suunniteltu sinulle, joka…

– huomaat, että mielessäsi pyörivät usein joko menneet tapahtumat tai tulevat huolet
– olet kuullut, että kirjoittaminen voisi tehdä hyvää, mutta et ihan tiedä, mistä ja miten aloittaa
– et ole aikoihin saanut omaa aikaa itsellesi, ja olet kipeästi sen tarpeessa
– haluat tukea itsesi hoivaamiseen ja itsetuntemukseen
– tunnistat, ettei sinun ole aina helppo ilmaista syvimpiä tunteitasi ja tarpeitasi
– et ehdi arjessa kuulla omaa ääntäsi, vaan aina on kiire auttaa muita ja olla tehokas
– olet saanut tarpeeksesi suorittamisesta ja haluat tehdä itsesi hyväksi jotain tosi yksinkertaista, joka mahtuu kiireiseenkin arkeen
– haluat pötköttää päivän omassa rauhassa, nauttia lempeästä, voimauttavasta tunnelmasta, ja tuntea olosi kannatelluksi

Etäretriitti pidetään la 15.10. klo 10–16.30. Hintaan (99 e) kuuluu intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssi Written selfie – kaunein tarina sinusta (arvo 39 e), jonka avulla voit jatkaa kirjoittamisen parissa retriitin jälkeen.

Paikkoja on rajoitettu määrä – varaa omasi tästä!

Tunnistatko itsesi näistä?
– Olosi tuntuu stressaantuneelta, mutta et ihan saa kiinni siitä, mikä sinua kuormittaa.
– Tiedät, että kirjoittamisesta voisi olla hyötyä, mutta tyhjä paperi saa sinut lukkoon.
– Pää on niin täynnä sekavia ajatuksia, ettet tiedä mistä edes aloittaa.
– Ajatuksesi kuulostavat jotenkin vääränlaisilta. ”Pitäisi” kirjoittaa jotain kauniimpaa ja viisaampaa.
– Elämäsi on täynnä tekemistä ja muista huolehtimista, mutta unohdat usein itsesi.
– Pysähtyminen itsesi ääreen tuntuu vaikealta.
– Pysähtyminen ylipäätään tuntuu vaikealta.
– Kaipaat kannustusta, mutta et jaksa enää yhtään suorittamista, puskemista etkä tavoitteita, vaan haluaisit oppia tekemään asioita lempeämmin.

Miten intuitiivinen kirjoittaminen eroaa aamusivuista tai muusta vapaasta tajunnanvirrasta?

Intuitiivinen kirjoittaminen on vapaasti virtaavaa kirjoittamista ilman perinteisiä kirjoitussääntöjä, mutta ei puhdasta tajunnanvirtaa. Sen lähtökohtana ovat teemat ja kysymykset, jotka auttavat sinua purkamaan sisäisiä ristiriitoja, tunnistamaan rajoittavia uskomuksia ja ilmaisemaan tunteita, jotka ovat ehkä jääneet käsittelemättä.

Tutkimus on osoittanut, että mikä tahansa kirjoittaminen ei välttämättä vähennä stressiä. Intuitiivinen kirjoittaminen auttaa valitsemaan uusia, hoitavia näkökulmia ja käsittelemään menneisyyden tapahtumia rakentavasti. Kyse ei siis ole loputtomasta tunteissa vellomisesta vaan siitä, että opettelet ilmaisemaan niitä ja päästämään niistä irti.

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitillä opit
– erottamaan, millaisia kysymyksiä itseltään kannattaa kysyä – ja mitä taas välttämättä ei
– tutkimaan omaa tarinaasi ja vapautumaan vanhasta kuormasta
– hyödyntämään lempeää kehollista työskentelyä kirjoittamisen yhteydessä (hellivä jooga ja kirjoittaminen ovat IHANA yhdistelmä!)
– ottamaan pieniä ja silti suuria askelia kohti itsesi näköistä elämää

Nyt on aika ottaa päivä itselle ja kysyä niitä kysymyksiä, joita sisimpäsi on halunnut päästää pintaan jo pitkään.

Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti sopii erinomaisesti myös sinulle, joka…
haaveilet luovasta kirjoittamisesta, mutta luova työskentely tai sen opettelu tuntuu juuri nyt liian suurelta urakalta. (Ehkä sitten joskus…!) Intuitiivinen kirjoittaminen on erinomainen askel kohti luovaa kirjoittamista: runoja, novelleja, romaania, muistelmia. Sen avulla opit vapauttamaan luovuuttasi, etsimään omaa ääntäsi ja aiheita, joista haluaisit kirjoittaa.

Päivä pidetään la 15.10. Saat tallenteet käyttöösi 1 kk ajaksi. Voit siis osallistua, vaikket pääsisi linjoille ko. päivänä. Ilmoittaudu mukaan tästä!

KASVA KIRJOITTAJAKSI -ETÄRETRIITIN OHJELMA:

La 15.10. klo 10–12:
Aamupäivän osiossa saat huokaista syvään ja laskeutua tähän hetkeen. Pääset uppoutumaan kehoon hitaassa harjoituksessa, joka on saanut inspiraationsa Embodied Yin – ja Embodied Flow -joogamuodoista. Hoitavien venytysten ja lempeän liikkeen lomaan annetaan kirjoittamista varten kysymyksiä, joita voit toteuttaa oman tilanteesi mukaan. Pehmoisen salliva, samalla vaikuttava harjoitus hellii kehoa ja auttaa purkamaan mielestä turhaa kuormaa. Taustalle saat käyttöön huolellisesti suunnitellun soittolistan, joka vie sinut syvemmälle kokemukseesi.

