Ellinoora: ”Itkemisen jälkeen tulee yleensä jotenkin järkevä olo”

Riippumatta titteleistä tai median luomista rooleista kaiken takana on ihminen. Seuraavassa laulaja ja lauluntekijä Ellinoora, 24, kertoo, mitä eri sanoista tulee hänelle mieleen.

VAPAUS 
…on kaunis käsite jolla on monta merkitystä. Tällä hetkellä mulle voimakkaimpia ja ajankohtaisimpia teemoja sen ympärillä ovat ilmaisunvapaus ja sananvapaus, joita olen paljon pohtinut. Laulunkirjoittajana täytyy omaksua tietynlainen “tunteiden välittäjän” rooli, toimia eräänlaisena viestikapulana laulun ja yleisön välissä. Sanoa asioita, joita monet ehkä miettivät mutta eivät uskalla sanoa niitä ääneen tai eivät ole vielä löytäneet väylää missä tulisivat kuulluksi.

Siksi koen, että oma tunteiden kirjo täytyy hyväksyä, eikä tunteita saisi liikaa pelätä tai filtteröidä myöskään paperille. Vaikka se ei ole aina helppoa. Ajattelen silti, että vapaus kirjoittaa siitä, mikä itseä milläkin hetkellä liikuttaa, on suuri lahja. Vapauteen liittyy usein myös jostain irti päästämistä. Jos eläisin ideaalimaailmassa, itse haluaisin olla täysin vapaa muiden mielipiteistä, turhista peloista ja liiasta itsekriittisyydestä.

ELÄMÄN TARKOITUS… 
…on olla puhtaasti onnellinen.

ILO…
…on kupliva ja ihana tunne. Ihan yksi elämän tärkeimmistä peruspilareista. Oon sillä lailla aika ääripää ihminen, että tunnen niin iloni kuin suruni aika voimakkaasti. Se vetää välillä maihin, mutta välillä kokee sitten pienistäkin asioista ihan euforista iloa. Ne pienet jutut ovat oikeilla hetkillä joskus niitä suurimpia.

MUSIIKKI…
… on sielunkumppani. Tavallaan maailman paras ja maailman haastavin parisuhde. Sellainen, josta tiedän etten eroa koskaan, jonka kanssa mulla ei oo B-suunnitelmaa. Nyt aikuisuuden kynnyksellä on välillä hassua havahtua siihen, että se on oikeasti toteutunut unelma, mun duuni, joka harvoin tuntuu työltä.

Musan kautta olen oppinut oikeasti tuntemaan ja sanomaan asioita. Yhdessä haastattelussa kysyttiin kerran että nii, mitäs muuta teet ku tätä musiikkia. Mua nauratti kysymys, mut myös oma vastaukseni kun totesin, että en oikeestaan mitään muuta mainitsemisen arvoista. Voisin puhua tästä aiheesta ikuisuuden.

RAKKAUS…
…on selittämätön ja puhdas voima. Paikoittain tuntuu että se tekee hulluksi.  Mulle rakkaus on kaiken tunnesähellyksen ja ilotulituksen lisäksi loppujen lopuks välittämistä, ymmärtämistä ja läsnäoloa. Halua olla yhdessä. Sitä, että haluaa olla toisen kanssa, sen takia mitä toinen on, eikä siitä huolimatta mitä toinen on.

KOHTAAMINEN…
… Kunpa me osattais jotenkin katsoa aina ihmisen tavatessa ensivaikutelman, omien ennakkoluulojen, asetelmien ja odotusten taakse.

ITKU…
…on puhdistava kokemus. Viime aikoina en oo itkenyt niin paljon, kyynelkanavat tyhjeni jotenkin tossa syksyn aikana niin voimakkaasti. Itkemisen jälkeen tulee yleensä jotenkin järkevä olo. Kun kyyneleet on pyyhitty, on aina aika mennä eteenpäin.

ELÄMÄ…
…on järjetön, hieno, paikoittain itkettävä, ainutkertainen ja oma. Sellainen mahtipontinen orkestraalinen teos joka poukkoilee, suurenee, pienenee ja kasvaa taas ja jonka alussa ja lopussa soivat vain yksinäiset mutta kauniit ukulelet. Haha.

KIITOLLISUUS…
… Ensi kesänä 80 vuotta täyttävä Mummini sanoi mulle tässä taannoin, että ennen nukkumaanmenoa hän miettii joka ilta kolme asiaa joista tuntee kiitollisuutta. Hän on aika pedantti nainen, joten tekee sen oikeasti. Toivoisin, että osaisin itse toimia tulevaisuudessa samoin.

NUORUUS…
…on yks mun lempisanoista! Oppimisen, kokemisen, oman identiteetin muovautumisen aikaa. Kaiken kaikkiaan ihanaa ja repivää samaan aikaan. Nuorena on myös altis sille, että menee rikki, kun tuntee asioita niin vahvasti. Sellaiset kokemukset voivat vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Itsestä ja omasta sydämestä pitäisi kai oppia pitämään huolta jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa. Sitä vois opettaa jo koulussa!

ELÄMÄNTEHTÄVÄ…
…Mun elämäntehtävä on kirjoittaa elämään jääviä lauluja, elää onnellista elämää, unelmoida suuria ja toteuttaa peloitta niistä suurimpia ja hulluimpia, rakastaa ehdoitta, toimia tarpeen vaatiessa järjettömästi ja sydän edellä, etsiä tasapainoa, oppia, löytää kysymyksiin vastauksia ja ehkä lopulta ymmärtää, kuinka kaikki tapahtui syystä ja kuinka hieno reissu tuli tehtyä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image