Tässä herkullinen ja helppo leipäohje, joka sopii loistavasti myös herkkävatsaisille. Leipä on luontaisesti gluteeniton ja se on valmistettu kokonaan ilman hiivaa. Appelsiinimehu antaa leivälle hauskan pirteän makuvivahteen.
Siemenet puolestaan tuovat leivälle purutuntumaa. Koska leivässä ei ole gluteenia, puuttuu siitä tavanomaisille leiville tyypillinen sitko. Leipä pysyy kuitenkin leikatessa hyvin kasassa, vaikka onkin hieman mureneva koostumukseltaan.
Appelsiini-siemenleipäohje
5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
5 dl tattarijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl psylliumia
1,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl luomu leivinjauhetta
2 rkl kookosöljyä
5 dl puristettua appelsiinimehua
VAIHE 1) Purista appelsiinien mehu mehupuristimella
VAIHE 2) Laita pata kansineen uunin keskitasolle ja kuumenna uuni 225 asteeseen
VAIHE 3) Lisää taikinakulhoon kaikki ohjeen kuivat aineet
VAIHE 4) Lisää kuivien aineiden joukkoon puristettu appelsiinimehu ja sekoita taikina sähkövatkaimella huolellisesti
VAIHE 5) Ota pata pois uunista ja vuoraa se leivinpaperilla. Kumoa taikina pataan, lisää kansi päälle ja paista noin 30 minuuttia. Ota tämän jälkeen kansi pois padan päältä ja jatka leivän paistamista vielä noin 15–20 minuuttia, kunnes leivän pinta on kauniisti paahtunut.