La 15.10. klo 14–16.30:
Iltapäivällä opit lisää intuitiivisesta kirjoittamisesta. Sääntöjä ja teoriaa ei ole paljon: muutama perusasia auttaa saamaan langanpäästä kiinni. Millainen kirjoittaminen edistää hyvinvointia – ja millainen ei? Miten käsitellä vaikeita tapahtumia? Entä jos paperille ei tule mitään? Harjoitukset auttavat kohti irtipäästämisen tunnetta. Saat kysymyksiä ja ohjenuoria, joiden avulla voit jatkaa kirjoittamista silloin, kun mielesi kaipaa kevennystä.

Retriitti ohjataan Zoom-alustan kautta. Tarvitset päivän ajaksi rauhallisen tilan, rennot vaatteet, muistikirjan ja joogamaton (tai vastaavan) lempeään liikkumiseen. Mikäli haluat käyttää musiikkia (Spotify-ohjelman kautta), se onnistuu parhaiten, jos sinulla on toinen laite Spotifyn käyttöä varten (esim. tietokone Zoomille ja älypuhelin Spotifylle). Vuorovaikutteisuus hoidetaan ensisijaisesti chat-ominaisuuden kautta. Pääset esittämään kysymyksiä ja jakamaan tunnelmia, mutta halutessasi voit olla ihan omassa rauhassasi. Ei ole pakko jutella kenellekään eikä näyttää naamaansa 🙂

Paikkoja on rajoitettu määrä – ilmoittaudu mukaan tästä!

OHJAAJA:
Retriitin ohjaa Katri Syvärinen, FM & henkisen hyvinvoinnin valmentaja, jonka seitsemäs kirja Sinun tarinasi voima ilmestyi vuonna 2021. Hänellä on takanaan 12 vuoden työkokemus toimittajana ja julkaisujen tekijänä, kymmenen vuotta bloggaajana. Taustallaan Katrilla on suomen kielen maisterin tutkinto, lisäksi Katri on NLP-kouluttaja ja RYT500h-joogaohjaaja. Hänen ohjauksensa on ainutlaatuinen yhdistelmä erilaisia menetelmiä. Katrin ohjaustyyli on yhtä aikaa inspiroiva, vahvan vaikuttava ja lempeän salliva. Etänäkin Katri luo harjoituksiin turvallisen tilan, jossa jokaisella on lupa rentoutua ja löytää sisältään uutta voimaa.

”Intuitiivinen kirjoittaminen oli tärkeässä osassa, kun toivuin uupumuksesta. Omien kokemusten myötä aloin tutustua siihen, miten kirjoittaminen vaikuttaa hyvinvointiin. Aloin yhdistää siihen osaamistani valmentamisesta ja NLP-menetelmästä, ja niin intuitiivinen kirjoittaminen alkoi kehittyä. Ensimmäinen kurssi käynnistyi verkossa 2014. Sittemmin kursseillani on käynyt tuhansia ihmisiä. Nykyään ohjauksessani on vahvasti mukana myös kehollisuus, sillä kehon ja mielen yhteys on ainutlaatuinen. Uskon, että näissä harjoituksissa on taikaa, joka auttaa jokaista löytämään itsestään jotain uutta.” – Katri Syvärinen

PÄIVÄN HINTA: 99 e (sis. alv 24 %) sisältää

– päivän ohjelman
– videotallenteet, jotka ovat katsottavissasi 1 kk ajan tapahtuman jälkeen
– kuusi viikkoa kestävän Written selfie – kaunein tarina sinusta -verkkokurssin, jonka avulla voit jatkaa intuitiivista kirjoittamista itsenäisesti ensi kevään ajan (kurssi avautuu 1.11.22, arvo 39 e)

ILMOITTAUTUMINEN: Varaa paikkasi tämän sivun ilmoittautumislinkistä. Ryhmällä on minimimäärä, jonka tulee täyttyä viim. vuorokautta ennen tapahtuman alkua tapahtuman toteutumiseksi.

Tapahtuma pidetään la 15.10. Saat tallenteet käyttöösi 1 kk ajaksi. Voit siis tulla mukaan, vaikket pääsisi linjoille juuri ko. päivänä.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Jos haluat maksaa etäretriitin kahdessa erässä (2 x 54 e), klikkaa tästä.

Ps. Kaupan päälle ihana kurssi!

Written selfie – kaunein tarina sinusta on kuuden viikon verkkokurssi, joka auttaa sinua eteenpäin itsesi hyväksymisen ja arvostamisen tiellä sekä näkemään itsesi ja elämäntarinasi uudella, voimaannuttavalla tavalla.

Kun ilmoittaudut Kasva kirjoittajaksi -etäretriitille, saat kurssin käyttöösi 30.6.23 asti. Näin päivän anti kantaa vieläkin pidemmälle – ehkä se on kokonaan uudenlaisen tarinan alku… Tule siis mukaan!

***

HUOM. Tapahtumassa kehotetaan jokaista kunnioittamaan ja kuuntelemaan omia rajojaan ja tarpeitaan ja toteuttamaan harjoituksia sen mukaan. Tapahtuma ei ole terapiaa tai psyykkisten ongelmien hoitoa eikä se korvaa niitä. Tapahtumaa ei ole suunniteltu psyykkisten eikä fyysisten sairauksien hoitamiseen vaan hyvinvoinnin tukemiseen. Se ei sovellu akuutissa vaikeassa elämäntilanteessa oleville tai mielenterveysongelmista kärsiville. Voit osallistua tapahtumaan kuuntelemalla ja tekemällä harjoituksia itsenäisesti – mitään ei tarvitse jakaa muille osallistujille.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image