4 syytä luopua ylimiellyttämisestä

Ylimiellyttäminen on hyvin usein alitajuinen selviytymiskeino, joka on pyrkinyt suojaamaan hylätyksitulolta ja yksi jäämiseltä. Ylimiellyttäminen kääntyy kuitenkin helposti itseämme vastaan varsinkin parisuhteissa – saatamme miellyttämisen ja ylisopeutumisen ”turvin” pitää yllä toimimatonta suhdedynamiikkaa, joka ei lopulta ole meille itselle edes tyydyttävä.

Ylimiellyttämisen vastakohta ei ole ilkeys, vaan emotionaalinen rehellisyys, jonka voi tehdä sekä itseä että toista kunnioittaen.

Emotionaalinen rehellisyys on avain autenttiseen yhteyteen ja vain sitä kautta voi saada kokemuksen aidosta hyväksynnästä – tai vastaavasti emotionaalinen rehellisyys saattaa tehdä näkyväksi suhteen todellisen tilan. Miten suhteessa on tilaa käydä kenties vaikeitakin keskusteluja, koskien vaikka rajoja tai tarpeita? Jos suhteessa ei ole tällaista tilaa ja se pysyy yllä vain niin kauan kun toinen miellyttää… ei se taida olla kenellekään kovin hyvä ratkaisu.

4 syytä miksi luopua ylimiellyttämisestä

On vaikea luoda autenttisia ihmissuhteita – jossa on tilaa myös vaativille tunteille, rajoille ja erimieltä olemiselle.

Et voi tulla syvästi kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi.

Pidät yllä uskomusta että kelpaat ja saat rakkautta vaan kunhan olet ”helppo”

Alat herkästi kantamaan sisälläsi pettymystä jonka seurauksena on alttius uhriutua

Ylimiellyttämisen takana on usein jokin pelko, tunnistatko mikä se on kohdallasi? Mitä rohkaisevia sanoja tarvitsisit itseltäsi uskaltaaksesi olla kuuntelematta pelkoa?

Sinä olet arvokas ja ansaitset tulla hyväksytyksi, ihan kokonaisena. Ystävällisyys ja toisten huomiointi ovat valtavan kauniita taitoja, mutta koskettavathan ne myös sinua itseäsi?

Katso lisää aiheesta videolta