Onko sinun helpompi olla hiljaa kuin eri mieltä? – Kannattaa ottaa riski ja kertoa, mitä oikeasti ajattelet

Näkyväksi tuleminen on sitä, että ilmaisee, että tää ei hei tunnu hyvältä, en oo tästä samaa mieltä, koen näin ja tämä ei nyt käy tai toivoisin näin.

Se ON riski, aina. Paradoksaalista kyllä, kun sen riskin uskaltaa ottaa, oma elämänvoimasi pääsee virtaamaan vapaammin. Rajoillasi ja näkyväksi tulemisellasi suojaat kallisarvoista elon virtaa sisälläsi. Se avaa elämän (hyvien juttujen) virtauksen myös sinuun päin.⁠ ⁠

Kaikki eivät tietenkään tykkää rajoistasi – ihmisille on niin kivaa kun olemme ”helppoja” ja peesailemme. Mutta mitään todellista yhteyttä itseen eikä toisiin synny hajuton, väritön ja mauton -tilassa. Näkymättömissä tavalla tai toisella pysyminen on häpeästä kumpuava selviytymiskeino, jonka opimme silloin, kun koimme toistuvasti tai traumaattisesti, että eri olemuksemme puolet, tunteemme tai tarpeemme eivät olleet tervetulleita. Häpeä synnyttää valeminuuksia tai maskeja, joiden läpi miellytellään, kontrolloidaan, jyrätään tai joustetaan loputtomasti.

Rajoillasi ja näkyväksi tulemisellasi suojaat kallisarvoista elon virtaa sisälläsi

Näkyväksi tuleminen ei ole ydinfysiikkaa – sitä voi alkaa harjoitella pikku hiljaa sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa on syntynyt luottamussuhde. Kun uskoo vahvasti, että tämä ihminen tuskin kääntää selkäänsä jos alan varovasti ilmaista, mitä oikeasti ajattelen, tunnen tai toivon.

Itseltään ei kannata heti odottaa mitään urotekoja: näkyväksi tullaan pienin askelin eikä niin, että heti pistäisi uskaltaa sanoa ei tilanteissa joissa se tuntuu tosi vaikealta tai pitää puolensa sellaisten kanssa, joiden seurassa olo herkästi lysähtää.

Itsestä antaminen on riskin ottamista. Sitä voi opetella myös niin, että ottaa pienen tauon, kun joku ehdottaa / pyytää / ilmineeraa jotakin mikä ei sinusta tunnu hyvältä. Voi vetäistä hihastaan time out -kortin, hoitaa ja helliä itseään eli vahvistaa sisäistä turvaansa tekemällä itsestähuolehtimisen rutiinejaan, ja sitten kun on saanut vähän tilaa ja happea, voi palata sanomaan että hei tää ei nyt ihan toimi mulle. Näkyväksi tuleminen / rajojen asettaminen voi tapahtua myös rauhanomaisesti ja myös ennen kuin on vetänyt itsensä ihan puhkinaiseen tilaan.⁠

Näkyväksi tuleminen / rajojen asettaminen voi tapahtua myös rauhanomaisesti ja myös ennen kuin on vetänyt itsensä ihan puhkinaiseen tilaan

Rajasi ja sen ilmituominen mitä haluat on itsearvostusta käytännössä. Ja kun ohjaat elämänvoimaasi itsearvostavasti, elämänenergia virtaa myös sinuun päin arvostavasti.

Kun näet itse itsesi kuuntelemalla mitä tarvitset ja mitä et halua ja alat ottaa askeleita sen mukaisesti, muutkin alkavat nähdä sinut. Seuraava askel on havaita, ketkä kykenevät kunnioittamaan rajojasi ja josko joku niistä möksähtää. Sitten voi harkita, keiden kanssa pyöriminen kunnioittaa sinua ja keistä voisi ottaa hiukan etäisyyttä, jotta sinulla on tilaa olla sinä.


Lämpimästi tervetuloa Annan voimauttavaan valmennukseen tai näkijäkonsultaatioon Helsingissä tai Skypeitse. Täällä voit tutustua tarkemmin.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image