Nämä asiat lisäävät turvallisuuden tunnetta kumppanisi kanssa – ja seksissä

Turvallisuuden tunne on ihmisen elämän kulmakivi. Se on myös parisuhteen tärkeimpiä asioita. Kun koet olevasi turvassa, uskallat olla oma itsesi, ilmaista rajojasi, onnistua ja epäonnistua sekä päästää toisen lähellesi.

Turvallisuuden tunne lisääntyy, kun suhteessa on…

 • luottamusta
 • läsnäoloa
 • rehellisyyttä
 • kiitollisuutta
 • tilaa kuunnella sydäntään
 • mahdollisuus ilmaista itseään yksilönä, ei pelkästään osana pariskuntaa
 • tasapuolisuutta
 • sitoutumista
 • lämpöä
 • suhteen vahvistamiseen tähtääviä hetkiä, kuten harjoituksia sekä ajan järjestämistä läheisyydelle ja rakastelulle
 • tapana antaa positiivista palautetta
 • ystävyyttä
 • naurua
 • muuta, mitä?

HARJOITUS: Keskustelkaa listauksesta. Mitkä asiat listalla tuntuvat teistä tärkeimmiltä? Mitkä niistä ovat teillä mielestäsi jo hyvin hallussa, mitkä taas kaipaavat kehittämistä? Muista, että kumppanisi kokemus voi ja saa olla erilainen.

Ottakaa listalla olevat asiat osaksi arkeanne – mahdollisimman konkreettisesti. Tasapuolisuus voi näkyä siten, että järjestätte keskustelutilanteen, jossa kummallakin on 5 minuuttia aikaa puhua omasta kokemuksestaan keskeytyksettä. Sitoutuminen taas voi näkyä vaikkapa niin, ettette uhkaa riitojen yhteydessä erolla, vaan riitely on ohimenevää tunteiden purkamista.

Turvallisuuden tunne ja seksi

Voitte vahvistaa turvallisuuden tunnetta myös seksissä. Jos esimerkiksi huomaat, että kumppanisi alkaa suorittaa seksiä, sano hänelle lempeästi: ”Rakas, haluan vain tuntea sinut lähel­läni.”

Voit myös vain halata häntä. Luo tilanteeseen turvaa itsellesi luontevalla tavalla. Voit myös kertoa kumppanillesi, että kaipaat ensisijaisesti hänen rakkauttaan ja läheisyyttään. Se auttaa hänen (ja samalla sinun) sydän­tään avautumaan.

Seksiin antautuminen ei onnistu, jos olo ei ole turvallinen. Pelkkä fyysinen seksi saattaa teknisesti ottaen onnistua, vaikka mieli olisi etäinen ja sydän lukossa, mutta tällaiseen kokemukseen ei koskaan kannata ryhtyä! Jos jokin asia vaivaa sinua, on parasta että purat sen ensin sinulle sopivalla tavalla, jotta voit olla aidosti oma itsesi seksissä.

Seksi on tilaisuus nauttia täysillä. Se ei ole mahdollista, jos osa sinusta on lukossa. Jos olet kokenut jotakin hankalaa seksissä, on tärkeää että annat tunteillesi huomiota. Mitä kaipaat? Armoa ja hyväksyntää itseltäsi, erilaista kosketusta kumppaniltasi, ammattilaisen apua asian läpi käymiseen?

Turvallisuuden tunne on tärkeää aina, niin elämässä ylipäätään, parisuhteessa kuin seksissäkin.

Sydämen seksi ei ole askel taaksepäin intohimosta, vaan se voi itse asiassa monin­kertaistaa nautinnon ja jopa helpottaa orgasmia.


Mitran upea Sydämen seksi -kirja nyt HE-puodissa – löydät kirjan tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image